arrow_drop_up arrow_drop_down
Video Aspect Ratio: 16:9

Over mij en mijn praktijk

Ik ben judith van Royen-Ottes

Judith van Royen-Ottes

en wie ben ik dan...

Ik ben anders, humoristisch, altijd vrolijk, een beetje gek en toch heel normaal, lekker aards en ook wel spiritueel maar met beide voeten op de grond. Alhoewel... ik haal graag even de voeten van de grond om te dansen. Want ik hou van trance, dus van hypnose en dus ook van Armin van Buuren... 😂


Ik ben energetisch hypnotherapeut, leefstijl en burn-out coach en daarnaast ook pedicure. Echter is de pedicure tegenwoordig meer bedoeld als laagdrempelige opstap om kennis met mij te maken. Sommigen vinden hypnose nog best wel spannend. Je zou eens moeten weten hóé lekker het is om in trance te zijn ...

Ik en mijn werk

Holistisch leven en werken is voor mij een levensovertuiging.

Als Natuurgericht Vaktherapeut werk ik volgens de 5 natuurgerichte principes. 

De holistische visie gaat er van uit dat alles onlosmakelijk met elkaar is verbonden. Het één oefent invloed uit op het andere. Lichaam en geest wordt gezien als één geheel.

Alles heeft invloed op onze energie huishouding: de planeten, de zonneactiviteit, ons eet- en leefgedrag, woon- en werkomgeving, gedachten, elektrosmog enzovoort.

We hebben een zichtbaar en onzichtbaar netwerk en energieveld waar fijne levensenergie doorheen stroomt, die ervoor zorgt dat we ons vitaal en helder voelen.

Door straling, overbelasting en verstoring van ons systeem door verkeerde voeding in combinatie met stress kunnen we uit balans raken. Bij gezonde personen zijn alle elementen in balans, zijn er geen klachten en kan de (levens)energie vrij stromen. Je zit dan “goed in je vel”.

In de tijd die jij bij mij bent, gun je jezelf even alle tijd voor jou. Een moment van ontspanning, stress afbouwen, genieten van de behandeling en een fijn gesprek.

Jouw hypnotherapeut en pedicure

Judith - hypnotherapeut en pedicure

Ik en mijn privé leven

Ik ben in 1997 getrouwd met de liefste man van de wereld. In 2001 en 2003 hebben wij twee prachtige meiden gekregen. Uiteraard zijn mijn man en mijn beide meiden mijn grote liefde. Sinds 2013 heb ik er echter nog een grote liefde erbij en dat is onze lieve Labradoodle. Ik geniet van de heerlijke wandelingen met Mailo in het natuurgebied Kardinge, maar vooral ook in de vakanties in de bergen. Mailo is ons zonnetje in huis en mijn grote vriend. Trimmen doe ik hem zelf. Daar heb ik een cursus voor gevolgd, zodat hij er altijd super ‘cute’ uitziet.

Onze Labra​​​​doodle Mailo

Labradoodle Mailo

Zwitserland (Graubünden)

Zwitserland

Mijn 'thuis', mijn oplaadplek... de bergen

En tot slot nog een hele grote liefde: de bergen.

Van alle bergen heb ik één favoriet vast plekje in Zwitserland. Een heel klein dorpje in Graubünden. 

Op ruim 1400 meter met uitzicht over de bergen en het dal. Daar geniet ik van de stilte, de rust, de natuur, de pure schoonheid. Daar voel ik me echt thuis.

Verder hou ik van fotograferen, lezen, nieuwe dingen leren, houtsnijwerk, auto’s, creatief bezig zijn en werken aan mijn website.

Mijn Passie

Mensen helpen, gelukkig maken, blij maken, aandacht geven, inspireren, coachen, verzorgen, pamperen en energie geven. 

Mijn Visie

Joyful You staat voor schoonheid van binnen en van buiten. Aandacht voor jou en je laten onthaasten in deze drukke maatschappij. 

Mijn Missie

Ik wil dat jij weer blij en gelukkig door het leven gaat, verlost van overtollige bagage. Word de beste versie van jezelf!

