Energetische therapie

Je bent méér dan alleen het lichaam dat je ziet wanneer je in de spiegel kijkt

Energetisch... wat is dat nou? 

Misschien heb je de woorden energetisch of energetische therapie al vaker gehoord of maar heb je eigenlijk geen idee wat het betekent.

Met energetisch bedoelen we de mate waarin energie wordt afgegeven, ofwel een continu vrije stroming van energie.

Energie is de basis waarop onze wereld en dit universum bestaat. Zonder energie is er geen leven. Alles in deze wereld bestaat uit energie, atomen en moleculen, die zich manifesteren op een laag trillingsniveau. Maar ja, dat is heel mooi geformuleerd, en grote kans dat het je nog niks zegt.

energetische therapie groningen

Energie is voelbaar

Misschien denk je gelijk aan 'zweverig' als je energetische therapie hoort of leest. 

Toch is het niet zo 'zweverig' als je denkt. Want ook jij voelt energie en ook jij geeft energie af aan je omgeving. 


Laat ik het eens heel simpel uitleggen. 

Een vriend(in) van jou heeft intens verdriet. Een naaste is overleden. Je kent de overledene niet. Je voelt echter wel het verdriet van de ander en op een gegeven moment voel je jezelf ook heel verdrietig. Je hebt dan energetisch het verdriet van de ander binnen gelaten. Je hoofd (lees: je bewuste deel van je brein) kent verdrietige gevoelens en maakt gelijk de koppeling "ik ben verdrietig". Het is echter niet jouw verdriet, het is van de ander

Ander voorbeeld: Jij zit in een dipje. Je vriend(in) is super vrolijk. Jij pikt deze energie op en in no time voel jij je ook weer vrolijk. 

Nog een voorbeeld. Je komt bij mensen het huis binnen. De lucht is om te snijden. Je voelt het spanningsveld in huis en tussen de bewoners en het voelt niet fijn. Ook dat is een veld van energie wat in huis hangt. 


Dus ja... wat nou zweverig... Heel herkenbaar toch? 


Het leuke aan het hele verhaal is, dat ik deze energie zichtbaar en voelbaar kan maken voor jou. Ik doe dat met een wichelroede en ook jij mag met de wichelroede lopen, zodat je zelf ziet en ervaart dat energie meetbaar is. 


Ik gebruik dit werken met energie in mijn hypnose sessies, in de energetische behandelingen, maar ook bij de energetische huisreinigingen

Hoe voel jezelf deze 'energie' in je dagelijkse leven?

Energie is jouw staat van zijn. Jouw invloed die je hebt op je omgeving met jouw gedachten, jouw overtuigingen, jouw emoties, jouw houding, jouw gedrag, jouw liefde en levensvreugde, maar ook jouw angst en haat.

Al deze 'energieën', lees: 'jouw ervaringen', hebben invloed op je keuzes en je waarneming van jouw wereld.

Al deze energieën hebben een wederzijdse wisselwerking tussen jou en je omgeving.

Je kunt je dus afvragen waar jouw gedachten en gevoelens vandaan komen. Zijn deze gedachten en gevoelens wel van jou? Waar komen ze vandaan? Misschien heb je ongemerkt deze gedachten en gevoelens ergens opgepikt van een ander?


Je voelt je ook het prettigst bij mensen met dezelfde interesses en overtuigingen. Intuïtief herken je mensen met een gelijke achtergrond of interesses als de jouwe. Je 'voelt' dus de energie van die andere persoon.

Een ander voorbeeld: je zit in de bus, een vreemde komt naast je zitten en je stapt het liefst de volgende halte uit. Je kent de persoon naast je niet, maar hij/zij 'voelt' niet fijn. Andersom kan natuurlijk ook.

Een vreemde komt naast je zitten en het voelt ineens heel fijn, of heel rustig, gewoon chill. 

 

Als je openstaat om de energie van een ander te voelen, kun je veel leren over jezelf, over wie je bent en hoe je in het leven staat. Wat je denkt, ben je en wat je bent trek je ook aan.

