energetische huisreiniging

Energetische huisreiniging

Space clearing

Wat is een energetische huisreiniging

Je huis 'voelt' niet meer fijn

Space Clearing is een gespecialiseerde vorm van clearing die de stroom van energie in jouw persoonlijke ruimte en jouw leefruimtes op een zeer diep niveau harmoniseert en in evenwicht brengt.

Terwijl rommel opruimen werkt met het "zichtbare" (zoals bijvoorbeeld onze fysieke bezittingen), richt space clearing zich grotendeels op het "onzichtbare" (energetische stress, negatieve denkpatronen, emotionele lading, omgevingsstoornissen) waardoor je je overweldigd kunt voelen, vastzit en uit balans voelt in je huizen en in je leven.


Als je huis niet meer fijn aanvoelt of je voelt je onprettig in je huis of er gebeuren dingen in je huis die niet te verklaren zijn, je gezin slaapt slecht, of jij of iemand in je gezin heeft allerlei klachten, waarvan de oorzaak niet te achterhalen is, dan is je huis misschien energetisch verontreinigd.


Je herkent hier vast iets van:

- je komt een huis binnen en de sfeer is om te snijden. Je voelt het spanningsveld in huis en tussen de bewoners en het voelt niet fijn

- je voelt je helemaal prima, maar op het moment dat je een bepaalde ruimte binnengaat, voel je je ineens somber, of verdrietig, of moe

- de ruimte die je binnenloopt voelt koud aan ondanks dat de verwarming aanstaat


We zijn allemaal elektromagnetische wezens en worden beïnvloed door trillingen en frequenties.

We hebben allemaal antennes en kunnen zowel zenden als ontvangen.

We kunnen ook allemaal ‘voelen’, echter velen van ons zijn zich er niet van bewust of zijn zelfs verleerd van wat er allemaal te ‘voelen’ valt. De bovenstaande voorbeelden laten zien dat er een veld van energie in een ruimte kan hangen.

Dit energieveld kan zelfs heel lang blijven hangen en jij kunt het voelen.


In je huis verzamelen zich een hoop achterbleven energieën zoals emoties, aardstraling en elektrostress. Dit kunnen emoties zijn van jou en/of je gezin, van mensen die bij je op visite zijn geweest, maar ook zelfs nog van vorige bewoners. Bedenk ook eens alle technologie die we in en rondom ons huis hebben, zoals WiFi, magnetron, 4G, 5G, elektriciteitsmasten, etc. en aardstraling. Soms kan het zijn dat er aardgebonden energieën in je huis zijn die niet weten dat ze zijn overleden. Al deze 'energieën' hebben een stagnerend of een juist activerend effect op je huiselijke sfeer. Dit zorgt voor een verstoorde energiebalans  en heeft direct effect op hoe je je voelt, je gezondheid, je energieniveau, je relatie met je partner en je kinderen, maar werkt dus ook door op je werk en je sociale omgeving. Deze verstoorde energie, kan de sfeer in huis aardig verpesten. Dit kan een reden zijn dat je hierdoor geen rust kunt vinden in je eigen huis. Je wordt onbewust beïnvloedt. 


Ervaar je dit soort verschijnselen, dan is het zeker niet verkeerd om je huis te laten reinigen. De negatieve invloed op het welzijn van de huisbewoners is namelijk sterker dan menigeen zich bewust van is en dit kan sterker worden met alle gevolgen van dien. 

