Video Aspect Ratio: 16:9

Over Judith

Mijn naam is judith van Royen-Ottes, en wie ben ik dan...

Toen...

Ik ben in mijn jeugd heel veel gepest. Het begon al op de lagere school. Mijn broertje en ik kampten op jonge leeftijd al met bronchitis. Wij moesten al een muts op als nog niemand met een muts liep. Je raadt het al… mijn muts zat niet lang op mijn hoofd, maar vloog over het hele schoolplein. Daar stond ik dan, met mijn grote verantwoordelijkheidsgevoel. Ik wist dat ik die muts nodig had om niet ziek te worden en bang om thuis moppers te krijgen als ik ziek zou worden. Achter de muts aanrennen, bleek geen oplossing en zorgde voor nog meer hilariteit onder de leerlingen. Ik bedacht om niet meer te vroeg op school te komen, zodat ik niet lang op het schoolplein hoefde te wachten, maar gelijk naar binnen kon lopen.


Helaas was dat niet alles. Ik ben geboren met een heupafwijking. Altijd moest er een verhoging onder mijn schoen zodat mijn rug recht bleef. Nooit waren het mooie schoenen. Uitgelachen op school voor de lelijke schoenen.


Tot overmaat van ramp was dit nog niet alles. Mijn moeder is van origine Duitse maar is sinds haar 18e met mijn vader samen en praat accentloos Nederlands. Echter woonden mijn geliefde grootouders nog wel in Duitsland en haalden ons af en toe van school. Ik werd uitgemaakt voor ‘mof’ en werd met oorlogse dingen ‘bekogeld’.


In klas 6 was ik er klaar mee. De populairste jongen van de klas zette mij weer voor gek, lachtte me uit en maakte me weer uit voor 'mof'. Ik werd zó boos… ik bedacht me niet en timmerde hem helemaal in elkaar. Er kwam een ongekende kracht in mij naar boven en de judolessen in die tijd waren zeer handig. 2 Sterke meesters hadden moeite om ons uit elkaar trekken. Wel was het pesten daarna klaar.


De middelbare schooltijd was ook geen lolletje. Mijn ouders hadden het niet breed en wij droegen kleding na van de kinderen van mijn moeders vriendin. Die waren 2 jaar ouder dan wij en dus liepen wij altijd achter qua mode. Daarbij was ik langer en liep altijd met broeken met hoogwater. Vreselijk mee gepest.


Daarna MBO secretaresse opleiding gedaan. Ook daar bleef ik het buitenbeentje. In het 2e jaar wist ik al dat het niet mijn ding was maar heb het afgemaakt. In 1990 door mijn broertje de MTS ontdekt. Ik besloot om opnieuw te beginnen. De stap was doodeng. Van een volledige meidenklas naar een jongensklas. Het was een stap compleet uit mijn comfortzone. 7 Kleuren gescheten op de 1e schooldag. Voorzichtig de eerste weken in de pauze bij de ‘brave’ jongens in de kantine gaan zitten.

Die waren aan het schaken. Dat had mijn vader mij goed geleerd. 1 voor 1 de jongens ingemaakt. Het was een hele overwinning op mezelf en sterkte mijn zelfvertrouwen. Maar diep van binnen wilde ik eindelijk eens léven. Lol maken. Mezelf mogen zijn. Ik was het gepest worden en het buitenbeentje zijn zat. Ik wilde ook niet meer dat brave, altijd lief gehoorzamende meisje zijn. Ik heb toen een besluit genomen. Een keuze gemaakt. Ik besloot definitief om mijn oude 'ik' te begraven en opnieuw te beginnen. Ik ben naar buiten gegaan waar de stoere jongens stonden te roken. Met een knoop in de buik, misselijk van de zenuwen, maar ik heb het gedaan. Door de ene klasgenoot werd ik uit de kring geduwd; “dit is man talk’ en door een andere klasgenoot weer in de kring getrokken: ‘Ze is hier nu en ze hoort erbij.’
Al gauw kon ik mezelf zijn. Ik hield van auto’s en jongens dingen. Ik werd ineens gezien en gewaardeerd. Ik kreeg steeds meer lef. Durfde steeds meer te zeggen, mijn humor te laten zien. Dit besluit heeft heel wat knopen in de maag opgeleverd, buikpijn en 7 kleuren schijten, maar het heeft me zóveel opgeleverd. Ik was voor het eerst in mijn leven echt gelukkig.

Nu

De jaren op de MTS brachten dus veel verandering, alleen was het niet klaar met de schade die het pesten bij mij had aangericht. Mijn “ik” had een flinke deuk gekregen en ik had een laag zelfbeeld. Ik was introvert en verlegen.

Overtuigingen als minderwaardig voelen, geen zelfvertrouwen bij sociale activiteiten, niet veilig in een groep voelen, niet goed genoeg voelen, anders voelen, niemand vindt mij leuk…

Regelmatig kwam dit ‘oud zeer’ naar boven, ook nog toen ik eenmaal aan het werk ging.

Door hypnotherapie zijn al deze overtuigingen aangepakt en getransformeerd.

Het ‘voelt’ dus niet meer zo. Ik voel me echt bevrijdt.

Dat wil niet zeggen dat er soms nog een oude gedachte bovenkomt, maar daar ben ik me nu van bewust en kan deze gedachte in alle liefde wegsturen.