Ben je van huis uit altijd positief, dan heb je vast ervaren dat je heel erg moe wordt als mensen om je heen klagen, mopperen of (ver)oordelen. Laat me raden... je probeert vast dit soort mensen te vermijden.

Ben je echter een zwartkijker, denk je altijd eerst negatief of zie je altijd beren op de weg, dan word je waarschijnlijk hondsmoe van opgewekte, vrolijke, blije, stuiterende altijd maar positieve mensen.

 

Je kunt je ook voorstellend dat je je eigen gedachten, dus je energie niveau, omlaag kunnen brengen.

We kennen ze als de stemmetjes in ons hoofd.

De spreekwoordelijke engel op je ene schouder en de duivel op je andere schouder.

Je innerlijke criticus of jouw innerlijke controlfreak.

Deze innerlijke discussies in je hoofd brengen vaak onzekerheid, twijfel, tweestrijd, etc. Op dat moment wordt het steeds moeilijker om je eigen keuzes te maken, om écht jezelf te zijn en je eigen richting te bepalen.

 

Iedere cel van jouw lichaam heeft een eigen geheugen. Ervaringen uit je kindertijd of vorige levens zitten als herinnering opgeslagen in je lichaamscellen en je energieveld. Zitten hier onverwerkte stukken bij, dan kan dit je belemmeren om echt te kiezen voor een mooi leven in liefde, geluk en overvloed. Doordat je deze oude patronen van pijn of angst of onmacht steeds maar blijft herhalen, is het niet mogelijk om de verbinding met jezelf aan te gaan.

Anders verwoord: Als je je niet veilig voelt om jezelf te zijn of als je iets traumatisch hebt meegemaakt, volgt er direct een reactie van je energiesysteem en ga je in de bescherm-modus.

Dit uit zich door je in te houden, je aan te passen, je laat je ware 'ik' niet werkelijk zien. Het resultaat is dat je de verbinding met je eigen 'ik' kwijt raakt, je controlfreak gedrag laat zien of erger, hier op aarde niet meer wilt zijn.


Wat er dan ontstaat is eigelijk stress. Je komt in de Freeze Fight Flight modus, ofwel, je gaat in de overlevingsstand.

Hierdoor ontstaan blokkades in jezelf, die jou hinderen om je eigen leven te leiden en werkelijk jezelf te zijn. Door de wet van aantrekkingskracht is er dan ook nog vaak een wisselwerking met de omgeving en krijg je dezelfde lading terug die je uitstraalt en trek je ook nog eens situaties aan die bevestigen dat het leven k*t is.

Angst is verlammend, je voelt je onmacht, je krijgt behoefte aan controle, zodat je je veilig kan voelen.

Maar laat ik je één ding zeggen: Het is absoluut niet de bedoeling dat jij in angst leeft, maar dat je in liefde leeft.

Dus in verbinding met jezelf, gelukkig in het leven staat, je levensenergie vrij kan stromen en dat het leven je brengt wat jij je wenst in dit leven.


Door je energieveld 'schoon' te maken met een energetische behandeling, zorg je ervoor dat je weer meer helderheid hebt, meer verbinding voelt met de aarde en je beter geaard bent in je eigen energie.


En dat is nou wat we energetisch werken of energetische therapie noemen.

Energie, aura, hooggevoelig

Hooggevoelige mensen kunnen energetische waarden waarnemen,  zoals een aura.

Een aura is niets meer of minder dan het energetisch veld dat om ieder lichaam (zowel van mensen, dieren, planten als ogenschijnlijk levenloze dingen) heen zit.

Echter is dit onzichtbare energetische lichaam wel waar te nemen.

Want waarnemen is meer dan zien. Dit is ook voelen, horen, ruiken en proeven. Aangezien energie altijd in beweging is, kun je dit in je lichaam heel goed voelen. Zo is je hartslag en je ademhaling allemaal energie.