Een energetische huisreiniging maakt van je huis opnieuw een plek waar je rust vindt, kunt opladen en je veilig voelt.

energetische huisreiniging

Verschijnselen als de energie in je huis verstoord is:

 • Er hangt een gespannen sfeer in huis of in bepaalde kamer of een ruimte kan erg "zwaar voelen"
 • Buitenshuis voel je je energiek en levendig, binnenshuis voel je je lusteloos, onrustig, prikkelbaar of depressief
 • Je ervaart slaapproblemen, hebt veel last van nachtmerries of je wordt niet uitgerust wakker
 • Je kunt een druk op de borst voelen
 • De onderlinge verhouding tussen de huisbewoners kan verstoord zijn of er is een onderlinge spanningen tussen medebewoners.
 • Bepaalde plekken in huis worden gemeden omdat ze niet fijn voelen, koud of onbehaaglijk voelen of je ervaart spontaan een rilling
 • Huisdieren zijn zich anders gaan gedragen
 • Je huis is moeilijk schoon of opgeruimd te houden
 • Gevoel hebben van bekeken te worden

Wanneer is het verstandig om een energetische huisreiniging in te zetten:

 • Bij het verhuizen naar je nieuwe huis
 • Als je je huis wilt verkopen
 • In oude huizen – het wegwerken van oude energieën
 • Bij “zware” lucht / slechte atmosfeer
 • Bij wisselende stemmingen
 • Tijdens / na ziektes
 • Na ruzie in huis
 • Na echtscheiding
 • Na overlijden thuis
 • Na de voorjaarsschoonmaak – ook energetisch reinigen
 • en nog veel meer
energetische huisreiniging

Breng weer rust, harmonie en balans in je huis

Een energetische reiniging van je huis is een soort reset zodat er weer een goede flow door je huis stroomt en er ruimte is voor rust en energie. Na de reiniging van je huis zal je meteen merkbaar een groot verschil voelen en ervaren. Het is direct rustig in de woning en de energie in de woning zal meteen ook heel ontspannen aanvoelen. Ook de plaatsen of kamers die voorheen liever gemeden werden, zullen meteen na de reiniging weer heel fijn, rustig en ontspannen aanvoelen.

Je voelt je weer ‘thuis’ in je eigen huis. De meeste mensen ervaren een energetische huisreiniging als heel mooi en heel bijzonder. Daarnaast is eventueel een entiteit eveneens dankbaar voor zijn ‘bevrijding’ en zijn rustplaats in het hiernamaals. 


Wanneer je huis of een ruimte ontdaan is van oude spanning of spanningsvelden, dan is deze spanning weg en komt niet meer terug. Dit geldt echter niet voor de bewoners, want het leven gaat gewoon verder en is het onvermijdelijk dat er in een huis weer opnieuw spanning wordt opgebouwd. Gewoonweg omdat het leven doorgaat en niet altijd over rozen gaat. Mensen kunnen ziek worden, er kunnen conflict in huis zijn, trauma of overlijden zijn of omdat er een lading van onverwerkte emoties van de huidige bewoners of bezoekers in het huis blijft hangen.

energetische huisreiniging
Linda

Mijn dochter van 8 jaar sliep al heel lang slecht. Van alles hebben we geprobeerd, maar niks bleek te werken. De nachten leken alleen maar onrustiger te worden. Ze kon zelf ook niet benoemen waarom ze wakker werd. Na een korte zoektocht kwamen wij bij Judith uit. Na alle recensies gelezen te hebben, was ik er meteen uit. Dit hebben wij ook nodig. Vanaf het eerste moment dat Judith binnenkwam voelde het meteen goed. Ze neemt alle rust en tijd voor het hele gezin. Het was dan ook een bijzondere en geweldige ervaring. En mijn dochter slaapt sindsdien als een roosje.

Linda
Dani

Ik heb door Judith mijn huis laten reinigen op afstand. Het huis voelt nu een stuk lichter aan. De harmonie in huis is hersteld en ik voel meer rust en flow. De energie is weer gaan stromen. Ondanks dat Judith niet fysiek in huis is geweest, ervaar ik toch behoorlijke shifts in energie in huis en in mij. 

Het verslag dat ik heb mogen ontvangen was gedetailleerd en verrassend. Maar tevens bevestigend dat mijn gevoel juist zat dat een reiniging welkom zou zijn. 

Ik kan niet anders zeggen dan dat ik het als zeer fijn heb ervaren. Het contact met Judith is warm en duidelijk. Ik kan het iedereen aanbevelen wanneer je voelt dat er een onbalans is in jou of je huis.