Enne… leuk om te weten… die stomme klasgenoot die mij steeds uit de kring duwde, is mijn echtgenoot 🥰

Nu kan ik alles aan. Ik ben mezelf. Ik doe wat ik leuk vind. Werk met de leukste klanten.

Werk de uren die ik wil werken en heb tijd om mijn eigen dingen te doen.

Mijn visie

Niet meer miepen en klagen of ondergaan. Gewoon echt uit je comfortzone stappen en doen wat jij wilt doen.

Je hoeft niet de persoon te blijven die je was. Je hebt altijd een keuze en die keuze bepaalt je verdere levensgeluk.

Nog wat feiten over mij

 • Ik ben humoristisch, altijd vrolijk, een beetje gek en toch heel normaal, lekker aards en ook wel spiritueel maar met beide (liefst blote) voeten op de grond. Alhoewel... ik haal graag even de voeten van de grond om te dansen, want ik houd van trance, dus ook van Armin van Buuren... 😂
 • Ik geloof absoluut dat er meer is tussen hemel en aarde, maar ik kijk hier heel nuchter naar en krijg jeuk van zweverigheid.
 • Ik ben ervan overtuigd dat je alles kunt bereiken als je er maar voor de volle 100% voor gaat.
 • Ik neem geen genoegen met "ja maar... " 
 • Ik zeg altijd waar het op staat. Dat komt niet altijd lief over, zo bedoel ik het wel want het gaat jou uiteindelijk verder brengen.
 • Ik heb de allerliefste man van de hele wereld. Hij is altijd vrolijk, maakt me altijd aan het lachen, soms ook niet want het is chaoot en een rotzooizaaier in mijn huis 😂.
 • Ik ben helemaal verliefd op mijn Labradoodle Mailo.
 • Ik ben een paardenmeisje. Ik griezel dus niet van vieze handen en miep ook niet als er een nagel afbreekt. 
 • Ik heb schijt aan wat anderen van mij denken en vind het heerlijk om de mest (schijt) van de paarden op te ruimen. Het maakt lekker je hoofd leeg en je hoeft nergens aan te denken.
 • Ik loop het liefst de hele dag op blote voeten, maar als ik dan toch schoenen aan moet dan het liefst Dr. Martens. Ben er helemaal verslaafd aan geraakt en heb een leuke, vooral bijzondere collectie verzameld.
 • Ik kies liever voor een lekkere salade dan voor een gebakje, ijs of andere zoete rommel. Wel ben ik verslaafd aan chips en blokjes kaas die ik lekker dip in de Heksenkaas. Ook kun je me echt blij maken met een zakje waspeen. 
 • Ik hou van de bergen, de zee en het bos
 • Ik ben een enthousiaste koud-water zwemmer en sta iedere ochtend onder een koude douche.

Mijn verdere Journey

Mijn persoonlijke reis gaat over mezelf worden, stoppen met aanpassen wat anderen van mij verwachten, de keuze om mijn leven zo te leven, zodat het goed voor mij voelt. Terug naar mezelf, mijn eigen authentieke ik. Gewoon kunnen ‘zijn’.
Soms heb ik het gevoel dat ik er al helemaal ben. Echter dient zich dan weer iets nieuws aan. Dit pak ik nu dan ook met beide handen aan. Niet omdat het moet, maar omdat ik het wil. Net als voor jou is dit voor mij ook niet altijd gemakkelijk, maar ik doe het wel. Door het juist wel te doen, kan ik groeien.


De afgelopen jaren heb ik mijzelf ontwikkeld, mij laten scholen en heb ik de nodige ervaring opgebouwd om jou te kunnen en te mogen begeleiden op jouw pad. Gewoon door wie ik ben, waar ik in dit leven sta, waar ik doorheen ben gegaan en als ervaringsdeskundige.

Ik ben geen psycholoog, ik gebruik geen abnormale, maar eeuwenoude methodieken en ik laat mij verassen in het moment, handel vanuit mijn intuïtie, vanuit de verbinding met het kwantumveld, mijn verbinding met jou, mijn gevoel, mijn kennis en te 'zijn' in het moment vanuit compassie.

Met alles wat ik heb geleerd, mijn paranormale gaven en mijn ervaringen, maakt dat ik nu de therapeut ben die ik nu ben. Ik heb een unieke manier van werken gecreëerd en deze blijft in ontwikkeling.

Mijn Body Mind Heart & Soul Kwantum Reset

In dit door mij ontwikkelde concept staan de basiselementen Body, Mind, Heart en Soul centraal. 

Ik werk energetisch, holistisch en eclectisch volgens zes basisvoorwaarden voor gezondheid.

Ik zie jouw lichaam als 1 geheel in plaats van 1 lichaam met van elkaar losstaande onderdelen. 

Jouw geestelijke en lichamelijke klachten zie ik dan ook niet los van elkaar, maar als verbonden aan elkaar.

Door jou weer in verbinding te brengen met je hart en met het kwantumveld, kom je weer in verbinding met jezelf. 

Een Total Reset om alle ballast uit je systeem te verwijderen, zowel fysiek, emotioneel, mentaal als spiritueel. 


