zelfliefde
Hypnose
Judith van Royen-Ottes
Hypnose
02/11/2024
3 min
0

Zelfliefde

02/11/2024
3 min
0

Het Belang van Zelfliefde: Overwinnen van Onze Innerlijke Criticus

In een wereld die vaak draait om prestaties, vergelijkingen en verwachtingen, kan het moeilijk zijn om liefde en acceptatie voor jezelf te voelen. Toch is zelfliefde een essentieel onderdeel van ons welzijn en ons vermogen om ten volle te leven.

Zelfliefde gaat niet alleen over het maken van tijd voor zelfzorg of het belonen van onszelf met kleine genoegens.
Het gaat dieper dan dat. Het gaat over het ervaren van een diep gevoel van respect, waardering en acceptatie voor wie we werkelijk zijn, met al onze gebreken en imperfecties.

Waarom is zelfliefde zo cruciaal? Ten eerste biedt het ons innerlijke rust en vrede. Zelfliefde stelt ons in staat om vrede te vinden met wie we zijn, met onze gebreken en fouten. Het stelt ons in staat om vriendelijker en geduldiger te zijn met onszelf, waardoor we innerlijke rust en sereniteit ervaren, zelfs in moeilijke tijden.

Bovendien leidt zelfliefde tot verbeterde relaties. Wanneer we van onszelf houden, zijn we beter in staat om gezonde grenzen te stellen en ons authentieke zelf te zijn in relaties. Dit leidt tot meer diepgaande verbindingen en vervullende relaties met anderen.

Daarnaast maakt zelfliefde ons veerkrachtiger in het omgaan met uitdagingen en tegenslagen. In plaats van onszelf neer te halen bij elke mislukking, kunnen we onszelf opbeuren en moed putten uit onze innerlijke kracht.

Tenslotte voedt zelfliefde ons zelfvertrouwen en ons vermogen om onze dromen na te streven. Wanneer we in onszelf geloven en onszelf waarderen, durven we risico's te nemen en te streven naar groei en succes.

Het overwinnen van onze innerlijke criticus is een essentieel onderdeel van het cultiveren van zelfliefde. Dit vereist zelfbewustzijn, zelfcompassie, positieve affirmaties, het stellen van grenzen en zelfzorg.

Zelfliefde is een reis, geen bestemming. Het vereist geduld, oefening en zelfcompassie. Maar door bewust te werken aan het overwinnen van onze innerlijke criticus en het cultiveren van liefde en acceptatie voor onszelf, kunnen we een leven leiden dat vervuld is van vreugde, vrede en betekenis.


Het verhaal van Liza:  Hoe ik Mijn Innerlijke Criticus Versloeg

Er was een tijd in mijn leven waarin mijn innerlijke criticus de touwtjes stevig in handen had. Het leek alsof elke stap die ik zette, elke keuze die ik maakte, werd begeleid door een constante stroom van negatieve gedachten en zelfkritiek. Ik was mijn grootste criticus geworden, altijd klaar om mezelf naar beneden te halen en mijn zelfvertrouwen te ondermijnen.

Maar op een dag besloot ik dat het genoeg was. Ik was het beu om mezelf te laten gijzelen door mijn innerlijke criticus, om mijn eigen grootste vijand te zijn. Ik wist dat ik moest leren hoe ik mijn innerlijke criticus kon overwinnen als ik ooit wilde leven vanuit een plek van liefde, acceptatie en zelfvertrouwen.

Mijn reis begon met het zoeken van hulp. Zo vond ik Judith van Joyful You. Zij leerde mij zelfbewustzijn. Ik begon te observeren wanneer mijn innerlijke criticus het meest actief was en welke gedachten en overtuigingen hij bij mij opriep. Ik realiseerde me al snel dat deze stem, die zo luid en overweldigend leek, eigenlijk slechts een product was van mijn eigen negatieve gedachten en ervaringen uit het verleden. Judith zegt dan altijd lachend: 'je mindf*cked jezelf... door te blijven geloven in deze verhalen, blijft dat je werkelijkheid"

Met dit bewustzijn kon ik beginnen met het versterken van zelfcompassie. In plaats van mezelf te veroordelen voor mijn fouten en tekortkomingen, begon ik mezelf vriendelijker en geduldiger te behandelen. Ik leerde om mezelf toe te staan om menselijk te zijn, om fouten te mogen maken, te leren en te groeien van mijn ervaringen.

Door de sessies met Judith begon ik aan mijn nieuwe mantra. Ik begon elke dag te herhalen dat ik waardevol was, dat ik van mezelf hield en dat ik het waard was om gelukkig en vervuld te zijn. Deze positieve gedachten begonnen langzaam maar zeker de negatieve stem van mijn innerlijke criticus te overstemmen.

Het stellen van grenzen werd een cruciaal onderdeel van mijn reis naar zelfliefde. Ik leerde om 'nee' te zeggen tegen situaties en mensen die mijn energie en zelfvertrouwen ondermijnden. Ik besloot om mezelf op de eerste plaats te zetten en om alleen die dingen toe te laten die goed waren voor mijn welzijn. En zoals Judith me zei: 'omring je met mensen die je inspireren en niet met mensen die je frustreren'.

Maar misschien wel het belangrijkste van alles was zelfzorg. Ik maakte zelfzorg een prioriteit in mijn leven en nam regelmatig de tijd om voor mezelf te zorgen. Of het nu ging om meditatie, luisteren naar de hypnose audio's van Judith, lichaamsbeweging, creatieve zijn of gewoon een rustige avond thuis, ik leerde om naar mijn eigen behoeften te luisteren en hieraan tegemoet te komen.

Nu ruim een jaar later, kan ik zeggen dat ik mijn innerlijke criticus heb verslagen. Hoewel hij soms nog wel eens op de loer ligt in de donkere hoeken van mijn gedachten, laat ik hem niet langer de leiding nemen over mijn leven. Ik herken hem op tijd en ik blijf er niet meer in hangen zoals vroeger. Ik ben sterker dan mijn negatieve gedachten en ik weet dat ik altijd de kracht heb om vanuit een plek van liefde en zelfacceptatie te leven.

Een reis naar zelfliefde is nooit ten einde, weten dat je op de goede weg bent en van daaruit blijven leren en groeien.

Ik hoop dat mijn verhaal anderen inspireert om ook hun innerlijke criticus te verslaan en te leven vanuit een plek van liefde, acceptatie en zelfvertrouwen. Want we verdienen het allemaal om ons beste leven te leiden, vrij van zelftwijfel en zelfkritiek.

Herken je jezelf in dit verhaal dan kan ik je alleen maar adviseren om naar Judith te gaan.

Liefs Liza

Reacties
Categorieën