Dank Judith! 

Dani
marit

Enkele maanden geleden hebben wij Judith via internet gevonden. Wij wilden ons huis energetisch laten reinigen, dit i.v.m. de onrust in de nacht die ons dochtertje ervaarde. 

We wisten niet helemaal wat we moesten verwachten, maar we gingen er open in.

Toen Judith bij ons thuis kwam heeft ze ons eerst duidelijk verteld wat ze ging doen, ook heeft ze ons dit zelf laten ervaren. Ik kan alleen maar zeggen: wauw! Wat een onwaarschijnlijke beleving en wat een fijn gevoel heeft dit ons gegeven. Op de kamer van ons dochtertje voelde Judith dingen die ze niet zomaar kon weten, dit was zo ontzettend bijzonder! Judith heeft haar kamertje gereinigd, met als resultaat: een rustig meisje die weer heerlijk slaapt! 

Dit was absoluut het bijzonderste wat wij ooit hebben meegemaakt. Wij zijn Judith eeuwig dankbaar.

Marit

Energetische huisreiniging op afstand

Basis

€189

18-punts energiescan voor inzicht in de energetische toestand van je huis en de storingsbronnen.

Energetische reiniging van je huis en nabije omgeving voor een betere balans.

Energetische persoonlijke reiniging voor de huidige bewoners voor afstemming op de nieuwe energetische harmonie van je woning.

Inclusief Joyful Wednesday: een persoonlijke energetische reiniging op afstand t.w.v. €55 gedurende 4 weken wekelijks een persoonlijke energetische reiniging op afstand na de huisreiniging

Uitgebreid

€235
18-punts energiescan voor inzicht in de energetische toestand van je huis en de storingsbronnen.

Energetische reiniging van je huis en nabije omgeving voor een betere balans.

Energetische persoonlijke reiniging voor de huidige bewoners voor afstemming op de nieuwe energetische harmonie van je woning.

Inclusief Joyful Wednesday: een persoonlijke energetische reiniging op afstand t.w.v. €110 gedurende 8 weken wekelijks een persoonlijke energetische reiniging op afstand na de huisreiniging
Limited

Update 

€125
18-punts energiescan voor inzicht in de energetische toestand van je huis en de storingsbronnen.


Energetische reiniging van je huis en nabije omgeving voor een betere balans.

Energetische persoonlijke reiniging voor de huidige bewoners voor afstemming op de nieuwe energetische harmonie van je woning.Limited:

Alleen te boeken als de huisreiniging al eerder door mij is gedaan.


Energetische huisreiniging op locatie

Limited

Op locatie

€375*
18-punts energiescan voor inzicht in de energetische toestand van je huis en de storingsbronnen.

Energetische reiniging van je huis en nabije omgeving voor een betere balans.

Energetische persoonlijke reiniging voor de huidige bewoners voor afstemming op de nieuwe energetische harmonie van je woning.

Inclusief Joyful Wednesday: een persoonlijke energetische reiniging op afstand t.w.v. €110 gedurende 8 weken wekelijks een persoonlijke energetische reiniging op afstand

* exclusief reis- en parkeerkosten. 

Limited

Update

€125
18-punts energiescan voor inzicht in de energetische toestand van je huis en de storingsbronnen.

Energetische reiniging van je huis en nabije omgeving voor een betere balans.

Energetische persoonlijke reiniging voor de huidige bewoners voor afstemming op de nieuwe energetische harmonie van je woning.

Alleen te boeken als de huisreiniging minimaal een jaar geleden door mij is gedaan.

De update is dan op afstand. Wil je weer op locatie geldt hetzelfde tarief als hiernaast. 

Reis- en parkeerkosten

Reiskosten

De reiskosten zijn geheel afhankelijk van de afstand die ik naar jou toe moet afreizen. Deze kosten zijn derhalve op aanvraag. 


