Video Aspect Ratio: 16:9

Over mij en mijn praktijk

Ik ben judith van Royen-Ottes

null

en wie ben ik dan...

Ik ben anders, humoristisch, altijd vrolijk, een beetje gek en toch heel normaal, lekker aards en ook wel spiritueel maar met beide voeten op de grond.

Alhoewel...

ik haal graag even de voeten van de grond om te dansen.

Want ik houd van trance, dus houd ik van hypnose en ook van Armin van Buuren... 😂


Ik ben energetisch hypnotherapeut, Touch of Matrix therapeut, leefstijl en burn-out coach en daarnaast ook pedicure. Alhoewel de pedicure behandelingen nu alleen nog maar voor een hele dierbare groep oud-cliënten beschikbaar zijn. Sommigen vinden hypnose nog best wel spannend. Je zou eens moeten weten hóé lekker het is om in trance te zijn ...

Ik en mijn werk

Holistisch leven en werken is voor mij een levensovertuiging.

De holistische visie gaat er van uit dat alles onlosmakelijk met elkaar is verbonden. Het één oefent invloed uit op het andere. Lichaam en geest wordt gezien als één geheel.

Alles heeft invloed op onze energie huishouding: de planeten, de zonneactiviteit, ons eet- en leefgedrag, woon- en werkomgeving, gedachten, elektrosmog enzovoort.

We hebben een zichtbaar en onzichtbaar netwerk en energieveld waar fijne levensenergie doorheen stroomt, die ervoor zorgt dat we ons vitaal en helder voelen.

Door straling, overbelasting en verstoring van ons systeem door verkeerde voeding in combinatie met stress kunnen we uit balans raken. Bij gezonde personen zijn alle elementen in balans, zijn er geen klachten en kan de (levens)energie vrij stromen. Je zit dan “goed in je vel”. Balans is ontzettend belangrijk, zowel in je werk, je privé, als ook je lichamelijke en geestelijke balans. 

De afgelopen jaren heb ik mijzelf ontwikkeld, mij laten scholen en heb ik de nodige ervaring opgebouwd om jou te kunnen en te mogen begeleiden op jouw pad.

Gewoon door wie ik ben, waar ik in dit leven sta, waar ik doorheen ben gegaan en als ervaringsdeskundige.

Ik ben geen psycholoog, ik gebruik geen abnormale, maar eeuwenoude methodieken, en ik laat mij verassen in het moment en handel ik vanuit mijn intuïtie, mijn gevoel en mijn kennis en te 'zijn' in het moment.

Samen gaan we bekijken welke blokkades jou tegenhouden, gaan hiermee aan het werk door het te helen met hypnose, Touche of Matrix, energiewerk, soms ondersteunend met energetische etherische olie en help ik jou jouw onderbewuste met positieve invloeden te herprogrammeren, zodat jij verder kunt groeien op jouw pad. 

Mijn body Mind Soul concept

In dit door mij ontwikkelde concept staan de basiselementen Body, Mind en Soul centraal met als doel bewustzijn, verbinding, zelfgenezing, heling, balans, je mooi voelen, je blij voelen, waarbij ik een combinatie van methodes als hypnotherapie, Touch of Matrix® en energiewerk gebruik .

Ik wil je inspireren en begeleiden om het beste uit jezelf te halen. Ik help je om opnieuw contact met jezelf te maken, je bewuster te maken van wat je voelt en denkt. 

Jou helpen het pad te vinden van de 'blije jij', waarin jij je jezelf bent, je mooi voelt en jouw blije leven leidt.  


'be beautiful, be you, be a joyful you'body mind soul concept joyful you


Onze Labradoodle Mailo

null

Mijn privé leven

Ik ben in 1997 getrouwd met de liefste man van de wereld. In 2001 en 2003 hebben wij twee prachtige meiden gekregen. Uiteraard zijn mijn man en mijn beide meiden mijn grote liefde. Sinds 2013 heb ik er echter nog een grote liefde erbij en dat is onze lieve Labradoodle Mailo. Ik geniet van de heerlijke wandelingen met Mailo in het natuurgebied Kardinge, maar vooral ook in de vakanties in de bergen. Mailo is ons zonnetje in huis en mijn grote vriend. Trimmen doe ik hem zelf. Daar heb ik een cursus voor gevolgd, zodat hij er altijd super ‘cute’ uitziet. Mailo is mijn grootste volger en als het ook maar even kan, neem ik hem overal mee naar toe. 

