Video Aspect Ratio: 16:9

Over Judith

Mijn naam is judith van Royen-Ottes

Judith van Royen-Ottes

en wie ben ik dan...

Ik ben humoristisch, altijd vrolijk, een beetje gek en toch heel normaal, lekker aards en ook wel spiritueel maar met beide voeten op de grond.

Alhoewel...

ik haal graag even de voeten van de grond om te dansen.

Want ik houd van trance, dus ook van Armin van Buuren... 😂


Ik ben de #1 Soulpreneur expert van Nederland, de bezielster van Joyful You en de leukste mindset coach van het noorden. Ik ben energetisch hypnotherapeut, Touch of Matrix therapeut, PSYCH-K® facilitator en life & burn-out coach. en daarnaast ook nog een beetje pedicure. Alhoewel de pedicure behandelingen nu alleen nog maar voor een hele kleine dierbare groep oud-cliënten beschikbaar zijn.

Lekker eigenwijs heb ik mijn eigen pad gecreëerd 

Eigenlijk bewandelde ik als kind al 'mijn'' pad, helemaal onbewust daarvan destijds, een pad waar ik daarna eigenlijk een hele tijd vanaf bent gedwaald. Gewoonweg omdat het toen niet 'normaal' was en je er beter ook maar niet over moest praten.

Ik was anders dan andere kinderen. Ik 'voelde' meer, voelde me ook vaak onbegrepen. Klasgenoten begrepen het al helemaal niet. Mijn moeder was in die tijd de enige de echt naar mij luisterde en mij steunde in wat ik interessant en boeiend vond. 


Ik had ook andere interesses dan mijn klasgenoten. Ik las boeken over helende edelstenen en experimenteerde hiermee bij familieleden. Op school was biologie mijn grote liefde, het enige vak dat ik echt fantastisch en boeiend vond. Gefascineerd over het menselijk lichaam en ons brein. Ik las boeken over Chinese Geneeskunde, over chakra's en ons energetische systeem en wilde van alles weten over meridianen. Ik ging ook niet uit, maar luisterde liever thuis naar muziek en ontleed alle songteksten. Ik was ook veel liever in de natuur, wandelde graag met onze hond, kon me in de vakanties uren vermaken met wandelen langs het strand, stenen verzamelen, zwemmen in de zee en zocht liever de rust op dan de drukte.


Ondertussen mijn schooltijd doorlopen, braaf doen wat er van mij werd verwacht, daarna jaren op kantoor gewerkt, totdat het oude gevoel weer heel sterk naar boven kwam. 

Ik begon weer te lezen. Boeken zoals De Reconnection, alle boeken van James Redfield - De Celestijnse Belofte.

Ik ging een meditatie cursus doen, een aura cursus en daarna Shamballa. Hierdoor was er steeds meer bewustzijn over mijzelf, over wat ik kon, mijn heldervoelen, mijn helderweten en mijn helderhoren.


Deze gaven die in mijn jeugd niet serieus werden genomen, heb ik gelukkig nooit weggestopt. Ik werd mij steeds meer bewust van waar ik goed in ben en wat ik fijn vind om te doen. Ik wilde graag iets doorgeven. Ik moest er gewoon iets mee doen.

Het kantoorwerk was het niet meer.  Heel eigenwijs ben ik dit pad ingewandeld. Tegen misschien wel alle adviezen van anderen in, soms hardop geuit, soms zag ik het in hun ogen, voelde het aan hun energie, maar voor mij voelde het gewoon goed. Volledig vertrouwend op mijn intuïtie en mijn gevoel ben ik het gewoon gaan doen.


En nu heb ik het mooiste werk van de wereld, doe alleen wat ik écht leuk vind, waar ik blij van word iedere dag weer.

Werk waarbij ik gebruik mag maken van mijn gaven en door mag geven aan anderen waarvan ik van mening ben dat iedereen het in zich heeft maar het al heel lang kwijt is. Ik werk met de leukste klanten en mag ik heerlijk mezelf zijn. 

Mijn motto: 'be beautiful, be you, be a joyful you'

Mijn Passie

Jou laten ervaren dat je veel meer kunt en veel meer bent dan je denkt. Dat er veel meer in jou zit, dat je denkt. Jou bewust te maken van je eigen potentieel, je manifestatie kracht.  Jou laten ervaren dat er meer is tussen hemel en aarde en dat 'spiritueel' en 'energetisch' totaal niet zweverig hoeft te zijn. Met humor en met liefde, het aardse verbinden met het spirituele echter met beide voeten op de grond. 

To live to the utmost !

'be beautiful, be you, be a joyful you'

Mijn Visie

De Body Mind Heart & Soul Kwantum Reset van Joyful You heeft als doel bewustzijn, verbinding, zelfgenezing, heling, balans, beweging, transformatie, je mooi voelen, je blij voelen.


