Sisline thee

Sisline

De lokale bevolking noemt het een "Healer Herb" oftewel het kruid van de medicijnman.

Wat maakt de thee zo bijzonder?

Boven alles: De smaak!

Ieder blad heeft zijn eigen unieke smaak, en het is ook een meervoudige smaak. Daardoor kan je er vele associaties op los laten. Het heeft een wat fris kruidig, eucalyptus achtig, salie-achtige smaak.

Juist door de verschillende smaken in het blad verveelt de thee niet. Iedere keer kun je verrast worden door de smaak.

Sisline thee

Sisline wordt in West-Afrika al heel lang gebruikt vanwege zijn geneeskrachtige eigenschappen. Het wordt bijvoorbeeld gebruikt om verkoudheid, koorts, hoest en andere aandoeningen te behandelen. Het wordt ook gebruikt als een natuurlijk kalmerend middel en voor de verlichting van spijsverteringsproblemen.

Sisline thee past mooi in mijn visie. Wellness voor body, mind, heart and soul.

Gezondheid is heel belangrijk. Goede voeding, maar ook goed drinken hoort hierbij.

Sisline thee werkt balancerend en heeft vele gezonde eigenschappen.

Het geeft rust zonder je slaperig te maken, het geeft energie zonder al te veel vuur en reinigt zonder een aanslag te zijn op je lichaam.


Werking:

  • Antimicrobieel: De olie heeft een sterk remmend effect op de groei van bacterien en ook op die van schimmels. Dit verklaart de werkzaamheid bij luchtweginfecties, malaria, conjunctivitis, maagdarmstoornissen, darmontsteking etcetera. Aftreksels van de plant worden om deze reden ook als mondspoeling gebruikt.
  • Anticarcinogeen: De plant heeft antioxidantactiviteit, wat betekent dat er radicalen weggevangen worden, waardoor de kans op het ontstaan van kanker verkleint.
  • Bloeddrukverlagend: De bloeddrukverlagende werking wordt waarschijnlijk voor een groot deel veroorzaakt doordat de aanmaak van thromboxaan geremd wordt. Thromboxaan is een stof die door bloedplaatjes wordt aangemaakt en die onder andere zorgt voor vernauwing van bloedvaten, wat zorgt voor een hogere bloeddruk.
  • Vochtafdrijvend: Het kruid bevordert de afscheiding van water door de nieren. Overtollig vocht wordt afgevoerd, dit heeft ook weer een gunstige werking op de bloeddruk.

Thee maken van Sisline

Thee maken van sisline is heel simpel.

Neem een theekan of een thermokan, doe hier 2 à 3 blaadjes in. Laat dit 5 tot 10 minuten trekken en het klaar om te drinken.

Of neem een theeglas, doe er een blaadje in. Ook weer even 5 tot 10 minuten laten trekken en dan drink je het lekker op.

Je zult dan merken dat iedere kop thee weer anders smaakt. 


Weet dat in Afrika de mensen de bladeren koken, waardoor er nog meer werkzame bestanddelen aan onttrokken worden. Een hele goede reden om ook deze moeite te nemen.

Gewoon een grote pan water met een blad of 10 opzetten en even 10 minuten echt laten koken.

Daarbij wordt de smaak ook nog voller.


Je kunt ook gewoon lekker zelf gaan ontdekken hoeveel blaadjes voor jou het fijnste zijn. 

De meeste smaakbeleving ga je ontdekken als je de thee wat langer laat staan of als je het gaat koken. 


Je kunt Sisline thee zowel warm als koud drinken. Op een warme zomerdag is het dan juist heerlijk verfrissend is om de thee koud te drinken. Voeg er nog een schijfje citroen aan toe en je hebt een heerlijke icetea.

Sisline bestellen

Sisline thee

Sisline thee

Natuurzuivere thee rechtstreeks uit West-Afrika. 

Sisline thee werkt balancerend en heeft vele gezonde eigenschappen.

Sisline is te koop in zakken van 50 gram. 

  • Waar komt de Sisline-thee vandaan?


    De Latijnse naam is Lippia Multiflora Chevalier en die komt in heel West-Afrika voor. Het is een in het wild groeiende éénstengelige plant. In Sierra Leone wordt ze bovendien gecultiveerd en voor medicinale doeleinden gebruikt.

    In Mali worden de bladeren in combinatie met nog vijf andere soorten gebruikt als anti-malaria middel, waarvan de Sisline de sterkst werkzame is.


    De plant groeit alleen gedurende de regenperiode. Die start in juni en loopt door tot oktober.

    Ongeveer eind september ontwikkelen zich de bloemen. Dit zijn kleine gele bolletjes die vol zitten met zaadjes.

    De plant creëert zijn eigen veld door de vallende zaadjes en ondergronds door de wortelstokken die na het afsnijden van de stengels blijven zitten. Na de bloeitijd (eind oktober) wordt de plant geplukt. De hele stengel wordt afgesneden en daarna gedroogd. Vervolgens worden de bladeren geritst en op de lokale markten verkocht. Dit is de handel van de vrouwen.


    Wat maakt de thee nog meer bijzonder?

    De lokale bevolking noemt het een "Healer Herb" oftewel het kruid van de medicijnman.

    De thee heeft nog veel meer heilzame werkingen, maar omdat ze niet wetenschappelijk zijn aangetoond, mogen we het niet vermelden.

    Wat verder bijzonder is, is dat deze thee op de markt wordt gebracht in zijn oorspronkelijke hoedanigheid: als heel blad.

    Volledig onbewerkt, rechtstreeks uit de natuur. 

    De bladeren van Sisline hebben een sterke, aangename geur en smaak. Dit maakt dit kruid heel geschikt voor gebruik in de keuken, vooral in West-Afrikaanse gerechten. De bladeren worden in Afrika toegevoegd aan soepen, sauzen, stoofschotels en dranken om extra smaak en aroma toe te voegen.


    Onderzoek

    De Wereld Gezondheidsorganisatie heeft er gedurende 25 jaar onderzoek naar gedaan en geen schadelijke bijwerking geconstateerd.

    Ook hier in Nederland is het getest, en wel door Corpus Health BV. 

    Dit is een praktijk voor enzymtherapie. De directeur hiervan, Hr. A.W. Mostert, is al 40 jaar wetenschappelijk onderzoeker naar de werkzame stoffen in allerlei planten. 

    Dit doet hij in zijn laboratorium.

    Tevens maakt hij allerlei medicijnen en crèmes op biologische basis. 

    Vanaf juni 2014 laat Ingeborg de thee testen door een door de Warenwet erkend keuringsbedrijf.

    Dit om er voor te zorgen dat ik er van overtuigd kan zijn dat een veilig product op de markt komt. Ingeborg is dan ook heel blij dat uit de tests is gebleken dat dat inderdaad zo is. Dus met een gerust hart kan zij verder met haar missie om deze thee bij iedereen bekend te laten worden.