Mijn hobby en mijn sport

Zo lang als ik mij kan herinneren, was ik al gek op paarden. 

Mijn ouders dachten eerst dat het een bevlieging was. Alle meisjes op de lagere school waren gek van paarden. Bij mij

was het echter niet zomaar over. Ik had al snel 2 Shetlanders gevonden waar ik voor mocht zorgen en wat later een E-pony waar ik en mijn vriendin ook op mochten rijden. Helaas hadden wij het thuis niet erg breed en paardrijlessen zaten er niet in. Toen ik 16 was, kreeg ik een aanvullende beurs waarvan ik eindelijk op paardrijles ging. Zelfs jaren later zat ik hoogzwanger, nog tot 1 maand voor de uitgerekende datum, op paard. Mijn beide meiden zijn denk ik daardoor ook besmet met het paardenvirus.

Sinds 1 oktober 2020 lease ik samen met mijn jongste dochter een prachtige Fries. Je kunt me dan ook bijna dagelijks op stal vinden. Het is mijn hobby, mijn sport maar ook mijn ontspanning. 

Fleur

fleur

Zwitserland (Graubünden)

Zwitserland


Mijn 'thuis', mijn oplaadplek... de bergen

En tot slot nog een hele grote liefde: de bergen.

Van alle bergen heb ik één favoriet vast plekje in Zwitserland. Een heel klein dorpje in Graubünden. 

Op ruim 1400 meter met uitzicht over de bergen en het dal. Daar geniet ik van de stilte, de rust, de natuur, de pure schoonheid. Daar voel ik me echt thuis.

Verder hou ik van fotograferen, lezen, nieuwe dingen leren, houtsnijwerk, auto’s, creatief bezig zijn en werken aan mijn website.

Mijn motto: 'be beautiful, be you, be a joyful you'

Mijn Passie

Jou inspireren om het beste uit jezelf en je leven te halen.

To live to the utmost !

Jou laten ervaren dat er meer is tussen hemel en aarde.

Jou bewust te maken van je eigen manifestatiekracht.

Het ontastbare te combineren met het tastbare. Jou laten zien dat 'spiritueel' en 'energetisch' totaal niet zweverig hoeft te zijn.

Met humor en met liefde, het aardse te verbinden met het spirituele echter met beide voeten op de grond. 

Mijn Visie

In mijn body Mind Soul concept.

staan de basiselementen Body, Mind en Soul centraal

met als doel bewustzijn, verbinding, zelfgenezing, heling, balans, je mooi voelen, je blij voelen.

Dit door mij ontwikkelde concept, waarbij ik een combinatie van methodes als hypnotherapie, Touch of Matrix® en energiewerk gebruik, zorgt voor een optimaal resultaat.

'be beautiful, be you, be a joyful you'

There's no point living, if you can't feel alive. You were born to be alive.

Mijn Missie

Ik vind dat iedereen het recht heeft om zich gelukkig en blij te voelen.

Ik help je om opnieuw contact met jezelf te maken, je bewuster te maken van wat je voelt en denkt. 

Ik help je het pad vinden van de 'blije jij', waarin jij je jezelf bent, je mooi voelt en jouw blije leven leidt.  

Ik ben ervan overtuigd dat jij na mijn sessies, binnen een paar weken tijd, positieve veranderingen en een flow ervaart, zodat jij vol zelfvertrouwen de energie weer in je lichaam voelt stromen.