Dit door mij ontwikkelde concept, waarbij ik een combinatie van methodes als hypnotherapie, Touch of Matrix®, PSYCH-K® en energiewerk gebruik, zorgt voor een optimaal resultaat.

Mijn Missie

Het is mijn missie om meer bewustzijn, liefde, flow en innerpower te creëren in deze wereld. Ik wil je graag laten voelen wat echt belangrijk is… JIJzelf.

Ik wil je die diepe liefdevolle connectie met jezelf en met de mensen om je heen weer laten ervaren. Terug naar jouw essentie, jouw authenticiteit, jouw volle potentieel.

Ik wil zoveel mogelijk mensen inspireren om in liefde en compassie te leven zodat we samen de wereld steeds mooier maken.

Mijn purpose, mijn visie, een roeping… 

Ik ben ervan overtuigd dat alles wat rechtsreeks uit je hart komt, klopt.

De verbinding tussen hart en brein is heel sterk. Het is je intuïtie.

De grote switch kwam in 2020 met de Corona. Van de pedicure naar de hypnotherapie. 

Ik kan me die dag nog herinneren als de dag van gisteren, de aankondiging van de 2e lockdown. 

Maandag 14 december... Het was de eerste dag dat mijn dochter haar schoonheidssalon opende.

Diezelfde avond kon ze de deur weer sluiten. Vanaf 15 december moest alles weer dicht. 

Ook ik kon de pedicure cliënten weer afzeggen. De agenda was leeg... hopeloos leeg... 

Die dinsdag stond ik op en stond verloren in mijn praktijkruimte rond te kijken.

Ik maakte contact met mijn hart en vroeg 'wat nu?' 

En toen kwam het antwoord: 'breng licht en liefde in deze wereld' 

Ik keek naar boven en zei liefdevol hardop 'lief universum... mijn agenda is leeg, vul hem maar met hypnotherapie'

Want dat mocht doorgaan en zo geschiedde het. De agenda vulde zich en vulde zich. Nog nooit was de vraag zo groot.

Ik ben ervan overtuigd dat ik dit werk niet voor niets doe nu. Dit werk is niet zomaar op mijn pad gekomen. 

Het is een missie die ik uit het diepste van mijn hele hart en wezen voel. 


Met alle ellende die er op dit moment gaande is in de wereld, focus ik mij op het bewuster maken van de mensen.

Ik leer de mensen om weer in contact te zijn met hun hart en met zichzelf. 

Met alles wat ik doe, voer ik hun frequentie op waardoor ze meer licht en liefde gaan uitstralen.

Dat ze net als ik genieten van elke dag die je hier op deze mooi planeet mag zijn.

Tussen alle ellende die er is, gewoon genieten van al het moois dat er ook is. 

Leven in positiviteit 

Licht uitstralen omdat het donker niet kan overleven in het licht 

Zoveel mogelijk mensen in het licht zetten opdat we dan met z'n allen het donker hiermee kunnen vernietigen.

Zo maken we met z'n allen de wereld steeds een beetje mooier. 


Vergeet dus nooit, maar dan ook nooit om je constant mee te laten trekken in negatieve gedachten. 

Dat is de energie wat ‘het donker’ nodig heeft om te overleven. 

Alles wat we moeten doen in deze tijd is heel veel liefde en licht uitzenden. 


Dit is een kant die ik heel vaak niet durfde te laten zien… vooral omdat ik er altijd voor uitgelachen ben… 

Maar het is tijd, tijd voor mij, tijd om verandering te creëren bij de mensen, tijd om de wereld te veranderen, tijd om mijn gaven te gebruiken om het licht en de liefde te verspreiden. Dat is wat ik met heel veel liefde doe en wat ik zal blijven doen.

Het is mijn taak en mijn missie, een roeping.

“Mission accepted”  🙏🏻

Ik en mijn werk

Holistisch leven en werken is voor mij een levensovertuiging.

De holistische visie gaat er van uit dat alles onlosmakelijk met elkaar is verbonden. Het één oefent invloed uit op het andere. Lichaam en geest wordt gezien als één geheel.

Alles heeft invloed op onze energie huishouding: de planeten, de zonneactiviteit, ons eet- en leefgedrag, woon- en werkomgeving, gedachten, elektrosmog enzovoort. We hebben een zichtbaar en onzichtbaar netwerk en energieveld waar fijne levensenergie doorheen stroomt, die ervoor zorgt dat we ons vitaal en helder voelen.