Het kwantumveld

Boven ons is een veld wat alles met elkaar verbindt. Dit kwantumveld kent geen tijd, plaats, dingen of mensen, maar bestaat uit frequentie. Iedere frequentie bevat zijn eigen informatie. In dit kwantumveld zijn oneindig veel mogelijkheden. Het is een veld van oneindige intelligentie. Door je af te stemmen op deze oneindige intelligentie, kun je vragen om deze intelligentie in en door jou heen te laten stromen. En dan is het mogelijk om alles los te laten wat jou niet meer dient. Hier is het mogelijk om een nieuwe realiteit te creëren. Je voelt je dan weer verbonden met jezelf en met alles en iedereen. Doordat jij jouw energie verandert, verandert er van alles met jou mee en verander jij je leven. Door weer te gaan communiceren met dit veld en je energie aan te passen aan de realiteit die je wilt gaan creëren, trek je datgene aan wat je uitzendt.

Maak nu de keuze om je 'shit' uit het verleden los te laten. Pas dan zal je merken dat je leven lichter wordt en je vanzelf in een andere staat van zijn terecht komt en weer die dingen aantrekt waar jij zielsgelukkig van wordt.


Een mindblowing experience voor jouw persoonlijke groei en ontwikkeling. 


Mijn stijl: heel liefdevol, confronterend maar wel met humor, zeg waar het op staat, nuchter, provocerend, motiverend, eigenzinnig, volhardend, tikkie eigenwijs, irritant optimistisch, altijd denkend in mogelijkheden.


Mijn doel : bewustzijn, verbinding, zelfgenezing, heling, balans, beweging, transformatie, je mooi voelen, je blij voelen.

Dit door mij ontwikkelde concept van Body Mind Heart & Soul, waarbij ik een combinatie van methodes gebruik zoals hypnotherapie, Touch of Matrix®, PSYCH-K® en energiewerk en soms ook wandelcoaching, zorgt voor een optimaal resultaat.


'be beautiful, be you, be a joyful you'

Nieuwsgierig wat er voor jou mogelijk is?

Kijk bij mijn aanbod of vraag om een persoonlijk gesprek

Een hele andere kant van mij maar zeker niet onbelangrijk. 

Onderschat niet de invloed van energie in je huis.

In je huis verzamelen zich een hoop achterbleven energieën zoals emoties, aardstraling en elektrostress. Dit kunnen emoties zijn van jou en/of je gezin, van mensen die bij je op bezoek zijn geweest, van vorige bewoners of van wat er was voordat het huis is gebouwd. Dan hebben we tegenwoordig ook een hoop technologie om ons heen. Al deze 'energieën' hebben een stagnerend of een juist activerend effect op de sfeer in je huis.

Een verstoorde energiebalans heeft direct effect op hoe je je voelt, je gezondheid, je energieniveau, je relatie met je partner, je je kinderen (als je deze hebt). Deze verstoorde energie kan de sfeer in huis aardig verpesten en ervoor zorgen dat je geen rust kunt vinden in je eigen huis. De negatieve invloed die dit op jou/jullie kan hebben is sterker dan je je bewust van bent.

Zo kan het bijvoorbeeld zijn dat je buitenshuis helemaal fijn en energiek voelt en je thuis komt en je direct moe voelt, neerslachtig voelt en je krijgt niets meer uit handen. 


Een energetische huisreiniging maakt van je huis opnieuw een plek waar je rust vindt, kunt opladen en je veilig voelt.

Zeker aan te bevelen als je aan jezelf gaat werken. Maak ook van je huis weer een thuis. 

Meer uitleg hierover vind je op mijn andere website. 

Lekker eigenwijs heb ik mijn eigen pad gecreëerd 

Eigenlijk bewandelde ik als kind al 'mijn'' pad, helemaal onbewust daarvan destijds, een pad waar ik daarna eigenlijk een hele tijd vanaf bent gedwaald. Gewoonweg omdat het toen niet 'normaal' was en je er beter ook maar niet over moest praten.

Ik was anders dan andere kinderen. Ik 'voelde' meer, voelde me ook vaak onbegrepen. Klasgenoten begrepen het al helemaal niet. Mijn moeder was in die tijd de enige de echt naar mij luisterde en mij steunde in wat ik interessant en boeiend vond. 


Ik had ook andere interesses dan mijn klasgenoten. Ik las boeken over helende edelstenen en experimenteerde hiermee bij familieleden. Op school was biologie mijn grote liefde, het enige vak dat ik echt fantastisch en boeiend vond. Gefascineerd over het menselijk lichaam en ons brein. Ik las boeken over Chinese Geneeskunde, over chakra's en ons energetische systeem en wilde van alles weten over meridianen. Ik ging ook niet uit, maar luisterde liever thuis naar muziek en ontleed alle songteksten. Ik was ook veel liever in de natuur, wandelde graag met onze hond, kon me in de vakanties uren vermaken met wandelen langs het strand, stenen verzamelen, zwemmen in de zee en zocht liever de rust op dan de drukte.


Ondertussen mijn schooltijd doorlopen, braaf doen wat er van mij werd verwacht, daarna jaren op kantoor gewerkt, totdat het oude gevoel weer heel sterk naar boven kwam. 

Ik begon weer te lezen. Boeken zoals De Reconnection, alle boeken van James Redfield - De Celestijnse Belofte.

Ik ging een meditatie cursus doen, een aura cursus en daarna Shamballa. Hierdoor was er steeds meer bewustzijn over mijzelf, over wat ik kon, mijn heldervoelen, mijn helderweten en mijn helderhoren.