De weg naar mijn passie

Ik ben begonnen met de secretaresse opleiding. Na de stage in het tweede jaar was ik er helemaal klaar mee. Dit was niet mijn ding. Derde jaar afgemaakt en diploma behaald. Dan een complete switch naar de MTS gemaakt. Mijn vader zat in de elektronica en dat boeide mij ook altijd. Tot mijn grote spijt ben ik in het tweede jaar gestrand op de wiskunde. Het lukte gewoon niet en ik kon het niet af maken.

Wel heb ik daar mijn geweldige lieve echtgenoot aan overgehouden.

Dan de grote twijfel… wat ga ik nu doen?

Aan het werk als secretaresse? Nee dat nooit.

Weer naar school? Ja dus.

Het werd accountmanagement. Een fantastisch leuk en leerzaam jaar bij Schoevers.

 

Mijn eerste baan

De combinatie van de secretaresse opleiding en het accountmanagement heeft mij toen een baan opgeleverd in de makelaardij als office manager. Daar kon ik mijn organisatietalent met mijn commerciële talent goed kwijt. Ik heb daar ruim twaalf jaar met plezier gewerkt.

 

Verandering van baan

Toen kwam er weer iets heel nieuws op mijn pad.

Mijn vader maakte zich weer zelfstandig met een heel nieuw bedrijf. Zorg op afstand d.m.v. videocommunicatie.

Een booming business bij de vergrijzing van onze maatschappij. Ik besloot mijn baan op te zeggen en per 1 januari 2006 was ik samen met mijn broertje de rechterhand van mijn vader. Wij werden klaar gestoomd om het bedrijf na 5 jaar over te nemen. Helaas zorgde onze regering er voor dat het heel anders liep. De invoering van de WMO (wet maatschappelijke ondersteuning) gooide roet in het eten. De zorginstellingen hadden crisis en geen geld meer voor innovatie.

Er volgden veel reorganisaties en faillissementen in de zorg.

Onze opdrachten lagen daardoor stil. Ons mooie bedrijf lag ineens stil. Hierdoor moesten wij in mei 2008 noodgedwongen de deuren sluiten.

 

Weer terug naar de makelaardij

Ik kon weer terug naar het makelaarskantoor, maar het was niet meer hetzelfde. Het mooie werk wat ik de jaren ervoor had was er niet meer.

De makelaardij was veranderd. Ook daar was de crisis voelbaar. Daarnaast had ik mogen ruiken aan de vrijheid van zelfstandig ondernemer zijn.

Het was niet meer mijn plek. Ik besloot om iets heel anders te gaan doen.

 

De ommezwaai

Ik heb al sinds mijn 25e een pedicure. Zij kwam voor het eerst bij mij omdat ik ging trouwen en ik mooie voeten moest hebben in mijn open schoenen.

Na deze eerste ervaring was mij 1 ding heel duidelijk: DIT ga ik nooit weer zelf doen!

Sindsdien komt zij trouw elke 6 weken bij mij om mijn voeten te behandelen en al die jaren dacht ik bij elke behandeling ” wat een leuk werk”. Maar toen dacht ik niet aan verandering. Wederom kwam mijn pedicure. En weer dacht ik “wat een leuk werk”. Die nacht droomde ik van mijn eigen pedicure praktijk.

 

Het besluit

De volgende ochtend op kantoor, haalde ik de krant uit de brievenbus en ging die eerst eens lezen onder het genot van een kop koffie. Krant lezen was trouwens streng verboden tijdens werktijd, maar de krant ‘riep’ mij. Ik herinner het mij nog goed. Rechtsboven op pagina 3 stond de advertentie van de pedicure opleiding met de open dagen. Dát was het! Dít was geen toeval. Dit kwam niet voor niets op mijn pad. Waarom zou ik niet eindelijk mijn ‘voetenpassie’ volgen?

Ik ben twee weken later naar de open dag geweest en ik was verkocht. Dít was wat ik wilde doen. Hiermee was mijn eerste passie geboren.

 

Weer naar school

Na een fijn gesprek met mijn werkgever kreeg ik mijn vrije dag op maandag om weer naar school te kunnen.

