psych-k

Psych-K®

Waarom ik geloof in de kracht van Psych-K®?

Ik had er al veel over gelezen. Het intrigeerde enorm. Contact met het onderbewuste kon nog sneller en nog gemakkelijker. De training was snel geboekt. De vele transformaties bij mezelf waren niet te bevatten. En dan na de training de normale thuissituatie. Gewoon even een gek voorbeeld: Mijn behandelstoel kraakt al 2 jaar bij het omhoog gaan. De handleiding zit in de mailbox voor onderhoud, maar ik kon er geen moed voor opbrengen om het te gaan uitvoeren. Ik had er gewoonweg geen zin in. De eerst werkdag na de training weer die krakende stoel. Toen de laatste cliënt was vertrokken, ben ik de siliconenspray gaan halen en de schroevendraaiers. Kappen van de stoel gehaald. Alles bewegende delen ingespoten en voilà, het kraken was weg. Toen ik alles had opgeruimd, besefte ik eigenlijk wat ik had gedaan. Hierop had ik gewerkt met een balans; geen uitstelgedrag meer, meer energie voor de suffe klusjes. Zomaar was die stoel weer klaar. Hoe dan? Dit simpele klusje lag er al 2 jaar en het was nu gewoon gedaan. Zonder aansporing, zonder frustratie, zonder te balen. Bijna fluitend had ik dit klusje geklaard. Héél apart.... hier had ik nou zo lang tegenaan gehikt... 

PSYCH-K®

Waar kun je Psych-K®voor inzetten?

Psych-K® kun je inzetten voor alle belemmerende overtuigingen. Denk hierbij aan niet van jezelf houden, gebrek aan eigenwaarde, stress, depressie, ongelukkige gevoelens, burn-out, trauma’s, verdriet, irritatie en/of boosheid, geen zelfvertrouwen, (sociale) angsten, PDS, afvallen/overgewicht, eetverslaving, eetstoornis of een rookverslaving. 

Tijd om afscheid te nemen van alle onnodige files op onze harde schijf

rust in je hoofd

Voordelen

 • Kortdurende therapie
 • Geen lange wachtlijst
 • Natuurlijke methode
 • Geen neveneffecten
 • Te combineren met andere therapie
 • Niet uren praten over je 'probleem'
 • Jij bent in controle, jij bepaalt de veranderingen
PSYCH-K®

Resultaten die je kunt verwachten

  Als PSYCH-K® facilitator streef ik samen met jou naar een effectieve en blijvende oplossing. Voor ieder zijn de effecten weer anders,
  • je ervaart weer plezier in je dagelijkse leven, waarin de dagelijkse stress minder aanwezig is
  • je hebt vertrouwen in jezelf en in de toekomst
  • je voelt je ontspannen en je zit prettig in je 'vel'
  • je kunt weer omgaan met je emoties
  • je voelt weer rust in je hoofd en in je lijf
  • je staat bewust in het leven en bent je bewust van je gedachten, je gedrag en je eigen 'mindfuck'
  • je hebt meer zelfvertrouwen en kunt beter opkomen voor jezelf en kunt eindelijk 'Nee' zeggen
  • je hebt weer de regie over je leven en de gebeurtenissen daarin 
  • je voelt je weer vrij
PSYCH-K®

Ben jij klaar voor de verandering?

Met een PSYCH-K® Balans overschrijf je verouderde overtuigingen op onderbewust niveau. Dus een overtuiging als “ik ben niet goed zoals ik ben” kan je veranderen in “ik ben goed zoals ik ben.” De meeste mensen merken na het doen van een Balans (de naam van een PSYCH-K® oefening) een ontspanning in hun lichaam en een beter gevoel, in dit geval, over zichzelf. Zonder te graven in het verleden, zonder je af te vragen hoe het komt dat je de overtuiging had dat je niet goed genoeg zou zijn. Het enige wat nodig is, is jouw besluit dat jij dit wilt veranderen in dat je wel goed genoeg bent. Een Balans kan 5 – 15 minuten duren. Het doen van een Balans is snel en eenvoudig en de verandering die je maakt is zeer krachtig, blijvend en werkt door op onderbewust niveau.