Parkeren

Ik heb de mogelijkheid om mijn auto via Parkline aan te melden voor de gebieden waar betaald geparkeerd moet worden.

Dit brengt echter extra kosten met zich mee die ik aan jou doorbereken. Ben je in het bezit van een bezoekerspas of heb je een eigen parkeerplaats, dan stel ik het zeer op prijs dat je dit aangeeft als wij een afspraak maken.

Op locatie of op afstand? Het verschil zit hem in de beleving

Een energetische huisreiniging kan op 2 manieren. Op afstand of op locatie.

Beide zijn even effectief. Verschil zit meer in je eigen gevoel en je beleving hierbij. 

Als ik het op afstand doe, hoef je er niet voor thuis te blijven. Als ik bij je kom dan neem ik je echt mee op reis in je eigen huis. 


Op afstand: 

Energie kent geen tijd en ruimte. Het is overal en altijd. Alles is met elkaar verbonden.

Door je in gedachten aan iets te denken, verbind je je er al mee.

Ik hoef dus ook geen plattegrond, ik hoef ook geen foto's van je huis.

Wel zoek ik op Google maps altijd even het huis op om te kijken wat voor soort huis ik voor me heb. 

Op basis daarvan maak ik ‘contact' met het huis.

Ik scan je huis dan op 18 punten om helder te krijgen welke verstoringen er in jullie huis aanwezig en/of voelbaar zijn.

Ik meet de metafysische verstoringen, verstoringen in de aarde energieën en technologische verstoringen. 


Als het huis helemaal ’opgeschoond’ is, maak ik contact met alle bewoners en krijgt ieder een persoonlijke energetische reiniging/clearing. Ik ga daarbij niets analyseren, niets verklaren, geen oorzaken zoeken. Ik ga voelen zonder oordeel zodat de spanning die bij de persoon hangt, de ruimte kan krijgen om af te vloeien. 


Spanningsvelden in een huis kunnen komen en gaan. 

Je kunt dit als huisbewoner zelf weer creëren en mensen die bij jou thuis op bezoek komen, kunnen dit ook weer achterlaten.

Vandaar dat ik na een energetische huisreiniging altijd de bewoners ontlaad van spanning, zodat iedereen weer start met een schone lei. Ik hoef hiervoor geen foto van de bewoners te hebben. Dat is privacy.  

Na afloop maak een ik verslag van wat ik heb geconstateerd. Ik geef je met mijn verslag ook een fijne oefening mee zodat je zelf spanning af kunt laten vloeien. Op locatie:


Ik begin altijd met een keukentafelgesprek om je/jullie verhaal te horen. Graag hoor ik wat er in het huis gevoeld en ervaren wordt. Ik leg uit dat ik met behulp van een wichelroede door het huis ga lopen om de verstoringen op te sporen en ik leg meer uit over de verschillende verstoringen. 

Ik laat je/jullie zelf ook even met de wichelroede lopen zodat je zelf kunt ervaren hoe het is om te ‘meten’. 

Ik scan het huis dan op 18 punten om helder te krijgen welke verstoringen er in jullie huis aanwezig en/of voelbaar zijn.

Ik meet de metafysische verstoringen, verstoringen in de aarde energieën en technologische verstoringen. 


Dan neem ik je/jullie mee op reis in je/jullie eigen huis.

Ik laat je/jullie op de plekken waar de verstoringen zijn, zelf ‘voelen’ hoe die plek voelt. Als ik de spanning daar heb opgeschoond, laat ik je/jullie weer voelen hoe de plek dan voelt. 

Het is daarom ook een hele leuke en bijzondere ervaring om zo door je huis heen te lopen. Bewuster te gaan voelen en ervaren wat er in je huis nu eigenlijk voelbaar is. Verwonderd zijn over de veranderingen na de clearing/opschoning. 

Als ik klaar ben, is het nog aan jullie of jullie het fijn vinden dat ik nog met de salie door het huis ga. 