Het was een druk jaar. De studie was zwaar, veel leerwerk, maar zo ontzettend interessant. Na een half jaar praktijkles greep ik een uitzonderlijke kans. Mijn praktijkdocent was gevallen en had een gebroken pols. Zij kon niet meer werken.

Ik heb haar gevraagd haar te vervangen in haar praktijk. Deze mogelijkheid heb ik van haar gekregen.

Een geweldige periode waar ik veel heb geleerd. Ik heb hierdoor veel meer kunnen leren dan alleen op school.

In deze zelfde periode heb ik ook mijn eigen website gemaakt en gelanceerd. De klanten stroomden binnen. Door de fantastische medewerking van mijn werkgever, mocht ik steeds minder dagen werken en kon ik mijn praktijk uitbreiden.

 

Op eigen ‘voeten’

Het werd uiteindelijk zo druk dat ik in februari 2011 mijn ontslag heb ingediend. 

Per 1 maart 2011 was ik helemaal zelfstandig. De eigen pedicure praktijk was een feit. Ik ga nog elke dag met net zo veel plezier aan het werk als toen. Het geeft zoveel voldoening om écht iets voor mensen te kunnen betekenen.

Ik geniet elke dag van de blije gezichten van mijn klanten als ze na de behandeling hun voeten bekijken en voelen en blij verrast zijn met het resultaat. De eerste 5 jaren een ambulante praktijk gevoerd. De wens was echter een eigen ruimte om daar mijn missie nog beter vorm te kunnen geven. Het wellness-gevoel en het 'zen'-gevoel wilde ik nog meer benadrukken . Oktober 2015 heb ik dan mijn praktijkruimte aan huis klaargemaakt en ingericht. Een slaapkamer werd omgetoverd tot praktijkruimte en de bijkeuken werd omgetoverd tot wachtruimte. Nieuwe klanten werden ontvangen in de praktijk en mijn ambulante klanten heb ik nog een jaar aan huis gepedicuurd. Toen werd het spannend, want ik wilde helemaal stoppen met het ambulante werken. Zomer 2016 heb ik dan al mijn ambulante klanten laten weten dat ik ga stoppen met ambulant werken en dat ze welkom zijn in mijn praktijk aan huis. Op 3 klanten na zijn alle klanten overgestapt naar de praktijk. Echt fantastisch. Bij menigeen voelde de behandeling en massage fijner, het enige wat er echter was veranderd was de sfeer die ik er omheen had gecreëerd. Hier kon ik mij echt uitleven om mijn concept 'body soul & mind' helemaal uit te dragen. 

 

Het blijven volgen van mijn intuïtie

Toch komen er nog steeds ‘toevallig’ dingen op mijn pad. Mijn jongste dochter was door gepest op school aardig depressief geworden. Ondanks hulp van kinderpsycholoog, EMDR en weerbaarheidstraining, kregen wij haar niet gelukkig.

Mijn moeder adviseerde hypnotherapie. Eerst moest ik daar om lachen, maar nam het toch serieus en onderzocht de mogelijkheden op internet. De afspraak werd gemaakt. Na 1 enkele sessie had ik een andere dochter in huis. Van een depressief, stil en teruggetrokken meisje had ik nu weer mijn meisje terug. Ze is weer vrolijk, opgewekt, gezellig, knuffelig, behulpzaam, wil weer mee boodschappen doen, winkelen, op visite naar familie. Ik was ‘flabbergasted’.

 

En nog een nieuwe opleiding

Ik wilde alles over hypnose weten want het trok mij aan als een magneet. Dit wilde ik ook kunnen.

Er zijn zoveel cliënten die hun hart bij mij luchten, hun problemen en angsten uiten. Hen zou ik hiermee ook kunnen helpen.

In april 2016 heb ik de knoop doorgehakt. Na wat onderzoek heb ik mij opgegeven bij de beste opleider in Nederland en heb dat zelfde jaar nog mijn diploma behaald. Het Nederlands Hypnose Instituut van Edwin Selij. Edwin Selij is bij vele mensen geweest en heeft vele mensen bestudeerd zoals Richard Bandler, John Grinder, Igor Ledochowski, Pieter Frijters, Remco Claassen, Ben tichelaar en Tony Robbins.