Paula van der Werff bij Oersterk

Paula van der Werff is psychologe en PSYCH-K-instructeur. Ze is auteur van het boek ‘Neem de regie over jezelf’. In deze podcast vertelt Paula over:

 • hoe je overtuigingen (onbewust) zelf waarmaakt
 • het rondlopen met oude programmeringen
 • waarom ze als psycholoog aan zichzelf ging twijfelen (en in aanraking kwam met PSYCH-K)
 • haar visie op de moderne psychologie en het roeren in het verleden
 • reacties van vakgenoten op PSYCH-K
 • de invloed van PSYCH-K op haar persoonlijke en professionele leven
 • Bruce Lipton als grote ambassadeur
 • het aanpakken van onbewuste stressreacties met hulp van het verruimde bewustzijn
 • de 3 niveaus van bewustzijn
 • veel innerlijk werk doen om verlicht te worden
 • het moderne leven als onnatuurlijke situatie voor onze breinprogrammering als kind
 • veelvoorkomende overtuigingen op 7 levensgebieden
 • zingeving om ervoor te zorgen dat je je blij, vrolijk en een winnaar voelt
 • training, groei en genezing
 • verantwoordelijkheid pakken voor wat binnen in jou leeft

Wil jij met je 'bewuste' iets veranderen? Dan sta je in de boksring te vechten met 5 man tegenover 95 man...

Jouw bewuste versus jouw onderbewuste

Zie jouw brein maar als een ijsberg. Het topje is zichtbaar, maar het grootste deel zit verborgen onder de waterspiegel. Dit is ook zo met je bewuste en je onderbewuste.

Je bewuste zit boven de waterspiegel. Dit deel is maar 5% en gebruik je bij praten, logisch denken, analyseren, beslissingen overdenken en bijvoorbeeld plannen.


Je onderbewuste (95%) zit dus onder de waterspiegel en gebruik je bij het verwerken van grote hoeveelheden informatie, bij gedachtes, emoties, (irrationele) overtuigingen, intuïtie, creativiteit, verbeelding, inspiratie, herinneringen en het bevat een enorme hoeveelheid opgeslagen kennis. Ook zorgt het onbewuste voor automatische processen zoals ademhalen en het regelen van je hartslag.


Jij denk dat je met je hoofd denkt, maar ondertussen is jouw onderbewuste het deel dat beslissingen neemt voor jou.

je brein is een ijsberg

Een vicieuze cirkel

Nu je dit weet, begrijp je zeker waarom het zo lastig is om af te vallen, te stoppen met snoepen of te stoppen met roken? 

Actief te zijn terwijl je je opgebrand voelt, vrolijk te zijn terwijl je je neerslachtig voelt, of ander gedrag wat je 'doet'.


Besef je eens: je 'hebt' het niet, je DOET het. Je bent er niet mee geboren.  Je hebt jezelf als het ware gehypnotiseerd.


Jouw onderbewuste heeft altijd het beste met jou voor, maar maakt soms onhandige keuzes.

Je herkent ze vast wel:

"ik voel me verdrietig, dus ik eet een stuk chocolade"

"ik heb liefdesverdriet, dus ik moet ijs eten"

"ik ben gestrest, dus ik steek een sigaret op


Vol goede moed begin ja aan je missie en voor je het weet ben je weer terug bij af.

Wil jij uit die vicieuze cirkel stappen?
Dan haal ik je uit je eigen hypnose. 

Stap eruit!

Dit is dus precies de reden waarom ik zo graag met het onderbewuste aan de slag ga.

Dit is namelijk een ongelofelijk krachtig deel van jou.

Door dit deel aan te spreken, kun je de emoties en de beelden in balans brengen.

Want als het bewuste deel en het onbewuste deel weer optimaal samenwerken, kun jij weer de juiste beslissingen nemen.


Moeiteloos, omdat het 'van binnen uit' (de 95%) komt en niet om dat jij jezelf iets 'oplegt' (de 5%).


Problemen zoals stress, depressie, ongelukkige gevoelens, niet van jezelf houden, gebrek aan eigenwaarde, emoties,(sociale) angsten, verdriet, gebrek aan zelfvertrouwen, boosheid, trauma’s, burn-out, PDS, verslavingen, afvallen etc. zijn in je onderbewustzijn te transformeren.