Dit is absoluut niet noodzakelijk, maar sommige mensen vinden dit gewoon heel fijn. 

Tot slot ga ik weer met jullie aan de keukentafel en ga ik voor iedere huisbewoner de persoonlijke energetische reiniging/clearing doen. Ook dit is voor velen een hele bijzondere ervaring. 

Daarna is er altijd nog tijd en ruimte om vragen te stellen. 


Is je toch nog wat onduidelijk, voel je vrij om dit gewoon te vragen.

Mirjam

Ik ben op zoek gegaan naar iemand die ons huis energetisch zou kunnen reinigen.

De aanleiding hier voor was dat mijn dochter van 11 jaar aangaf dat ze altijd het idee had dat ze bekeken werd in haar slaapkamer en dat ze daar met name ‘s nachts last van had. En daardoor kon ze ook niet goed slapen. Dit was het moment om te kijken of er iemand ons huis kon laten reinigen zodat mijn dochter weer beter en rustiger zou kunnen slapen. Via google kwam ik bij Judith van Joyful You terecht.

Nadat ik haar gemaild had werd ik even later gebeld en kwam ze de volgende dag al langs.

Judith gaf eerst uitleg wat ze ging doen en ze betrok mijn dochter hier ook bij.

Ik had meteen veel vertrouwen in Judith. Ze komt nuchter over en is niet “zweverig”

Vervolgens heeft ze ons hele huis gecheckt en energetisch gereinigd.

Dit heeft een goede uitwerking gehad op mijn dochter. Ze slaapt nu weer goed.

Het voelt rustig voor haar, zowel op haar slaapkamer als voor de rest in het huis.


Onlangs zaten we een paar dagen in een vakantiehuisje en mijn dochter had de eerste nacht erg last van energieën die daar waren en ze was bang en heeft bijna niet geslapen.

Ik heb toen contact gezocht met Judith en zij heeft op afstand het huis gereinigd.Dit heeft goed geholpen en mijn dochter heeft daarna goed geslapen en voelde het goed voor haar. 

Mirjam
daphne

‘Via Google bij Judith terecht gekomen en zij kon zich heel goed plaatsen in mijn situatie. Afgelopen dinsdag met Judith bij mij thuis een huisreiniging gehad. In eerste instantie op afstand geboekt maar naderhand toch besloten om het bij mij thuis te doen. Geen enkel moment spijt van gehad. Eerst met Judith samen aan de keukentafel gezeten om te bespreken wat ik in huis voelde. Ik heb veel emoties verwerkt in mijn huis en liep ertegen aan dat ik merkte dat ik buiten het huis vrolijk en opgewekt was, maar zodra ik thuis kwam, ik ongelukkig en onrustig werd. Dit eigenlijk zonder reden. Judith heeft mij zelf alles laten ervaren en duidelijk uitgelegd wat ze ging doen. Er waren inderdaad veel negatieve en beladen energievelden in het huis. Uiteindelijk heb ik nog een persoonlijke energetische reiniging gekregen. MAN, ik kan je vertellen, ik heb gehuild en gehuild. Dit lukte mij eigenlijk nooit meer. Nu voel ik mijzelf weer heel fijn in mijn huis en voel mijzelf ook veel beter.

Alsof er tien kilo van mij is afgevallen.

Ik ben Judith extreem dankbaar en ga binnenkort ook wat sessies bij haar doen 🙂..

In 1 woord: TOP. Dankjewel Judith ❤️

Daphne
manon

"Erg blij met de huisreiniging incl. persoonlijke reiniging op afstand die Judith voor ons heeft uitgevoerd. De energie in huis voelde voorheen zwaar en ik was vaak moe. Sinds de reiniging zijn er een paar onverwachte, positieve dingen in mijn leven gekomen en is de energie weer gaan stromen. De communicatie met Judith was ook snel en goed."

Manon

Veel gestelde vragen 

Energetische huisreiniging en persoonlijke reiniging

Kan ik de huisreiniging ook telefonisch regelen?