Deze gaven die in mijn jeugd niet serieus werden genomen, heb ik gelukkig nooit weggestopt. Ik werd mij steeds meer bewust van waar ik goed in ben en wat ik fijn vind om te doen. Ik wilde graag iets doorgeven. Ik moest er gewoon iets mee doen.

Het kantoorwerk was het niet meer.  Heel eigenwijs ben ik dit pad ingewandeld. Tegen misschien wel alle adviezen van anderen in, soms hardop geuit, soms zag ik het in hun ogen, voelde het aan hun energie, maar voor mij voelde het gewoon goed. Volledig vertrouwend op mijn intuïtie en mijn gevoel ben ik het gewoon gaan doen.


En nu heb ik het mooiste werk van de wereld, doe alleen wat ik écht leuk vind, waar ik blij van word iedere dag weer.

Werk waarbij ik gebruik mag maken van mijn gaven en door mag geven aan anderen waarvan ik van mening ben dat iedereen het in zich heeft maar het al heel lang kwijt is. Ik werk met de leukste klanten en mag ik heerlijk mezelf zijn. 


Leuke titels die ik daarbij mag dragen zijn: 

Energetisch hypnotherapeut, Touch of Matrix therapeut, PSYCH-K® facilitator en burn-out coach. 


Ik ben echter ook gewoon een vrouw die ergens op haar pad staat in dit leven. De plek waar ik nu sta, heb ik ook niet zonder slag of stoot bereikt. Ook ik ben nog steeds onderweg. Net als jij. Om te groeien daag ik me regelmatig uit om uit mijn comfortzone te stappen. Ik kan heel veel geven maar ik zorg tegenwoordig ook goed voor mezelf. Niet altijd hoor, maar ik constateer op tijd mijn valkuilen en weet nu adequaat hierop te reageren en te handelen. Ik heb de allerliefste man van de wereld. Ruzie hebben we nooit. We zijn aan elkaar gewaagd, spreken ons uit, delen dezelfde humor, hebben elkaar lief en genieten van elkaar. We hebben 2 prachtige dochters die steeds meer hun eigen pad gaan bewandelen.

Wanneer je dit zo leest, denk je misschien dat bij ons altijd alles gemakkelijk is verlopen. Niets is minder waar. Met 2 meiden met een ASS (autistische spectrum stoornis) was het leven zwaar, uitdagend en confronterend. Ze hadden veel aandacht, rust, regelmaat, structuur, liefde en geduld nodig. Het zijn 2 levensgrote spiegels die mij heel veel geleerd hebben.

Een kijkje in mijn persoonlijke leven

Mijn privé leven

Ik ben in 1997 getrouwd met de liefste man van de wereld. In 2001 en 2003 hebben wij twee prachtige meiden gekregen. Uiteraard zijn mijn man en mijn beide meiden mijn grote liefde. Sinds 2013 heb ik er echter nog een grote liefde erbij en dat is onze lieve Labradoodle Mailo. Ik geniet van de heerlijke wandelingen met Mailo in het natuurgebied Kardinge, maar vooral ook in de vakanties in de bergen. Mailo is ons zonnetje in huis en mijn grote vriend. Trimmen doe ik hem zelf. Daar heb ik een cursus voor gevolgd, zodat hij er altijd super ‘cute’ uitziet. Mailo is mijn grootste volger en als het ook maar even kan, neem ik hem overal mee naar toe. 

Onze Labradoodle Mailo

null

Rycardo en Fleur en Rycardo en Yara

Rycardo en Fleur - @evelien.o.fotografie

Rycardo en Yara

Mijn hobby, mijn sport, mijn ontspanning

Zo lang als ik mij kan herinneren, was ik al gek op paarden. 

Mijn ouders dachten eerst dat het een bevlieging was. Alle meisjes op de lagere school waren gek van paarden. Bij mij

was het echter niet zomaar over. Ik had al snel 2 Shetlanders gevonden waar ik voor mocht zorgen en wat later een E-pony waar ik en mijn vriendin ook op mochten rijden. Helaas hadden wij het thuis niet erg breed en paardrijlessen zaten er niet in. Toen ik 16 was, kreeg ik een aanvullende beurs waarvan ik eindelijk op paardrijles ging. Zelfs jaren later zat ik hoogzwanger, nog tot 1 maand voor de uitgerekende datum, op paard. Mijn beide meiden zijn denk ik daardoor ook besmet met het paardenvirus. 

Het is mijn hobby, mijn sport maar ook mijn ontspanning. 

Sinds 1 oktober 2020 lease ik samen met mijn jongste dochter een prachtige Fries (Fleur).

Sinds 1 februari 2023 ben ik de trotse eigenaar van mijn eigen Arabo-Fries (Rycardo) en sinds 6 augustus 2023 is ook zijn halfzusje (Yara) nu van mij. 

Mijn 'thuis', mijn oplaadplek... de bergen

En tot slot nog een hele grote liefde: de bergen.

Van alle bergen heb ik één favoriet vast plekje in Zwitserland. Een heel klein dorpje in Graubünden. 

Op ruim 1400 meter met uitzicht over de bergen en het dal. Daar geniet ik van de stilte, de rust, de natuur, de pure schoonheid. De allereerste keer dat mijn man mij meenam, kerstvakantie 1992, was heel magisch. Al uren reden we door een groen Zwitserland. Tot we door de laatste tunnel reden... Na de tunnel reden we in een witte sprookjeswereld. Het voelde als 'thuiskomen'. Heel bijzonder om zoiets te ervaren op een plek waar je nog nooit eerder bent geweest. Sindsdien zijn we er ieder jaar, liefst meerdere keren per jaar. Het voelt echt als mijn plek, hier kan ik echt tot rust komen en opladen. 