Stel je dat maar eens voor als apps verwijderen van je smartphone die je niet meer nodig hebt en dan nieuwe apps installeren die je wel wilt hebben.

Het klinkt heel simpel en dat is het eigenlijk ook.

Dus waarom moeilijk doen als het makkelijk kan.

Elke

Ik heb in mijn jeugd een keer in een lift opgesloten gezeten. Sindsdien is er veel paniek op de momenten dat ik in kleine ruimtes moet verblijven. Ik ben sindsdien claustrofobisch. Een lift was zeker geen optie meer, zeker als er een trap aanwezig was, dan gaf ik daaraan de voorkeur. Ook als het heel veel trappen waren. Samen met Judith heb ik een balans gedaan op dit thema.


De volgende dag was ik weer op mijn werk. Judith had mij geadviseerd om gelijk ook een actie te doen om te testen hoe het nu gaat. En toen stond ik ineens in een volle lift…. Heel relaxed. Ongelofelijk.

Elke

Welk pad wil jij met mij bewandelen? 

Waarom PSYCH K® zo'n krachtige tool is?

Jouw levensscript wordt in de eerste 7 levensjaren geschreven. Het script wordt geschreven naar aanleiding van wat je thuis bij je ouders leert, maar ook je sociale omgeving draagt hieraan bij. Grotendeels wordt dit scritp door anderen geschreven. Dit levensscript is daarna stevig verankerd op onderbewust niveau. Er zitten vaak mooie dingen in ons levensscript, maar helaas dragen we allemaal ook overtuigingen met ons mee die ons helemaal niet dienen, die verouderd zijn of zelfs schadelijk voor ons zijn. Deze overtuigingen werken vervolgens als een filter waardoor we onze wereld waarnemen, vervormen en verkleuren. Voor deze overtuigingen is het PSYCH-K® transformatieproces ideaal.

Kijk de video hiernaast en dan begrijp je precies wat ik bedoel.

Het mechanisme achter PSYCH-K®

Het mechanisme achter PSYCH-K® kennen we nog niet. De theoretische uitleg die we gebruiken om woorden te geven aan dit fenomeen is dat de kwaliteiten van de linker- en rechterhersenhelft in balans worden gebracht. Hierdoor wordt een hele-brein-staat gecreëerd. Het is mijn overtuiging dat we in de toekomst betere uitleg kunnen geven waarom PSYCH-K® werkt. Aangezien we de wetenschappelijke ontwikkeling hiervoor nog niet hebben, nemen we voor nu genoegen met een gevoel van verwondering en dankbaarheid dat het zo makkelijk is je belemmerende overtuigingen en stress te transformeren. En we vertrouwen vooral onze eigen ervaring.

De biologie van de overtuiging

De biologie van de overtuiging

Bruce Lipton is de auteur van het boek: De biologie van de overtuiging. In dit boek laat hij zien hoe belangrijk het is om ondersteunende gedachten over jezelf, de ander en de wereld te hebben. Dit heeft invloed tot op DNA-niveau. Om deze reden gebruikt Bruce Lipton zelf de methode PSYCH-K® voor zijn eigen veranderingsproces.

Wil jij graag een verandering?

Twijfel dan niet langer en maak gerust een afspraak. 

Weet je niet precies wel pad voor jou het beste pad is? 

Vraag dan om een vrijblijvend gesprek.

Uitleg over mijn andere methodes

energetische hypnotherapie groningen

Hypnotherapie

Een methode die op een super snelle manier problemen, belemmerend gedrag en belemmerende overtuigingen bij jou kan doen veranderen.
touch of matrix bij joyful you

Touch of Matrix 

Een bewustzijnsmethode waarbij je lichaam zowel letterlijk als figuurlijk in beweging komt. Open het veld van mogelijkheden en dan is het tijd voor de reset!
energetische therapie groningen

Energiewerk

Door het energieveld van jou of je huis 'schoon' te maken ervaar je meer helderheid, lichtheid en heb je weer een goede verbinding met jezelf.
wandelcoaching groningen

Wandelcoaching

Het ontspannende, ontstressende effect van wandelen in de natuur in combinatie met therapie, maakt het bijzonder en effectiever.