 

De masterclass

Met de masterclass Virtuele Maagband heb ik mijn tweede passie gevonden.

Hoe fijn is het om mensen nu eindelijk echt te kunnen helpen met hun strijd tegen het eten en het overgewicht.

Mensen eindelijk te verlossen van alle issues die veroorzaakt hebben dat ze de controle kwijt zijn over hun eetgedrag en eetgewoontes.

 

Verandering van naam

Na lang overleggen heb ik besloten om de bedrijfsnaam te wijzigen.

De naam Joyful Feet dekte niet meer de dienstverlening. Joyful Feet verwees alleen naar de pedicure en zei niets over de hypnotherapie. Na veel denkwerk wilde ik niet meer in de naam terug laten komen ‘wat’ ik doe, maar het ‘gevoel dat ik je geef’.

De naam die ik per 21 december 2017 ben gaan voeren, is: ‘Joyful You’

Van de ‘blije voeten’ over naar de ‘blije jij’.

 

Nog meer kennis 

In 2019 heb ik besloten om toch nog maar weer eens in de schoolbanken te gaan zitten. Allereerst de psychosociale basiskennis. Deze is inmiddels 'in the pocket'. Daarna begonnen met de medische basiskennis die ik in het voorjaar van 2020 heb behaald. De opleiding "Natuurvoedingsadviseur" staat nog op het verlanglijstje. Het onderwerp voeding heeft al sinds mijn puberteit mijn interesse. Niet omdat ik te dik was (eerder andersom), maar meer omdat ik het ontzettend intrigerend vind wat voeding met ons lijf doet. Een wens dus sinds lange jaren om ook hier een diploma in te behalen.


Energetische kennis

Sinds mijn puberteit had ik al interesse in spiritualiteit, natuurgeneeskunde, helende stenen, healings, reiki, shamballa, energetisch werken. Een onderwerp waar ik niet veel over durfde te praten omdat je dan 'abnormaal' of 'gek' was.

Maar ik was (en ben) er heilig van overtuigd dat er meer was tussen hemel en aarde. Op de achtergrond ben ik daar ook altijd mee bezig gebleven. Tijdens mijn werken met hypnotherapie werd dat energetische deel ook veel belangrijker. Ik was alleen zoekende om die beide te combineren. Begin 2020 heb ik hiervoor een fantastische driedaagse masterclass gedaan voor energetische hypnose. Nog meer skills, nog meer technieken, nog beter in mijn gevoel gezet, nog beter in staat om de sessie voor de cliënt nog effectiever te laten zijn. Een van de uitdagingen die ik hierin heb, is om het 'zweverige' eraf te halen en heel simpel uit te leggen dat energie overal in en om ons heen is. Voor velen dan ook herkenbaar. 


10 jarig jubileum op 1 maart 2020

Het was een prachtige reis naar waar ik nu sta.

Begonnen van basis pedicure naar ‘bijna’ medisch pedicure. De behandelingen werden uitgebreider. Steeds meer begon ik te zien dat de voeten de spiegels van de ziel zijn. Dat niet alleen de voeten een verhaal vertellen maar dat ook steeds meer cliënten hun verhalen gingen vertellen. Vrolijke, leuke, verdrietige, aangrijpende soms dramatische verhalen.

Elke dag weer realiseerde ik mij wat een fantastisch mooi werk ik heb. Door de aanraking van de voeten kwam vaak veel los.

Er groeide een behoefte in mij om deze mensen nog meer te kunnen helpen dan alleen luisterend oor zijn.

De hypnotherapie kwam op mijn pad. Dit heb ik met beide handen aangegrepen en werd steeds enthousiaster over de uitwerking die dit had op mensen. Joyful Feet werd daarom Joyful You. Van ‘blije voeten’ naar ‘blije jij’.

Hypnotherapie betekende voor sommigen werkelijk dat ze hun leven terug kregen. Anderen gingen weer lichter door het leven en weer anderen voelden zich gewoonweg weer gelukkig en blij. Door de masterclass ‘energetische hypnose’ werden de sessies nog mooier en nog effectiever en ik werd nog enthousiaster.