Zwitserland (Graubünden)

Zwitserland


Wil je weten hoe mijn Journey verliep?

lees dan gerust verder en zie wat er allemaal mogelijk is als je er volledig voor gaat

Mijn pad naar mijn passie

Ik ben begonnen met de secretaresse opleiding. Na de stage in het tweede jaar was ik er helemaal klaar mee.

Dit was niet mijn ding. Derde jaar afgemaakt en diploma behaald. Dan een complete switch naar de MTS gemaakt.

Mijn vader zat in de elektronica en dat boeide mij ook altijd. Tot mijn grote spijt ben ik in het tweede jaar gestrand op de wiskunde. Het lukte gewoon niet en ik kon het niet af maken.

Wel heb ik daar mijn geweldige lieve echtgenoot aan overgehouden.

Dan de grote twijfel… wat ga ik nu doen?

Aan het werk als secretaresse? Nee dat nooit.

Weer naar school? Ja dus.

Het werd accountmanagement. Een fantastisch leuk en leerzaam jaar bij Schoevers.

 

Mijn eerste baan

De combinatie van de secretaresse opleiding en het accountmanagement heeft mij toen een baan opgeleverd in de makelaardij als office manager. Daar kon ik mijn organisatietalent met mijn commerciële talent goed kwijt. Ik heb daar ruim twaalf jaar met plezier gewerkt.

 

Verandering van baan

Toen kwam er weer iets heel nieuws op mijn pad.

Mijn vader maakte zich weer zelfstandig met een heel nieuw bedrijf. Zorg op afstand d.m.v. videocommunicatie.

Een booming business bij de vergrijzing van onze maatschappij. Ik besloot mijn baan op te zeggen en per 1 januari 2006 was ik samen met mijn broertje de rechterhand van mijn vader. Wij werden klaar gestoomd om het bedrijf na 5 jaar over te nemen. Helaas zorgde onze regering er voor dat het heel anders liep. De invoering van de WMO (wet maatschappelijke ondersteuning) gooide roet in het eten. De zorginstellingen hadden crisis en geen geld meer voor innovatie.

Er volgden veel reorganisaties en faillissementen in de zorg.

Onze opdrachten lagen daardoor stil. Ons mooie bedrijf lag ineens stil. Hierdoor moesten wij in mei 2008 noodgedwongen de deuren sluiten.

 

Weer terug naar de makelaardij

Ik kon weer terug naar het makelaarskantoor, maar het was niet meer hetzelfde. Het mooie werk wat ik de jaren ervoor had was er niet meer. De makelaardij was veranderd. Ook daar was de crisis voelbaar. Daarnaast had ik mogen ruiken aan de vrijheid van zelfstandig ondernemer zijn. Het was niet meer mijn plek. Ik besloot om iets heel anders te gaan doen.

 

De ommezwaai

Ik heb al sinds mijn 25e een pedicure. Zij kwam voor het eerst bij mij omdat ik ging trouwen en ik mooie voeten moest hebben in mijn open schoenen.

Na deze eerste ervaring was mij 1 ding heel duidelijk: DIT ga ik nooit weer zelf doen!

Sindsdien komt zij trouw elke 6 weken bij mij om mijn voeten te behandelen en al die jaren dacht ik bij elke behandeling ” wat een leuk werk”. Maar toen dacht ik nog niet aan verandering. Wederom kwam mijn pedicure. En weer dacht ik “wat een leuk werk”. Die nacht droomde ik van mijn eigen pedicure praktijk.

 

Het besluit

De volgende ochtend op kantoor, haalde ik de krant uit de brievenbus en ging die eerst eens lezen onder het genot van een kop koffie. Krant lezen was trouwens streng verboden tijdens werktijd, maar de krant ‘riep’ mij. Ik herinner het mij nog goed. Rechtsboven op pagina 3 stond de advertentie van de pedicure opleiding met de open dagen. Dát was het! Dít was geen toeval. Dit kwam niet voor niets op mijn pad. Dit voelde als heel dienstbare werk. Waarom zou ik niet eindelijk mijn ‘voetenpassie’ volgen? Ik ben twee weken later naar de open dag geweest en ik was verkocht. Dít was wat ik wilde doen. Hiermee was mijn eerste passie geboren.

 

Weer naar school

Na een fijn gesprek met mijn werkgever kreeg ik mijn vrije dag op maandag om weer naar school te kunnen.

Het was een druk jaar. De studie was zwaar, veel leerwerk, maar zo ontzettend interessant. Ik kon me nu helemaal uitleven in de biologie. Na een half jaar praktijkles greep ik een uitzonderlijke kans. Mijn praktijkdocent was gevallen en had een gebroken pols. Zij kon niet meer werken. Ik heb haar gevraagd haar te vervangen in haar praktijk. Deze mogelijkheid heb ik van haar gekregen. Een geweldige periode waar ik veel heb geleerd. Ik heb hierdoor veel meer kunnen leren dan alleen op school. In deze zelfde periode heb ik ook mijn eigen website gemaakt en gelanceerd. De klanten stroomden binnen. Door de fantastische medewerking van mijn werkgever, mocht ik steeds minder dagen werken en kon ik mijn praktijk uitbreiden.