Een klacht of ziekte geeft aan dat de harmonie bij jou verstoord is. Als je langdurig uit balans bent op mentaal vlak (bijv. angsten, piekeren of stress) kan dit uiteindelijk leiden tot emotionele onbalans (bijv. somber voelen, snel huilen of gauw boos worden). Neem daarbij nog eens de invloed van straling, overbelasting en verstoring van ons systeem door verkeerde voeding. Dit alles kan weer tot gevolg hebben dat je ook lichamelijk uit balans raakt met fysieke (pijn)klachten en ziektes.

Bij gezonde personen zijn alle elementen in balans, zijn er geen klachten en kan de (levens)energie vrij stromen. Je zit dan “goed in je vel”. Balans is ontzettend belangrijk, zowel in je werk, je privé, als ook je lichamelijke en geestelijke balans. 

De afgelopen jaren heb ik mijzelf ontwikkeld, mij laten scholen en heb ik de nodige ervaring opgebouwd om jou te kunnen en te mogen begeleiden op jouw pad. 

Gewoon door wie ik ben, waar ik in dit leven sta, waar ik doorheen ben gegaan en als ervaringsdeskundige. Ik ben getraind door de beste opleider van Europa, Edwin Selij. Ik ben geen psycholoog, ik gebruik geen abnormale, maar eeuwenoude methodieken en ik laat mij verassen in het moment, handel vanuit mijn intuïtie, vanuit de verbinding met het kwantumveld, mijn verbinding met jou, mijn gevoel, mijn kennis en te 'zijn' in het moment vanuit compassie.

Samen gaan we aan de slag met hypnose, Touch of Matrix, PSYCH-K®, energiewerk, soms ondersteunend met energetische etherische olie en help ik je jouw onderbewuste met positieve invloeden te herprogrammeren, zodat jij verder kunt groeien op jouw pad. 

De Body Mind Heart & Soul Kwantum Reset van Joyful You

In dit door mij ontwikkelde concept staan de basiselementen Body, Mind, Heart en Soul centraal. 

Ik werk energetisch, holistisch en eclectisch volgens zes basisvoorwaarden voor gezondheid.

Ik zie jouw lichaam als 1 geheel in plaats van 1 lichaam met van elkaar losstaande onderdelen. 

Jouw geestelijke en lichamelijke klachten zie ik dan ook niet los van elkaar, maar als verbonden aan elkaar.

Door jou weer in verbinding te brengen met je hart en met het kwantumveld, kom je weer in verbinding met jezelf. 

Een Total Reset om alle ballast uit je systeem te verwijderen, zowel fysiek, emotioneel, mentaal als spiritueel. 


Het kwantumveld

Boven ons is een veld wat alles met elkaar verbindt. Dit kwantumveld kent geen tijd, plaats, dingen of mensen, maar bestaat uit frequentie. Iedere frequentie bevat zijn eigen informatie. In dit kwantumveld zijn oneindig veel mogelijkheden. Het is een veld van oneindige intelligentie. Door je af te stemmen op deze oneindige intelligentie, kun je vragen om deze intelligentie in en door jou heen te laten stromen. En dan is het mogelijk om alles los te laten wat jou niet meer dient. Hier is het mogelijk om een nieuwe realiteit te creëren. Je voelt je dan weer verbonden met jezelf en met alles en iedereen. Doordat jij jouw energie verandert, verandert er van alles met jou mee en verander jij je leven. Door weer te gaan communiceren met dit veld en je energie aan te passen aan de realiteit die je wilt gaan creëren, trek je datgene aan wat je uitzendt.

Maak nu de keuze om je 'shit' uit het verleden los te laten. Pas dan zal je merken dat je leven lichter wordt en je vanzelf in een andere staat van zijn terecht komt en weer die dingen aantrekt waar jij zielsgelukkig van wordt.


Een mindblowing experience voor jouw persoonlijke ontwikkeling. 


Mijn doel : bewustzijn, verbinding, zelfgenezing, heling, balans, beweging, transformatie, je mooi voelen, je blij voelen.

Dit door mij ontwikkelde concept van Body Mind Heart & Soul, waarbij ik een combinatie van methodes gebruik zoals hypnotherapieTouch of Matrix®PSYCH-K® en energiewerk en soms zelfs wandelcoaching, zorgt voor een optimaal resultaat.


'be beautiful, be you, be a joyful you'

Reset your life

Mijn privé leven

Ik ben in 1997 getrouwd met de liefste man van de wereld. In 2001 en 2003 hebben wij twee prachtige meiden gekregen. Uiteraard zijn mijn man en mijn beide meiden mijn grote liefde. Sinds 2013 heb ik er echter nog een grote liefde erbij en dat is onze lieve Labradoodle Mailo. Ik geniet van de heerlijke wandelingen met Mailo in het natuurgebied Kardinge, maar vooral ook in de vakanties in de bergen. Mailo is ons zonnetje in huis en mijn grote vriend. Trimmen doe ik hem zelf. Daar heb ik een cursus voor gevolgd, zodat hij er altijd super ‘cute’ uitziet. Mailo is mijn grootste volger en als het ook maar even kan, neem ik hem overal mee naar toe. 