Nee, je moet de aanvraag doen via de website.

Ik twijfel of ik een huisreiniging moet laten doen. Kun je mij laten weten of het zinvol is?

Dat kan ik niet zeggen. Ik kan dit ook niet voor jou bepalen. Het is altijd een gevoel.
Mocht hetgeen je op de pagina leest aan de hand zijn in je huis, dan is het zeker zinvol.
Ik zal echter nooit zeggen; 'ja dat moet je doen'.
Hiervoor een persoonlijk gesprek aanvragen is dan ook niet zinvol.
Vraag de huisreiniging aan als het goed voor je voelt. Voelt het niet goed, doe het dan (nog) niet.

Hoe lang moet ik wachten voordat de huisreiniging wordt gedaan?

Ik streef ernaar om dit binnen 14 dagen te doen. Dit is afhankelijk van het aantal aanvragen die binnenkomen.

Ik kan geen dag vinden om het te plannen.

Dat klopt. Ik streef ernaar om de huisreiniging binnen 14 dagen te doen.
Dit is afhankelijk van het aantal aanvragen die binnenkomen.
Ik laat je niet weten wanneer ik het doe. Ik probeer altijd een moment te vinden waarbij ik goed in mijn energie zit. Ik heb een gezin en met nog 2 thuiswonende kinderen kan het wel eens turbulent zijn. Op zo'n moment is het voor mij niet handig om de huisreiniging toe doen. Ik doe jou daarmee tekort en dat is geenszins de bedoeling.
Zodra ik de huisreiniging heb gedaan en de persoonlijke reinigingen, ontvang je van mij een email. Je weet dan dat ik de tijd daaraan vooraf heb besteed aan jouw huis en bewoners.

Moet ik ervoor thuis blijven?

Nee, je hoeft er niet voor thuis te blijven en je hoeft ook niets voor te bereiden.

Is er verschil tussen 'op afstand' en 'op locatie'?

Nee, niet qua effectiviteit. Het resultaat is hetzelfde. Het verschil zit alleen in de persoonlijke beleving.
Op afstand komen alle verstoringen van je huis in 1x bij mij binnen. Ik kan dan niet zeggen welke ruimte de meeste verstoring heeft.
Op locatie gaan we ruimte voor ruimte samen onderzoeken. Dit betekent een gedetailleerder beeld van de verstoringen in je huis.

Laat je ook weten wat er in mijn huis is?

Ja en nee. Ik scan je huis op 18 punten (18 mogelijke verstoringen).
Dit overzicht ontvang je na afloop in de mail, tezamen met een uitleg.
Ik ga alleen 'voelen' of er ook 'spanning' in huis voelbaar is. Deze spanning zorgt voor de verstoring.
Deze spanning laat ik afvloeien zonder er een oordeel over te hebben.

Laat je me ook weten wat je bij mij voelt?

Nee. Een energetische persoonlijke reiniging is geen reading. Ik geef dus geen verslag over wat ik bij jou voel.
Wat ik doe is voelen of er spanning bij jou voelbaar is. Zo ja, dan laat ik deze afvloeien. Zo nee, prima, dan zit jij goed in je vel.

Moet je ook precies weten wat ik voel in mijn huis?

Nee, ik hoef dit niet te weten. Als je het wilt delen is dat uiteraard prima. Dit kan in het aanvraagformulier.

Heb je foto's nodig van mijn huis?

Nee, ik heb geen foto's nodig van je huis. Ik zoek het huis op via Google Maps.
Dit alleen omdat ik een beeld wil hebben van het type huis.
Is het een vrijstaande woning, een hoekwoning, een rijtjes woning, 2-onder-1 kapwoning, een appartement, en flatgebouw, een boerderij, etc.

Heb je een foto van mij nodig?

Nee, dat is niet nodig.

Heb je ook foto's nodig van mijn huisbewoners?

Nee, dat is niet nodig.

Is er nog iets niet duidelijk?