 

Op eigen ‘voeten’

Het werd uiteindelijk zo druk dat ik per 1 februari 2011 mijn ontslag heb ingediend. 

Per 1 maart 2011 was ik helemaal zelfstandig. De eigen pedicure praktijk was een feit. Het geeft zoveel voldoening om écht iets voor mensen te kunnen betekenen. Ik kan nog steeds genieten van de blije gezichten van mijn klanten als ze na de behandeling hun voeten bekijken en voelen en blij zijn met het resultaat. De eerste 5 jaren een ambulante praktijk gevoerd. De wens was echter een eigen ruimte om daar mijn missie nog beter vorm te kunnen geven. Het wellness-gevoel en het 'zen'-gevoel wilde ik nog meer benadrukken . Oktober 2015 heb ik dan mijn praktijkruimte aan huis klaargemaakt en ingericht. Een slaapkamer werd omgetoverd tot praktijkruimte en de bijkeuken werd omgetoverd tot wachtruimte. Nieuwe klanten werden ontvangen in de praktijk en mijn ambulante klanten heb ik nog een jaar aan huis gepedicuurd. Toen werd het spannend, want ik wilde helemaal stoppen met het ambulante werken. Zomer 2016 heb ik dan al mijn ambulante klanten laten weten dat ik ga stoppen met ambulant werken en dat ze welkom zijn in mijn praktijk aan huis. Op 3 klanten na zijn alle klanten overgestapt naar de praktijk. Echt fantastisch. Bij menigeen voelde de behandeling en massage fijner, het enige wat er echter was veranderd was de sfeer die ik er omheen had gecreëerd. Hier kon ik mij echt uitleven om mijn concept 'Body Mind Heart & Soul' helemaal uit te dragen. 

 

Het blijven volgen van mijn intuïtie

Toch komen er nog steeds ‘toevallig’ dingen op mijn pad. Mijn jongste dochter was door gepest op school aardig depressief geworden. Ondanks hulp van kinderpsycholoog, EMDR en weerbaarheidstraining, kregen wij haar niet gelukkig.

Mijn moeder adviseerde hypnotherapie. Echt waar... ik heb haar uitgelachen. Toch trok in 's avonds de laptop op schoot om serieus op internet de mogelijkheden te onderzoeken. Ik was verbaasd, want het was heel anders dan wat ik in mijn hoofd had bij hypnose. De afspraak werd gemaakt. Na 1 enkele sessie had ik een andere dochter in huis. Van een depressief, stil en teruggetrokken meisje had ik nu weer mijn meisje terug. Ze is weer vrolijk, opgewekt, gezellig, knuffelig, behulpzaam, wil weer mee boodschappen doen, winkelen, op visite naar familie. Ik was ‘flabbergasted’.

 

En nog een nieuwe opleiding

Ik wilde daarna alles over hypnose weten. Het trok mij aan als een magneet. Dit wilde ik ook kunnen.

Er zijn zoveel cliënten die hun hart bij mij luchten, hun problemen en angsten uiten. Hen zou ik hiermee ook kunnen helpen.

In april 2016 heb ik de knoop doorgehakt. Na wat onderzoek heb ik mij opgegeven bij de beste opleider in Nederland, het Nederlands Hypnose Instituut van Edwin Selij. Edwin Selij is bij vele mensen geweest en heeft vele mensen bestudeerd zoals Richard Bandler, John Grinder, Igor Ledochowski, Pieter Frijters, Remco Claassen, Ben tichelaar en Tony Robbins. Dat zelfde jaar heb ik mijn diploma behaald. Door de opleiding hypnotherapeut is er veel veranderd zowel privé als in mijn werk. Ik heb zoveel meer rust, balans en voel mee ook veel gelukkiger. Dit heeft ook zijn weerga in mijn gezin. Ook is mijn werk daardoor helemaal veranderd.

 

De masterclass

Met de masterclass Virtuele Maagband heb ik mijn tweede passie gevonden.

Hoe fijn is het om mensen nu eindelijk echt te kunnen helpen met hun strijd tegen het eten en het overgewicht.

Mensen eindelijk te verlossen van alle issues die veroorzaakt hebben dat ze de controle kwijt zijn over hun eetgedrag en eetgewoontes.

 

Verandering van naam

Na lang overleggen heb ik besloten om de bedrijfsnaam te wijzigen.

De naam Joyful Feet dekte niet meer de dienstverlening. Joyful Feet verwees alleen naar de pedicure en zei niets over de hypnotherapie. Na veel denkwerk wilde ik niet meer in de naam terug laten komen ‘wat’ ik doe, maar het ‘gevoel dat ik je geef’.

De naam die ik per 21 december 2017 ben gaan voeren, is: ‘Joyful You’

Van de ‘blije voeten’ over naar de ‘blije jij’.

 

Nog meer kennis 

In 2019 heb ik besloten om toch nog maar weer eens in de schoolbanken te gaan zitten. Allereerst de psychosociale basiskennis. Deze is inmiddels 'in the pocket'. Daarna begonnen met de medische basiskennis die ik in het voorjaar van 2020 heb behaald.


Energetische kennis

Sinds mijn puberteit had ik al interesse in spiritualiteit, natuurgeneeskunde, helende stenen, healings, reiki, shamballa, energetisch werken. Een onderwerp waar ik niet veel over durfde te praten omdat je dan 'abnormaal' of 'gek' was.