Onze Labradoodle Mailo

null

Rycardo en FleurRycardo en Fleur - @evelien.o.fotografie

Mijn hobby, mijn sport, mijn ontspanning

Zo lang als ik mij kan herinneren, was ik al gek op paarden. 

Mijn ouders dachten eerst dat het een bevlieging was. Alle meisjes op de lagere school waren gek van paarden. Bij mij

was het echter niet zomaar over. Ik had al snel 2 Shetlanders gevonden waar ik voor mocht zorgen en wat later een E-pony waar ik en mijn vriendin ook op mochten rijden. Helaas hadden wij het thuis niet erg breed en paardrijlessen zaten er niet in. Toen ik 16 was, kreeg ik een aanvullende beurs waarvan ik eindelijk op paardrijles ging. Zelfs jaren later zat ik hoogzwanger, nog tot 1 maand voor de uitgerekende datum, op paard. Mijn beide meiden zijn denk ik daardoor ook besmet met het paardenvirus. 

Het is mijn hobby, mijn sport maar ook mijn ontspanning. 

Sinds 1 oktober 2020 lease ik samen met mijn jongste dochter een prachtige Fries (Fleur) en sinds 1 februari 2023 ben ik de trotse eigenaar van mijn eigen Arabo-Fries (Rycardo). 

Mijn 'thuis', mijn oplaadplek... de bergen

En tot slot nog een hele grote liefde: de bergen.

Van alle bergen heb ik één favoriet vast plekje in Zwitserland. Een heel klein dorpje in Graubünden. 

Op ruim 1400 meter met uitzicht over de bergen en het dal. Daar geniet ik van de stilte, de rust, de natuur, de pure schoonheid. De allereerste keer dat mijn man mij meenam, kerstvakantie 1992, was heel magisch. Al uren reden we door een groen Zwitserland. Tot we door de laatste tunnel reden... Na de tunnel reden we in een witte sprookjeswereld. Het voelde als 'thuiskomen'. Heel bijzonder om zoiets te ervaren op een plek waar je nog nooit eerder bent geweest. Sindsdien zijn we er ieder jaar, liefst meerdere keren per jaar. Het voelt echt als mijn plek, hier kan ik echt tot rust komen en opladen. 

Zwitserland (Graubünden)

Zwitserland


Mijn pad naar mijn passie

Ik ben begonnen met de secretaresse opleiding. Na de stage in het tweede jaar was ik er helemaal klaar mee.

Dit was niet mijn ding. Derde jaar afgemaakt en diploma behaald. Dan een complete switch naar de MTS gemaakt.

Mijn vader zat in de elektronica en dat boeide mij ook altijd. Tot mijn grote spijt ben ik in het tweede jaar gestrand op de wiskunde. Het lukte gewoon niet en ik kon het niet af maken.

Wel heb ik daar mijn geweldige lieve echtgenoot aan overgehouden.

Dan de grote twijfel… wat ga ik nu doen?

Aan het werk als secretaresse? Nee dat nooit.

Weer naar school? Ja dus.

Het werd accountmanagement. Een fantastisch leuk en leerzaam jaar bij Schoevers.

 

Mijn eerste baan

De combinatie van de secretaresse opleiding en het accountmanagement heeft mij toen een baan opgeleverd in de makelaardij als office manager. Daar kon ik mijn organisatietalent met mijn commerciële talent goed kwijt. Ik heb daar ruim twaalf jaar met plezier gewerkt.

 

Verandering van baan

Toen kwam er weer iets heel nieuws op mijn pad.

Mijn vader maakte zich weer zelfstandig met een heel nieuw bedrijf. Zorg op afstand d.m.v. videocommunicatie.

Een booming business bij de vergrijzing van onze maatschappij. Ik besloot mijn baan op te zeggen en per 1 januari 2006 was ik samen met mijn broertje de rechterhand van mijn vader. Wij werden klaar gestoomd om het bedrijf na 5 jaar over te nemen. Helaas zorgde onze regering er voor dat het heel anders liep. De invoering van de WMO (wet maatschappelijke ondersteuning) gooide roet in het eten. De zorginstellingen hadden crisis en geen geld meer voor innovatie.

Er volgden veel reorganisaties en faillissementen in de zorg.

Onze opdrachten lagen daardoor stil. Ons mooie bedrijf lag ineens stil. Hierdoor moesten wij in mei 2008 noodgedwongen de deuren sluiten.