Lees eerst de 'veel gestelde vragen'

Heb je dan nog vragen of is je nog iets onduidelijk?

Vraag dan om een persoonlijk gesprek.

Een kleine inleiding over energieopruimingtitle

'Energy Clearing' een staat van zijn. Het is een staat van innerlijke vrede, zonder schuld, zonder oordeel en zonder persoonlijk te maken wat je voelt. Deze staat bereik je alleen als je bereid bent anders naar het leven kijken dan je gewend bent.

Als je dit pad bewandelt, is een van de eerste dingen die je leert te ervaren wat er in je lichaam gebeurt en door middel van aangeleerde technieken te herkennen waarom dit 'gevoel' ontstaat. In feite zijn gevoelens gewoon biochemische reacties in het lichaam. Het punt is echter dat wij met taal, bewust of niet, dat specifieke gevoel persoonlijk maken en ons ermee identificeren: "Ik ben dit - ik ben dat", "ik ben bang", "ik ben verdrietig". Stop je met je identificeren met het gevoel, dan kan kun je beginnen met de intensiteit van dat 'gevoel' te verminderen.

Dit bereik je door eerst het gevoel op te merken, dan door te erkennen dat het gevoel gewoon het lichaam is dat reageert op de energie van anderen.


Ik neem altijd graag het voorbeeld van vlinders in je buik als je verliefd bent. Dit kan een heel heftig gevoel zijn door gevoelens die je hebt voor een ander. Verliefd zijn zou leuk moeten zijn, maar de vlinders kunnen je behoorlijk parten spelen, tot misselijkheid aan toe. Vlinders in de buik is gewoon een gevoel, het komt en het gaat, kan heftig zijn, maar je gaat er niet dood aan en je hoeft er ook niet in te blijven hangen. Dit geldt voor alles wat je voelt, ook angst, verdriet, boosheid, frustratie, etc.

Door veel oefening kom je tot het besef dat de 'gevoelens' die je ervaart niet 'de jouwe' zijn, maar dat het gewoon gevoelens zijn waar je je in het verleden mee hebt geïdentificeerd.


Als je dit regelmatig beoefend, begint je lichaam zich veiliger te voelen met een breder scala aan gevoelens, ook die gevoelens die jouw systeem nog niet eerder heeft meegemaakt

Omdat je lichaam/energiesysteem zich veiliger voelt om deze chemicaliën te voelen en ze te herkennen voor wat ze werkelijk zijn, gewoon chemicaliën, die door het lichaam worden aangemaakt als reactie op bepaalde stimuli.

De intensiteit van het gevoel neemt af totdat het geen macht meer over je heeft.

Dit is overeenkomstig met een open en compassievol hart. Als je hart zich veilig genoeg voelt om zich meer te openen, word je medelevender. 

Juist deze compassievolle staat van zijn, is de staat die de energie opruimt.

Qi is overal om ons heen en in onszelf aanwezig.


Alles in het universum is opgebouwd en bestaat uit Qi. Alles is energie en vanuit deze energie ontstaat alles. Alles komt voort uit Qi en gaat weer op in Qi. Zonder Qi is er geen leven. Het is de onzichtbare meester achter alle zichtbare vormen. Het is de bouwsteen, de basis en de bron voor al het leven en bestaat uit materie, energie en informatie.

Deze 3 zijn altijd in interactie waardoor er verandering optreden in de energie om ons heen.


Alles in het universum bestaat uit trillingen en vibreert. Energie is ook trilling en vibratie. Zelf ben je ook een energetische (trilling) en vibreer je op je eigen specifieke trillingsfrequentie. Onze zintuigen zetten ons voortdurend op het verkeerde been, doordat zij ons de werkelijkheid tonen als fysieke vormen (materie), die een slecht een grove en onvolledige interpretatie van de werkelijkheid zijn. Dit wetende kun je je voorstellen wat dit betekent in de interactie tussen de bewoners onderling en de ruimte en de bewoners van een huis. 


Meer over Qi kun je hier lezen.