Maar ik was (en ben) er heilig van overtuigd dat er meer was tussen hemel en aarde. Op de achtergrond ben ik daar ook altijd mee bezig gebleven. Tijdens mijn werken met hypnotherapie werd dat energetische deel ook veel belangrijker. Ik was alleen zoekende om die beide te combineren. Begin 2020 heb ik hiervoor een fantastische driedaagse masterclass gedaan voor energetische hypnose. Nog meer skills, nog meer technieken, nog beter in mijn gevoel gezet, nog beter in staat om de sessie voor de cliënt nog effectiever te laten zijn. Een van de uitdagingen die ik hierin heb, is om het 'zweverige' eraf te halen en heel simpel uit te leggen dat energie overal in en om ons heen is. Voor velen dan ook herkenbaar. 


10 jarig jubileum op 1 maart 2020

Het was een prachtige reis naar waar ik nu sta.

Begonnen van basis pedicure naar ‘bijna’ medisch pedicure. Het allerlaatste praktijkexamen heb ik laten schieten. Een bewuste keuze omdat ik me niet wilde vast laten binden door alle regels de de zorgverzekeraar oplegde. Ik wilde mijn eigen 'bijzondere' behandelingen geven. Steeds meer begon ik te zien dat de voeten de spiegels van de ziel zijn. Dat niet alleen de voeten een verhaal vertellen maar dat ook steeds meer cliënten hun verhalen gingen vertellen. Vrolijke, leuke, verdrietige, aangrijpende soms dramatische verhalen.

Elke dag weer realiseerde ik mij wat een fantastisch mooi werk ik heb. Door de aanraking van de voeten kwam vaak veel los.

Er groeide een behoefte in mij om deze mensen nog meer te kunnen helpen dan alleen luisterend oor zijn.

De hypnotherapie kwam op mijn pad. Dit heb ik met beide handen aangegrepen en werd steeds enthousiaster over de uitwerking die dit had op mensen. Joyful Feet werd daarom Joyful You. Van ‘blije voeten’ naar ‘blije jij’.

Hypnotherapie betekende voor sommigen werkelijk dat ze hun leven terug kregen. Anderen gingen weer lichter door het leven en weer anderen voelden zich gewoonweg weer gelukkig en blij. Door de masterclass ‘energetische hypnose’ werden de sessies nog mooier en nog effectiever en ik werd nog enthousiaster.

En dan als je door alle dankbaarheid weer open staat voor alles op je pad, dan gebeuren er mooi dingen.

Mijn dochter Eva rondt haar opleiding af en is bezig met haar ondernemingsplan. Onderdeel hierin is om een logo te ontwerpen. Zij kwam met een prachtig idee maar wist niet hoe ze het moest maken op de computer. Laat dit nou mijn specialiteit zijn en zo zijn we samen aan de slag en hebben haar idee omgezet naar een heel mooi ontwerp. Zonder dat ze het wist, had ze voor iets gekozen dat niet alleen heel mooi past bij wat zij doet, maar ook past bij wat ik doe.

Haar ontwerp was zoveel mooier en passender bij wat ik nu doe, dat ik besloten heb om voor mijn 10 jarig jubileum mijn logo aan te passen. Ik heb haar ontwerp aangepast aan mijn kleuren. Een prachtige paarse lotus verwijzend naar het 7e chakra, een groene steel, verwijzend naar jou levenspad.

Voor degenen die de symboliek niet kennen van de lotus:

De lotusbloem staat voor puurheid en zuiverheid, maar omdat zij heel lang kan bloeien, staat de bloem ook symbool voor leven. De bloem bloeit het hele jaar. Wanneer de zaden rijp zijn, buigt de bloem naar voren en zorgt er op deze manier voor dat de zaadjes in het water vallen. De zaadjes nestelen zich in de modderige bodem van het water en er ontstaan er weer nieuwe prachtige lotusbloemen. Ondanks dat de lotusbloem groeit in moerasachtige wateren blijft er NOOIT water of modder aan de blaadjes hangen.

Deze hele cyclus van de lotusbloem; van zaadje tot het ontstaan van een prachtige bloem staat voor innerlijke groei en het pad naar verlichting. De bloem leeft in het licht, maar de wortels zullen altijd in het duister blijven. Duisternis staat in dit verhaal voor het verleden. Je verleden zal er altijd zijn, maar de bloem boven het water zal je laten zien dat ondanks het verleden er ook lichtpuntjes zijn die het leven weer mooi kunnen en zullen maken. Want ook jij kunt bloeien.

Een prachtige symboliek voor hypnotherapie.

Want je kunt je verleden niet veranderen, maar met hypnotherapie kun je je gevoelens over je verleden wel veranderen zodat je weer kunt bloeien en kunt genieten van je leven in het hier en nu.

De voeten zullen de brug blijven naar de hypnotherapie.


Nieuwe opleiding in 2021

Na de masterclass energetische hypnose ben ik nog nieuwsgieriger geworden over wat ik daar geleerd heb. 

Nog meer skills, nog mooiere technieken, eenvoudig, doeltreffend, zo mooi en zo effectief... daar wilde ik meer van leren. 

Ik werd me nog bewuster van de energetische impact die we allemaal iedere dag ervaren, echter zijn er maar weinig mensen zich bewust van deze processen. 