 

Weer terug naar de makelaardij

Ik kon weer terug naar het makelaarskantoor, maar het was niet meer hetzelfde. Het mooie werk wat ik de jaren ervoor had was er niet meer. De makelaardij was veranderd. Ook daar was de crisis voelbaar. Daarnaast had ik mogen ruiken aan de vrijheid van zelfstandig ondernemer zijn. Het was niet meer mijn plek. Ik besloot om iets heel anders te gaan doen.

 

De ommezwaai

Ik heb al sinds mijn 25e een pedicure. Zij kwam voor het eerst bij mij omdat ik ging trouwen en ik mooie voeten moest hebben in mijn open schoenen.

Na deze eerste ervaring was mij 1 ding heel duidelijk: DIT ga ik nooit weer zelf doen!

Sindsdien komt zij trouw elke 6 weken bij mij om mijn voeten te behandelen en al die jaren dacht ik bij elke behandeling ” wat een leuk werk”. Maar toen dacht ik nog niet aan verandering. Wederom kwam mijn pedicure. En weer dacht ik “wat een leuk werk”. Die nacht droomde ik van mijn eigen pedicure praktijk.

 

Het besluit

De volgende ochtend op kantoor, haalde ik de krant uit de brievenbus en ging die eerst eens lezen onder het genot van een kop koffie. Krant lezen was trouwens streng verboden tijdens werktijd, maar de krant ‘riep’ mij. Ik herinner het mij nog goed. Rechtsboven op pagina 3 stond de advertentie van de pedicure opleiding met de open dagen. Dát was het! Dít was geen toeval. Dit kwam niet voor niets op mijn pad. Dit voelde als heel dienstbare werk. Waarom zou ik niet eindelijk mijn ‘voetenpassie’ volgen? Ik ben twee weken later naar de open dag geweest en ik was verkocht. Dít was wat ik wilde doen. Hiermee was mijn eerste passie geboren.

 

Weer naar school

Na een fijn gesprek met mijn werkgever kreeg ik mijn vrije dag op maandag om weer naar school te kunnen.

Het was een druk jaar. De studie was zwaar, veel leerwerk, maar zo ontzettend interessant. Ik kon me nu helemaal uitleven in de biologie. Na een half jaar praktijkles greep ik een uitzonderlijke kans. Mijn praktijkdocent was gevallen en had een gebroken pols. Zij kon niet meer werken. Ik heb haar gevraagd haar te vervangen in haar praktijk. Deze mogelijkheid heb ik van haar gekregen. Een geweldige periode waar ik veel heb geleerd. Ik heb hierdoor veel meer kunnen leren dan alleen op school. In deze zelfde periode heb ik ook mijn eigen website gemaakt en gelanceerd. De klanten stroomden binnen. Door de fantastische medewerking van mijn werkgever, mocht ik steeds minder dagen werken en kon ik mijn praktijk uitbreiden.

 

Op eigen ‘voeten’

Het werd uiteindelijk zo druk dat ik per 1 februari 2011 mijn ontslag heb ingediend. 

Per 1 maart 2011 was ik helemaal zelfstandig. De eigen pedicure praktijk was een feit. Het geeft zoveel voldoening om écht iets voor mensen te kunnen betekenen. Ik kan nog steeds genieten van de blije gezichten van mijn klanten als ze na de behandeling hun voeten bekijken en voelen en blij zijn met het resultaat. De eerste 5 jaren een ambulante praktijk gevoerd. De wens was echter een eigen ruimte om daar mijn missie nog beter vorm te kunnen geven. Het wellness-gevoel en het 'zen'-gevoel wilde ik nog meer benadrukken . Oktober 2015 heb ik dan mijn praktijkruimte aan huis klaargemaakt en ingericht. Een slaapkamer werd omgetoverd tot praktijkruimte en de bijkeuken werd omgetoverd tot wachtruimte. Nieuwe klanten werden ontvangen in de praktijk en mijn ambulante klanten heb ik nog een jaar aan huis gepedicuurd. Toen werd het spannend, want ik wilde helemaal stoppen met het ambulante werken. Zomer 2016 heb ik dan al mijn ambulante klanten laten weten dat ik ga stoppen met ambulant werken en dat ze welkom zijn in mijn praktijk aan huis. Op 3 klanten na zijn alle klanten overgestapt naar de praktijk. Echt fantastisch. Bij menigeen voelde de behandeling en massage fijner, het enige wat er echter was veranderd was de sfeer die ik er omheen had gecreëerd. Hier kon ik mij echt uitleven om mijn concept 'Body Mind Heart & Soul' helemaal uit te dragen. 