Als je dus energetisch uit balans bent, kun je dat ook voelen. Dit kan zich uiten in pijn (fysiek), je verdrietig voelen (emotioneel) piekergedrag (mentaal). Soms kom je zelf weer in balans, maar soms heb je daar wat hulp bij nodig in de vorm van energetische therapie. 


Ik werk met energie (energetisch) en kan je helpen om energetisch, maar ook mentaal, fysiek, emotioneel en spiritueel weer in balans te komen. Ik werk vanuit een holistische (allesomvattende) visie. 

Mijn energetische werk

Energetische behandelingen

Balans herstellen, verbeteren energiestroom in je lichaam en verminderen stress.

Feet & Spirit

Pedicure met intuïtieve energetische voet-/onderbeenmassage en aromatherapie.

Energetische huisreiniging

 'niet alleen' in je huis? 

Ik geef jou je huis weer terug. 

Je bent méér dan alleen het lichaam dat je ziet wanneer je in de spiegel kijkt

Vanuit een holistische (allesomvattende) visie gezien, besta je uit een fysiek deel, een emotioneel deel, een mentaal deel en een spiritueel deel. Je bent dus een energetisch geheel. Ik zal ze hieronder wat nader toelichten.


Je fysieke lichaam

Het lichaam voert veel taken uit zoals de opname van energie, het uitscheiden van afvalstoffen en bewegen.  Je fysieke lichaam omvat alles wat zich binnen jouw lijf bevindt; je skelet, je spierstelsel, je zenuwstelsel, organen, etc.

 

Je emotionele lichaam

Emoties zijn energieën die in organen worden gemaakt. Emoties zijn de waarneembare uitingen van je gevoel. Gevoel is niet altijd zichtbaar voor andere mensen. Je kunt emoties in het fysieke lichaam ervaren. Emoties zijn te ervaren in de hartstreek of juist in je buik. Emoties hebben vaak effect op het fysieke lichaam. Denk daarbij aan buikpijn of pijn in je hart. Er zijn positieve emoties zoals harmonie, vrede, rust en openheid en er zijn negatieve emoties zoals boosheid, irritatie en angst. Wanneer je emotionele lichaam in balans is, dan is er alleen ruimte voor positieve emoties.


Je mentale lichaam

Dit zijn je gedachten en je overtuigingen die in je lichaam werken als apps of computerprogramma’s. Deze apps of programma’s hebben invloed op je keuzes en je handelingen. Volgens de geleerden hebben we per dag wel veertig- tot zestigduizend gedachten. Dit is een onuitputtelijke bron die steeds maar door gaat. Als je mentale lichaam in balans is, heb je positieve gedachten en overtuigingen en deze hebben een ondersteunende werking. Heb je negatieve gedachten, dan hebben deze een belemmerende werking in je leven.

 

Je spirituele lichaam

Dit spirituele deel gaat over wie je bent en wat je wilt in het leven. Jouw verbondenheid, je openheid en je ongeconditioneerde liefde. Je bent spiritueel in balans als je energiek, wijs en nederig bent. Een type mens die anderen helpt om verantwoordelijkheid te nemen in het leven. Ben je spiritueel uit balans , dan heb je geen of weinig verbinding met iets dat groter dan jezelf. Spirituele balans is het beste te bereiken door te mediteren. Elke dag 20 minuten mediteren kan een enorm verschil uitmaken. Tevens geldt dat er ook balans kan ontstaan op de andere niveaus.

Heel jezelf met de energetische etherische olie van De Groene Linde

Etherische olie - de groene linde

Energetische etherische olie

Zuivere energetische etherische olie in een roll-on flesje.

Je kunt de olie met de geurfrequentie rollen op je pols of achter in je nek, of op een tissue. Zo heb je de geur altijd bij je.

Ook is het bij je dragen van het flesje al helend door de geurfrequentie. 

Meer weten over energetische therapie?

arrow_drop_up arrow_drop_down