Mijn motto: word de beste versie van jezelf !

Balans

Balans is ontzettend belangrijk. Balans in je werk, je prive, maar ook je lichamelijke en geestelijke balans. 

Bij mij kun je terecht voor balans van hoofd tot teen. 

Is je hoofd een chaos? Doe je dingen die je eigenlijk helemaal niet wilt doen.

Dan ben je van harte welkom en help ik je graag om weer in balans te komen. Met hypnotherapie kan ik je helpen met verschillende problemen zoals stress en burn-out, zelfvertrouwen, roken, overgewicht, angsten, fobieën, nagelbijten, stotteren, allergieën en hooikoorts.


Bij Joyful You krijg je daarom ook niet een standaard pedicure behandeling.

Bij Joyful You ligt de nadruk meer op jou als totale mens. Je krijgt dan ook een pedicure voor body & mind.

Een behandeling die je voeten en huid in optimale conditie brengt en je een totale ontspanning geeft van zowel lichaam als geest. Naast de pedicure behandeling krijg je een intuïtieve energetische (lymfe) voetmassage gecombineerd met energetische etherische oliën. Energetische massage is een onderdeel van de Traditionele Chinese Geneeskunde.

De energiebanen (meridianen) in je lichaam, sturen levensenergie door ons lichaam en staan in verbinding met onze organen.

Daarnaast hebben zij een grote invloed op onze emoties en gedachten. Door een intuïtieve, energetische massage worden meridianen gevoed en gaat alles in je lichaam beter stromen: je bloedsomloop, je energie, je emoties en gedachten.

Ik wil jou met mijn behandelingen laten voelen dat een pedicure méér kan zijn dan alleen voetverzorging.


Je voeten zijn de spiegels van je ziel. Ze vertellen jou veel over hoe jij je voelt. Op de een of andere manier komt ‘dat’ ook regelmatig boven water op het moment dat ik aan de voeten zit. Dit maakt mijn werk mooi en bijzonder en geeft heel veel voldoening. 

De weg naar mijn passie

Ik ben begonnen met de secretaresse opleiding. Na de stage in het tweede jaar was ik er helemaal klaar mee. Dit was niet mijn ding. Derde jaar afgemaakt en diploma behaald. Dan een complete switch naar de MTS gemaakt. Mijn vader zat in de elektronica en dat boeide mij ook altijd. Tot mijn grote spijt ben ik in het tweede jaar gestrand op de wiskunde. Het lukte gewoon niet en ik kon het niet af maken.

Wel heb ik daar mijn geweldige lieve echtgenoot aan overgehouden.

Dan de grote twijfel… wat ga ik nu doen?

Aan het werk als secretaresse? Nee dat nooit.

Weer naar school? Ja dus.

Het werd accountmanagement. Een fantastisch leuk en leerzaam jaar bij Schoevers.

 

Mijn eerste baan

De combinatie van de secretaresse opleiding en het accountmanagement heeft mij toen een baan opgeleverd in de makelaardij als office manager. Daar kon ik mijn organisatietalent met mijn commerciële talent goed kwijt. Ik heb daar ruim twaalf jaar met plezier gewerkt.

 

Verandering van baan

Toen kwam er weer iets heel nieuws op mijn pad.

Mijn vader maakte zich weer zelfstandig met een heel nieuw bedrijf. Zorg op afstand d.m.v. videocommunicatie.

Een booming business bij de vergrijzing van onze maatschappij. Ik besloot mijn baan op te zeggen en per 1 januari 2006 was ik samen met mijn broertje de rechterhand van mijn vader. Wij werden klaar gestoomd om het bedrijf na 5 jaar over te nemen. Helaas zorgde onze regering er voor dat het heel anders liep. De invoering van de WMO (wet maatschappelijke ondersteuning) gooide roet in het eten. De zorginstellingen hadden crisis en geen geld meer voor innovatie.

Er volgden veel reorganisaties en faillissementen in de zorg.