 

Het blijven volgen van mijn intuïtie

Toch komen er nog steeds ‘toevallig’ dingen op mijn pad. Mijn jongste dochter was door gepest op school aardig depressief geworden. Ondanks hulp van kinderpsycholoog, EMDR en weerbaarheidstraining, kregen wij haar niet gelukkig.

Mijn moeder adviseerde hypnotherapie. Echt waar... ik heb haar uitgelachen. Toch trok in 's avonds de laptop op schoot om serieus op internet de mogelijkheden te onderzoeken. Ik was verbaasd, want het was heel anders dan wat ik in mijn hoofd had bij hypnose. De afspraak werd gemaakt. Na 1 enkele sessie had ik een andere dochter in huis. Van een depressief, stil en teruggetrokken meisje had ik nu weer mijn meisje terug. Ze is weer vrolijk, opgewekt, gezellig, knuffelig, behulpzaam, wil weer mee boodschappen doen, winkelen, op visite naar familie. Ik was ‘flabbergasted’.

 

En nog een nieuwe opleiding

Ik wilde daarna alles over hypnose weten. Het trok mij aan als een magneet. Dit wilde ik ook kunnen.

Er zijn zoveel cliënten die hun hart bij mij luchten, hun problemen en angsten uiten. Hen zou ik hiermee ook kunnen helpen.

In april 2016 heb ik de knoop doorgehakt. Na wat onderzoek heb ik mij opgegeven bij de beste opleider in Nederland, het Nederlands Hypnose Instituut van Edwin Selij. Edwin Selij is bij vele mensen geweest en heeft vele mensen bestudeerd zoals Richard Bandler, John Grinder, Igor Ledochowski, Pieter Frijters, Remco Claassen, Ben tichelaar en Tony Robbins. Dat zelfde jaar heb ik mijn diploma behaald. Door de opleiding hypnotherapeut is er veel veranderd zowel privé als in mijn werk. Ik heb zoveel meer rust, balans en voel mee ook veel gelukkiger. Dit heeft ook zijn weerga in mijn gezin. Ook is mijn werk daardoor helemaal veranderd.

 

De masterclass

Met de masterclass Virtuele Maagband heb ik mijn tweede passie gevonden.

Hoe fijn is het om mensen nu eindelijk echt te kunnen helpen met hun strijd tegen het eten en het overgewicht.

Mensen eindelijk te verlossen van alle issues die veroorzaakt hebben dat ze de controle kwijt zijn over hun eetgedrag en eetgewoontes.

 

Verandering van naam

Na lang overleggen heb ik besloten om de bedrijfsnaam te wijzigen.

De naam Joyful Feet dekte niet meer de dienstverlening. Joyful Feet verwees alleen naar de pedicure en zei niets over de hypnotherapie. Na veel denkwerk wilde ik niet meer in de naam terug laten komen ‘wat’ ik doe, maar het ‘gevoel dat ik je geef’.

De naam die ik per 21 december 2017 ben gaan voeren, is: ‘Joyful You’

Van de ‘blije voeten’ over naar de ‘blije jij’.

 

Nog meer kennis 

In 2019 heb ik besloten om toch nog maar weer eens in de schoolbanken te gaan zitten. Allereerst de psychosociale basiskennis. Deze is inmiddels 'in the pocket'. Daarna begonnen met de medische basiskennis die ik in het voorjaar van 2020 heb behaald.


Energetische kennis

Sinds mijn puberteit had ik al interesse in spiritualiteit, natuurgeneeskunde, helende stenen, healings, reiki, shamballa, energetisch werken. Een onderwerp waar ik niet veel over durfde te praten omdat je dan 'abnormaal' of 'gek' was.

Maar ik was (en ben) er heilig van overtuigd dat er meer was tussen hemel en aarde. Op de achtergrond ben ik daar ook altijd mee bezig gebleven. Tijdens mijn werken met hypnotherapie werd dat energetische deel ook veel belangrijker. Ik was alleen zoekende om die beide te combineren. Begin 2020 heb ik hiervoor een fantastische driedaagse masterclass gedaan voor energetische hypnose. Nog meer skills, nog meer technieken, nog beter in mijn gevoel gezet, nog beter in staat om de sessie voor de cliënt nog effectiever te laten zijn. Een van de uitdagingen die ik hierin heb, is om het 'zweverige' eraf te halen en heel simpel uit te leggen dat energie overal in en om ons heen is. Voor velen dan ook herkenbaar. 


10 jarig jubileum op 1 maart 2020

Het was een prachtige reis naar waar ik nu sta.