En dan als je door alle dankbaarheid weer open staat voor alles op je pad, dan gebeuren er mooi dingen.

Eva rondt haar opleiding af en is bezig met haar ondernemingsplan. Onderdeel hierin is om een logo te ontwerpen.

Zij kwam met een prachtig idee maar wist niet hoe ze het moest maken op de computer. Laat dit nou mijn specialiteit zijn en zo zijn we samen aan de slag en hebben haar idee omgezet naar een heel mooi ontwerp. Zonder dat ze het wist, had ze voor iets gekozen dat niet alleen heel mooi past bij wat zij doet, maar ook past bij wat ik doe.

Haar ontwerp was zoveel mooier en passender bij wat ik nu doe, dat ik besloten heb om voor mijn 10 jarig jubileum mijn logo aan te passen. Ik heb haar ontwerp aangepast aan mijn kleuren. Een prachtige paarse lotus verwijzend naar het 7e chakra, een groene steel, verwijzend naar jou levenspad.

Voor degenen die de symboliek niet kennen van de lotus:

De lotusbloem staat voor puurheid en zuiverheid, maar omdat zij heel lang kan bloeien, staat de bloem ook symbool voor leven. De bloem bloeit het hele jaar. Wanneer de zaden rijp zijn, buigt de bloem naar voren en zorgt er op deze manier voor dat de zaadjes in het water vallen. De zaadjes nestelen zich in de modderige bodem van het water en er ontstaan er weer nieuwe prachtige lotusbloemen. Ondanks dat de lotusbloem groeit in moerasachtige wateren blijft er NOOIT water of modder aan de blaadjes hangen.

Deze hele cyclus van de lotusbloem; van zaadje tot het ontstaan van een prachtige bloem staat voor innerlijke groei en het pad naar verlichting. De bloem leeft in het licht, maar de wortels zullen altijd in het duister blijven. Duisternis staat in dit verhaal voor het verleden. Je verleden zal er altijd zijn, maar de bloem boven het water zal je laten zien dat ondanks het verleden er ook lichtpuntjes zijn die het leven weer mooi kunnen en zullen maken. Want ook jij kunt bloeien.

Een prachtige symboliek voor hypnotherapie.

Want je kunt je verleden niet veranderen, maar met hypnotherapie kun je je gevoelens over je verleden wel veranderen zodat je weer kunt bloeien en kunt genieten van je leven in het hier en nu.

De voeten zullen de brug blijven naar de hypnotherapie. Met de ‘pedicure voor body en mind’ kan ik het laatste stukje twijfel bij je weg nemen of hypnotherapie voor jou het juiste pad is. Misschien ook niet en ook dat is oké, want het is jouw pad.

Maar ben je alleen op zoek naar een voetbehandeling met ultieme ontspanning dan is dit ook een heerlijke behandeling en uniek in zijn soort.


Nieuwe opleiding in 2021

Na de masterclass energetische hypnose ben ik nog nieuwsgieriger geworden over wat ik daar geleerd heb. 

Nog meer skills, nog mooiere technieken, eenvoudig, doeltreffend, zo mooi en zo effectief... daar wilde ik meer van leren. 

Ik werd me nog bewuster van de energetische impact die we allemaal iedere dag ervaren, echter zijn er maar weinig mensen zich bewust van deze processen. 

In oktober 2021 ben ik geslaagd voor de opleiding Touch of Matrix en ben ik een gediplomeerde Touch of Matrix therapeut. Met inmiddels nog meer skills in mijn 'gereedschapskoffer' geef ik nu mindblowing sessies met mindblowing resultaten. 


Van de voeten naar de hypnotherapie

Het leven om ons heen staat niet stil. En hoe fijn is het om zo nu en dan eens los te laten wat losgelaten mag worden.

Een soort APK voor jezelf. 

