Wandelcoaching Groningen Kardinge

Wandelcoaching

Ervaar de kracht van de natuur

Judith van Royen-Ottes wandelcoach Groningen

Wandelcoaching

  Deze wandelcoaching is geschikt voor jou als jij:


  • te weinig in de natuur komt of juist van de natuur houdt
  • rust en ruimte wilt creëren in je hoofd en je batterij wilt opladen

  • geen zin hebt om saai in een stoel te zitten voor therapie
  • open-minded met mij dit pad wilt gaan bewandelen
  • de moed hebt om bij jezelf naar binnen te durven kijken
  • helemaal eerlijk tegen jezelf en met jezelf bent om duurzame resultaten te behalen
  • bereidt bent om aan je thema of probleem te werken

De voordelen van wandelcoaching t.o.v. therapie zittend in de stoel

Wandelcoaching Groningen Kardinge
Door buiten te bewegen bevorder je ontspanning van lichaam en geest.
Wandelcoaching Groningen Kardinge
In de natuur kun je herstellen: je aandacht gaat als vanzelf naar de natuur, maar je hoeft nergens echt op te letten. Deze ongerichte aandacht helpt je je batterij weer op te laden.
Wandelcoaching Groningen Kardinge
Je zintuigen worden maximaal gestimuleerd door alles wat je ruikt, de kleuren die je ziet, de veranderende omgeving, de wind door je haren en de zon of regen op je gezicht. Hierdoor en je je meer bewust bent van je gevoelens m.b.t. bepaalde zaken.
Wandelcoaching Groningen Kardinge
Door fysiek in beweging te zijn, kom je ook mentaal in beweging. Er is een wezenlijk verschil of je op een stoel zit of dat je wandelend je veranderingen in gang zet.
Wandelcoaching Groningen Kardinge
Omdat je tijdens het wandelen elkaar niet aan hoeft te kijken, is het makkelijker om lastige onderwerpen te bespreken.
Wandelcoaching Groningen Kardinge
Samen wandelen is ongedwongener en een stilte is minder ongemakkelijk.
Wandelcoaching Groningen Kardinge
Natuurelementen in het landschap worden ankerpunten bij belangrijke inzichten of kunnen worden gevonden om inzichten op te roepen.
Wandelcoaching Groningen Kardinge
De steeds veranderende omgeving geeft je inspiratie om anders naar dingen te kijken, laat je anders over zaken nadenken en geeft inspiratie om dingen anders te doen.
Wandelcoaching Groningen Kardinge

Je bent veel creatiever als je wandelt.

Wandelcoaching Groningen Kardinge
Het landschap, het seizoen, de vegetatie en het weer zijn voorbeelden van symbolen en metaforen die een extra dimensie geven aan het coachingsgesprek.
Wandelcoaching Groningen Kardinge
Zit je veel in je hoofd en pieker je veel dan ga je door actief buiten te zijn meer uit je hoofd, betrek je veel meer zintuigen en wordt het veel gemakkelijker om ook echt te voelen.
Wandelcoaching Groningen Kardinge
Na afloop van het gesprek heb je én aan je mentale welzijn gewerkt én ben je in de buitenlucht in beweging geweest. Dit geeft een voldaan gevoel.

Even helemaal weg

Wil jij op een bijzondere wijze werken aan jezelf?

Zit je nu al te vaak binnen of altijd in dezelfde 4 muren? 

Of ben je het liefste buiten in de natuur. 

Het is dubbel zo effectief, want het ontspannende, ontstressende effect van wandelen in de natuur in combinatie met therapie, maakt deze wandeling bijzonder en nog waardevoller. 

Het schept de mogelijkheid tot reflectie. Als wandelcoach gebruik ik de natuurelementen om jou stil te laten staan bij hoe jij nu in het leven staat. Natuurelementen in het landschap worden ankerpunten bij belangrijke inzichten of kunnen worden gevonden om inzichten op te roepen. Behalve dat wandelen in de natuur je direct een gevoel van rust en vrede bezorgt, vermindert het ook je malende stroom aan gedachten. De natuurlijke biodiversiteit van een bos zorgt ervoor dat de lucht gevuld is met goede bacteriën, essentiële plantaardige oliën en negatief geladen ionen. Een flinke wandeling door een bos reinigt je lichaam, geest en ziel. Inmiddels heeft de wetenschap ontdekt dat wandelen in het bos inderdaad je hersenen veranderen… in positieve zin! 

Alle reden om dus juist deze plek op te zoeken om je probleem te transformeren en te werken aan verandering. 

De natuur en ons lichaam

Door in beweging te zijn en te wandelen worden de stofjes dopamine, endorfine en serotonine aangemaakt. Dit zijn stofjes die van nature in het lichaam voorkomen en je een goed gevoel geven. Deze zelfde stofjes komen ook vrij door te lachen en door het eten van bepaalde voeding. Endorfine zorgt voor een geluksgevoel en daarnaast is het een natuurlijke pijnbestrijder en vermindert stressgevoelens. Dopamine en serotonine zorgen ook voor een geluksgevoel en daarnaast dat je je minder snel down of depressief voelt.

Een ander voordeel van wandelcoaching is dat je vitamine D aanmaakt. Vitamine D is een essentiële vitamine. Je lichaam heeft vitamine D nodig voor de groei en het behoud van stevige botten en tanden, voor spierbehoud en voor een goede werking van je immuunsysteem. Mensen met voldoende vitamine D in het bloed hebben ook minder vaak depressieve gevoelens. 

Genoeg redenen om de natuur in te gaan.

Er is zoveel te zien en te ervaren in de natuur

Welk pad wil jij met mij bewandelen? 

Mijn andere methodes

energetische hypnotherapie groningen

Hypnotherapie

Een methode die op een super snelle manier problemen, belemmerend gedrag en belemmerende overtuigingen bij jou kan doen veranderen.
touch of matrix bij joyful you

Touch of Matrix

Een bewustzijnsmethode waarbij je lichaam zowel letterlijk als figuurlijk in beweging komt. Open het veld van mogelijkheden en dan is het tijd voor de reset!
PSYCH-K®

PSYCH-K

Met een PSYCH-K® Balans (de naam van een PSYCH-K® oefening)  overschrijf je verouderde overtuigingen op onderbewust niveau. 
energetische therapie groningen

Energiewerk

Door het energieveld van jou of je huis 'schoon' te maken ervaar je meer helderheid, lichtheid en heb je weer een goede verbinding met jezelf.