Begonnen van basis pedicure naar ‘bijna’ medisch pedicure. Het allerlaatste praktijkexamen heb ik laten schieten. Een bewuste keuze omdat ik me niet wilde vast laten binden door alle regels de de zorgverzekeraar oplegde. Ik wilde mijn eigen 'bijzondere' behandelingen geven. Steeds meer begon ik te zien dat de voeten de spiegels van de ziel zijn. Dat niet alleen de voeten een verhaal vertellen maar dat ook steeds meer cliënten hun verhalen gingen vertellen. Vrolijke, leuke, verdrietige, aangrijpende soms dramatische verhalen.

Elke dag weer realiseerde ik mij wat een fantastisch mooi werk ik heb. Door de aanraking van de voeten kwam vaak veel los.

Er groeide een behoefte in mij om deze mensen nog meer te kunnen helpen dan alleen luisterend oor zijn.

De hypnotherapie kwam op mijn pad. Dit heb ik met beide handen aangegrepen en werd steeds enthousiaster over de uitwerking die dit had op mensen. Joyful Feet werd daarom Joyful You. Van ‘blije voeten’ naar ‘blije jij’.

Hypnotherapie betekende voor sommigen werkelijk dat ze hun leven terug kregen. Anderen gingen weer lichter door het leven en weer anderen voelden zich gewoonweg weer gelukkig en blij. Door de masterclass ‘energetische hypnose’ werden de sessies nog mooier en nog effectiever en ik werd nog enthousiaster.

En dan als je door alle dankbaarheid weer open staat voor alles op je pad, dan gebeuren er mooi dingen.

Mijn dochter Eva rondt haar opleiding af en is bezig met haar ondernemingsplan. Onderdeel hierin is om een logo te ontwerpen. Zij kwam met een prachtig idee maar wist niet hoe ze het moest maken op de computer. Laat dit nou mijn specialiteit zijn en zo zijn we samen aan de slag en hebben haar idee omgezet naar een heel mooi ontwerp. Zonder dat ze het wist, had ze voor iets gekozen dat niet alleen heel mooi past bij wat zij doet, maar ook past bij wat ik doe.

Haar ontwerp was zoveel mooier en passender bij wat ik nu doe, dat ik besloten heb om voor mijn 10 jarig jubileum mijn logo aan te passen. Ik heb haar ontwerp aangepast aan mijn kleuren. Een prachtige paarse lotus verwijzend naar het 7e chakra, een groene steel, verwijzend naar jou levenspad.

Voor degenen die de symboliek niet kennen van de lotus:

De lotusbloem staat voor puurheid en zuiverheid, maar omdat zij heel lang kan bloeien, staat de bloem ook symbool voor leven. De bloem bloeit het hele jaar. Wanneer de zaden rijp zijn, buigt de bloem naar voren en zorgt er op deze manier voor dat de zaadjes in het water vallen. De zaadjes nestelen zich in de modderige bodem van het water en er ontstaan er weer nieuwe prachtige lotusbloemen. Ondanks dat de lotusbloem groeit in moerasachtige wateren blijft er NOOIT water of modder aan de blaadjes hangen.

Deze hele cyclus van de lotusbloem; van zaadje tot het ontstaan van een prachtige bloem staat voor innerlijke groei en het pad naar verlichting. De bloem leeft in het licht, maar de wortels zullen altijd in het duister blijven. Duisternis staat in dit verhaal voor het verleden. Je verleden zal er altijd zijn, maar de bloem boven het water zal je laten zien dat ondanks het verleden er ook lichtpuntjes zijn die het leven weer mooi kunnen en zullen maken. Want ook jij kunt bloeien.

Een prachtige symboliek voor hypnotherapie.

Want je kunt je verleden niet veranderen, maar met hypnotherapie kun je je gevoelens over je verleden wel veranderen zodat je weer kunt bloeien en kunt genieten van je leven in het hier en nu.

De voeten zullen de brug blijven naar de hypnotherapie.


Nieuwe opleiding in 2021

Na de masterclass energetische hypnose ben ik nog nieuwsgieriger geworden over wat ik daar geleerd heb. 

Nog meer skills, nog mooiere technieken, eenvoudig, doeltreffend, zo mooi en zo effectief... daar wilde ik meer van leren. 

Ik werd me nog bewuster van de energetische impact die we allemaal iedere dag ervaren, echter zijn er maar weinig mensen zich bewust van deze processen. 

In oktober 2021 ben ik geslaagd voor de opleiding Touch of Matrix en ben ik een gediplomeerde Touch of Matrix therapeut. Met inmiddels nog meer skills in mijn 'gereedschapskoffer' heb ik mijn eigen methode ontwikkeld en geef ik nu mindblowing sessies met mindblowing resultaten. 


Van de voeten naar de hypnotherapie

In 2020 kwam Corona ons land binnen gewandeld.

Per 1 april was voor mij de lockdown een feit. Van de ene op de andere dag mocht ik ineens niet meer werken. 