Door de opleiding hypnotherapeut is er veel veranderd zowel privé als in mijn werk. Ik heb zoveel meer rust, balans en voel mee ook veel gelukkiger. Dit heeft ook zijn weerga in mijn gezin. Ook is mijn werk daardoor helemaal veranderd.

De pedicure zoals vroeger doe ik niet meer. Door de hele corona periode, de lockdowns waarbij ik niet mocht werken als pedicure, heb ik het roer helemaal omgegooid. De pedicure behandelingen zijn nu alleen nog maar voor een hele dierbare groep oud-cliënten beschikbaar. Verder richt ik mij alleen nog op de hypnotherapie. De eenvoud waarmee het mogelijk is, om "programma's" die al jarenlang op je 'harde schijf' draaien te transformeren. Dat maakt mijn werk zo geweldig. Het is ontzettend dankbaar werk. Dat zorgt ervoor dat ik dagelijks met plezier mijn bed uitkom, met plezier mijn praktijk in loop. Wetende dat als de cliënt het echt wil, er absoluut een transformatie gaat plaatsvinden.


Op de website alleen nog maar hypnotherapie

In 2020 kwam Corona ons land binnen gewandeld.

Per 1 april was voor mij de lockdown een feit. Van de ene op de andere dag mocht ik ineens niet meer werken. 

Ik was boos op de whole f*cking world. Alles wat ik had opgebouwd, stortte ineen. Geen klanten, geen inkomen, geen werk. 

Alle klanten moesten afgezegd. De agenda was schoon leeg. Tijd voor bezinning. Wat nu? Na bijna 8 weken niet mogen werken, mocht de praktijkdeur weer open. De regels en protocollen vanuit Provoet waren niet leuk meer. Het was niet meer werkbaar voor mij. Alles wat mijn behandelingen waardevol maakte, mocht ineens niet meer. Het hele 'zen' gevoel wat de pedicure behandeling moest opleveren, moest door de regels verdwijnen. Dit was niet wat ik wilde. Met her en der concessies toch deels 'mijn ding' gedaan totdat in december de tweede lockdown kwam. Weer moesten alle afspraken afgezegd worden. Weer was de agenda leeg. Drie dagen later kwam de mededeling van de beroepsorganisatie CAT dat hypnotherapie geen contactberoep is en de behandelingen door mogen gaan. Wat een mooi bericht was dat. Tijd om definitief een keuze te maken. Tot dat moment waren de werkzaamheden nog verdeeld in de verhouding 80% pedicure en 20% hypnotherapie. 

Dan maar het universum vragen: alsjeblieft, vul mijn dagen met hypnotherapie, want dat mag ik nu wel doen... 

En zo geschiedde het... De agenda liep vol... heel vol... en het voelde zo goed! 

Toen ook de pedicure weer open mocht, heb ik de behandelingen afgeschaald. Een collega blij gemaakt met een deel van mijn cliënten. De cliënten waarbij ik ooit ambulant ben gestart en nu nog steeds cliënt bij mij zijn, heb ik gehouden. 

Dit zijn nu speciale 'voetjesdagen' in mijn agenda voor een hele lieve trouwe klantenkring die ik nog met heel veel liefde pedicuur op mijn manier met mijn 'zen' behandeling en een heerlijk uurtje 'bijkletsen'.

Nu dus nog maar 20% pedicure en 80% hypnotherapie. Ik ben dankbaar voor deze switch. Het voelt oneindig dankbaar om mensen te mogen begeleiden om weer echt blij in het leven te staan. Ik mag nu helemaal mijzelf zijn, mijn eigen concept uitdragen zonder concessies en zonder onwerkbare regels en protocollen. 


En er komen vast weer nieuwe dingen op mijn pad zoals uitbreidingen, verbeteringen, cursussen en workshops.

Ik geniet van mijn honger naar meer leren. Ik ben nog lang niet klaar. Houd me dus in de gaten 😉

"Ik hoop dat ik jou ook eens mag ontmoeten, zodat ik óók jou kan laten ervaren wat het is om weer écht blij te zijn met jezelf en gelukkig de wereld weer instapt ."