Sisline thee

Sisline

De lokale bevolking noemt het een "Healer Herb" oftewel het kruid van de medicijnman.

Wat maakt de thee zo bijzonder?

Boven alles: De smaak!

Ieder blad heeft zijn eigen unieke smaak, en het is ook een meervoudige smaak. Daardoor kan je er vele assosiaties op los laten. Het heeft een wat fris kruidig, eucalyptusachtig, salie-achtige smaak.

Juist door de veschillende smaken in het blad verveelt de thee niet. Iedere keer kun je verrast worden door de smaak.

In Afrika koken de mensen de bladeren, waardoor er nog meer werkzame bestandelen aan onttrokken worden. Plus de smaak wordt nog voller.

Wat verder bijzonder is, is dat deze thee op de markt wordt gebracht in zijn oorspronkelijke hoedanigheid: als heel blad.

Sisline thee

Sisline thee past mooi in mijn visie. Wellness voor body, mind and soul.

Gezondheid is heel belangrijk. Goede voeding, maar ook goed drinken hoort hierbij.

Sisline thee werkt balancerend en heeft vele gezonde eigenschappen.

Het geeft rust zonder je slaperig te maken, het geeft energie zonder al te veel vuur en reinigt zonder een aanslag te zijn op je lichaam.


Werking:

  • Antimicrobieel: De olie heeft een sterk remmend effect op de groei van bacterien en ook op die van schimmels. Dit verklaart de werkzaamheid bij luchtweginfecties, malaria, conjunctivitis, maagdarmstoornissen, darmontsteking etcetera. Aftreksels van de plant worden om deze reden ook als mondspoeling gebruikt.
  • Anticarcinogeen: De plant heeft antioxidantactiviteit, wat betekent dat er radicalen weggevangen worden, waardoor de kans op het ontstaan van kanker verkleint.
  • Bloeddrukverlagend: De bloeddrukverlagende werking wordt waarschijnlijk voor een groot deel veroorzaakt doordat de aanmaak van thromboxaan geremd wordt. Thromboxaan is een stof die door bloedplaatjes wordt aangemaakt en die onder andere zorgt voor vernauwing van bloedvaten, wat zorgt voor een hogere bloeddruk.
  • Vochtafdrijvend: Het kruid bevordert de afscheiding van water door de nieren. Overtollig vocht wordt afgevoerd, dit heeft ook weer een gunstige werking op de bloeddruk.

sisline thee

Vanaf € 2,50

Sisline thee

Natuurzuivere thee rechtstreeks uit West-Afrika. 

Sisline thee werkt balancerend en heeft vele gezonde eigenschappen.

Sisline is te koop in zakken van 50 en 20 gram. 

  • arrow_drop_up arrow_drop_down