Ik was boos op de whole f*cking world. Alles wat ik had opgebouwd, stortte ineen. Geen klanten, geen inkomen, geen werk. 

Alle klanten moesten afgezegd. De agenda was schoon leeg. Tijd voor bezinning. Wat nu? En hoe fijn is het om zo nu en dan eens los te laten wat losgelaten mag worden. Een soort APK voor jezelf. 

Na bijna 8 weken niet mogen werken, mocht de praktijkdeur weer open. De regels en protocollen vanuit Provoet waren niet leuk meer. Het was niet meer werkbaar voor mij. Alles wat mijn behandelingen waardevol maakte, mocht ineens niet meer. Het hele 'zen' gevoel wat de pedicure behandeling moest opleveren, moest door de regels verdwijnen. Dit was niet wat ik wilde. Met her en der concessies toch deels 'mijn ding' gedaan totdat in december de tweede lockdown kwam. Weer moesten alle afspraken afgezegd worden. Weer was de agenda leeg. Drie dagen later kwam de mededeling van de beroepsorganisatie CAT dat hypnotherapie geen contactberoep is en de behandelingen door mogen gaan. Wat een mooi bericht was dat.

Tijd om definitief een keuze te maken. Tot dat moment waren de werkzaamheden nog verdeeld in de verhouding 80% pedicure en 20% hypnotherapie. 

Dan maar het universum vragen: alsjeblieft, vul mijn dagen met hypnotherapie, want dat mag ik nu wel doen... 

En zo geschiedde het... De agenda liep vol... heel vol... en het voelde zo goed! 

Het heeft ervoor gezorgd dat ik de pedicure zoals vroeger niet meer doe. Door de hele corona periode, de lockdowns waarbij ik niet mocht werken als pedicure, heb ik het roer helemaal omgegooid. De pedicure behandelingen zijn nu alleen nog maar beschikbaar voor een hele dierbare groep oud-cliënten waar ik ooit ambulant ben geweest. Dit zijn nu speciale 'voetjesdagen' in mijn agenda voor een hele lieve trouwe klantenkring die ik nog met heel veel liefde pedicuur op mijn manier met mijn 'zen' behandeling en een heerlijk uurtje 'bijkletsen'. Afscheid genomen van de andere cliënten en hier een collega mee blij gemaakt. Nu dus nog maar 10% pedicure en 90% hypnotherapie. Ik ben dankbaar voor deze switch.

Ik richt mij alleen nog op de hypnotherapie. De eenvoud waarmee het mogelijk is, om "programma's" die al jarenlang op je 'harde schijf' draaien te transformeren. Dankbaar ook dat ik nu echt 'mijn' ding mag doen. Dat maakt mijn werk zo geweldig. Het is ontzettend dankbaar werk. Dat zorgt ervoor dat ik dagelijks met plezier mijn bed uitkom, met plezier mijn praktijk in loop. Wetende dat als de cliënt het echt wil, er absoluut een transformatie gaat plaatsvinden. Het voelt oneindig dankbaar om mensen te mogen begeleiden om weer echt blij in het leven te staan. Ik mag nu helemaal mijzelf zijn, mijn eigen concept uitdragen zonder concessies en zonder onwerkbare regels en protocollen. 


Nieuwe opleiding in 2023

Al jaren volg ik Dr. Bruce Lipton Ph.D. Een intrigerende man. Zoveel kennis. Heerlijk. Kan ik me echt in onderdompelen. 

Enzo kwam het dat PSYCH-K® op mijn pad kwam. Soms moeten de dingen gewoon zo zijn. Met PSYCH-K® heb je nog sneller contact met het onderbewuste dan met hypnose. Ik was gefascineerd. Hier moest ik echt alles van weten. In februari de basis workshop gedaan. Ik was onder de indruk hoe snel je toch tot een verandering kan komen dus in mei de Advanced Workshop gedaan.


De kers op de taart in 2024

In 2016 de hypnotherapie 1.0 en 2.0 gedaan. De beste, de mooiste en leukste opleiding die ik ooit heb gedaan.

Nu na alle mooie jaren van succesvol mijn cliënten begeleiden met hypnotherapie, ga ik in maart starten met de opleiding Hypnotherapie 3.0, de Hypno Pathfinder. De kers op de taart. Ik heb er ontzettend veel zin in. 


En er komen vast weer nieuwe dingen op mijn pad zoals uitbreidingen, verbeteringen, cursussen en workshops.

Ik geniet van mijn honger naar meer leren. Ik ben nog lang niet klaar. Houd me dus in de gaten 😉

"Ik hoop dat ik jou ook eens mag ontmoeten, zodat ik óók jou kan laten ervaren wat het is om weer écht blij te zijn met jezelf en gelukkig de wereld weer instapt ."