In oktober 2021 ben ik geslaagd voor de opleiding Touch of Matrix en ben ik een gediplomeerde Touch of Matrix therapeut. Met inmiddels nog meer skills in mijn 'gereedschapskoffer' heb ik mijn eigen methode ontwikkeld en geef ik nu mindblowing sessies met mindblowing resultaten. 


Van de voeten naar de hypnotherapie

In 2020 kwam Corona ons land binnen gewandeld.

Per 1 april was voor mij de lockdown een feit. Van de ene op de andere dag mocht ik ineens niet meer werken. 

Ik was boos op de whole f*cking world. Alles wat ik had opgebouwd, stortte ineen. Geen klanten, geen inkomen, geen werk. 

Alle klanten moesten afgezegd. De agenda was schoon leeg. Tijd voor bezinning. Wat nu? En hoe fijn is het om zo nu en dan eens los te laten wat losgelaten mag worden. Een soort APK voor jezelf. 

Na bijna 8 weken niet mogen werken, mocht de praktijkdeur weer open. De regels en protocollen vanuit Provoet waren niet leuk meer. Het was niet meer werkbaar voor mij. Alles wat mijn behandelingen waardevol maakte, mocht ineens niet meer. Het hele 'zen' gevoel wat de pedicure behandeling moest opleveren, moest door de regels verdwijnen. Dit was niet wat ik wilde. Met her en der concessies toch deels 'mijn ding' gedaan totdat in december de tweede lockdown kwam. Weer moesten alle afspraken afgezegd worden. Weer was de agenda leeg. Drie dagen later kwam de mededeling van de beroepsorganisatie CAT dat hypnotherapie geen contactberoep is en de behandelingen door mogen gaan. Wat een mooi bericht was dat.

Tijd om definitief een keuze te maken. Tot dat moment waren de werkzaamheden nog verdeeld in de verhouding 80% pedicure en 20% hypnotherapie. 

Dan maar het universum vragen: alsjeblieft, vul mijn dagen met hypnotherapie, want dat mag ik nu wel doen... 

En zo geschiedde het... De agenda liep vol... heel vol... en het voelde zo goed! 

Het heeft ervoor gezorgd dat ik de pedicure zoals vroeger niet meer doe. Door de hele corona periode, de lockdowns waarbij ik niet mocht werken als pedicure, heb ik het roer helemaal omgegooid. De pedicure behandelingen zijn nu alleen nog maar beschikbaar voor een hele dierbare groep oud-cliënten waar ik ooit ambulant ben geweest. Dit zijn nu speciale 'voetjesdagen' in mijn agenda voor een hele lieve trouwe klantenkring die ik nog met heel veel liefde pedicuur op mijn manier met mijn 'zen' behandeling en een heerlijk uurtje 'bijkletsen'. Afscheid genomen van de andere cliënten en hier een collega mee blij gemaakt. Nu dus nog maar 1% pedicure en 99% hypnotherapie. Ik ben dankbaar voor deze switch.

Ik richt mij alleen nog op de hypnotherapie. De eenvoud waarmee het mogelijk is, om "programma's" die al jarenlang op je 'harde schijf' draaien te transformeren. Dankbaar ook dat ik nu echt 'mijn' ding mag doen. Dat maakt mijn werk zo geweldig. Het is ontzettend dankbaar werk. Dat zorgt ervoor dat ik dagelijks met plezier mijn bed uitkom, met plezier mijn praktijk in loop. Wetende dat als de cliënt het echt wil, er absoluut een transformatie gaat plaatsvinden. Het voelt oneindig dankbaar om mensen te mogen begeleiden om weer echt blij in het leven te staan. Ik mag nu helemaal mijzelf zijn, mijn eigen concept uitdragen zonder concessies en zonder onwerkbare regels en protocollen. 


Nieuwe opleiding in 2023

Al jaren volg ik Dr. Bruce Lipton Ph.D. Een intrigerende man. Zoveel kennis. Heerlijk. Kan ik me echt in onderdompelen. 

Enzo kwam het dat PSYCH-K® op mijn pad kwam. Soms moeten de dingen gewoon zo zijn. Met PSYCH-K® heb je nog sneller contact met het onderbewuste dan met hypnose. Ik was gefascineerd. Hier moest ik echt alles van weten. In februari de basis workshop gedaan. Ik was onder de indruk hoe snel je toch tot een verandering kan komen dus in mei de Advanced Workshop gedaan.


De kers op de taart in 2024

In 2016 de hypnotherapie 1.0 en 2.0 gedaan. De beste, de mooiste en leukste opleiding die ik ooit heb gedaan.

Nu na alle mooie jaren van succesvol mijn cliënten begeleiden met hypnotherapie, ga ik in maart starten met de opleiding Hypnotherapie 3.0, de Hypno Pathfinder. De kers op de taart. Ik heb er ontzettend veel zin in. 


En er komen vast weer nieuwe dingen op mijn pad zoals uitbreidingen, verbeteringen, cursussen en workshops.

Ik geniet van mijn honger naar meer leren. Ik ben nog lang niet klaar. Houd me dus in de gaten 😉

"Ik hoop dat ik jou ook eens mag ontmoeten, zodat ik óók jou kan laten ervaren wat het is om weer écht blij te zijn met jezelf en gelukkig de wereld weer instapt ."

Je maakt me nieuwsgierig Judith...
hoe kun jij me helpen?

Kijk bij mijn aanbod of vraag om een persoonlijk gesprek