Onze opdrachten lagen daardoor stil. Ons mooie bedrijf lag ineens stil. Hierdoor moesten wij in mei 2008 noodgedwongen de deuren sluiten.

 

Weer terug naar de makelaardij

Ik kon weer terug naar het makelaarskantoor, maar het was niet meer hetzelfde. Het mooie werk wat ik de jaren ervoor had was er niet meer.

De makelaardij was veranderd. Ook daar was de crisis voelbaar. Daarnaast had ik mogen ruiken aan de vrijheid van zelfstandig ondernemer zijn.

Het was niet meer mijn plek. Ik besloot om iets heel anders te gaan doen.

 

De ommezwaai

Ik heb al sinds mijn 25e een pedicure. Zij kwam voor het eerst bij mij omdat ik ging trouwen en ik mooie voeten moest hebben in mijn open schoenen.

Na deze eerste ervaring was mij 1 ding heel duidelijk: DIT ga ik nooit weer zelf doen!

Sindsdien komt zij trouw elke 6 weken bij mij om mijn voeten te behandelen en al die jaren dacht ik bij elke behandeling ” wat een leuk werk”. Maar toen dacht ik niet aan verandering. Wederom kwam mijn pedicure. En weer dacht ik “wat een leuk werk”. Die nacht droomde ik van mijn eigen pedicure praktijk.

 

Het besluit

De volgende ochtend op kantoor, haalde ik de krant uit de brievenbus en ging die eerst eens lezen onder het genot van een kop koffie. Krant lezen was trouwens streng verboden tijdens werktijd, maar de krant ‘riep’ mij. Ik herinner het mij nog goed. Rechtsboven op pagina 3 stond de advertentie van de pedicure opleiding met de open dagen. Dát was het! Dít was geen toeval. Dit kwam niet voor niets op mijn pad. Waarom zou ik niet eindelijk mijn ‘voetenpassie’ volgen?

Ik ben twee weken later naar de open dag geweest en ik was verkocht. Dít was wat ik wilde doen. Hiermee was mijn eerste passie geboren.

 

Weer naar school

Na een fijn gesprek met mijn werkgever kreeg ik mijn vrije dag op maandag om weer naar school te kunnen.

Het was een druk jaar. De studie was zwaar, veel leerwerk, maar zo ontzettend interessant. Na een half jaar praktijkles greep ik een uitzonderlijke kans. Mijn praktijkdocent was gevallen en had een gebroken pols. Zij kon niet meer werken.

Ik heb haar gevraagd haar te vervangen in haar praktijk. Deze mogelijkheid heb ik van haar gekregen.

Een geweldige periode waar ik veel heb geleerd. Ik heb hierdoor veel meer kunnen leren dan alleen op school.

In deze zelfde periode heb ik ook mijn eigen website gemaakt en gelanceerd. De klanten stroomden binnen. Door de fantastische medewerking van mijn werkgever, mocht ik steeds minder dagen werken en kon ik mijn praktijk uitbreiden.

 

Op eigen ‘voeten’

Het werd uiteindelijk zo druk dat ik in februari 2011 mijn ontslag heb ingediend. 

Per 1 maart 2011 was ik helemaal zelfstandig. De eigen pedicure praktijk was een feit. Ik ga nog elke dag met net zo veel plezier aan het werk als toen. Het geeft zoveel voldoening om écht iets voor mensen te kunnen betekenen.

Ik geniet elke dag van de blije gezichten van mijn klanten als ze na de behandeling hun voeten bekijken en voelen en blij verrast zijn met het resultaat.

 

Het blijven volgen van mijn intuïtie

Toch komen er nog steeds ‘toevallig’ dingen op mijn pad. Mijn jongste dochter was door gepest op school aardig depressief geworden. Ondanks hulp van kinderpsycholoog, EMDR en weerbaarheidstraining, kregen wij haar niet gelukkig.

Mijn moeder adviseerde hypnotherapie. Eerst moest ik daar om lachen, maar nam het toch serieus en onderzocht de mogelijkheden op internet. De afspraak werd gemaakt. Na 1 enkele sessie had ik een andere dochter in huis. Van een depressief, stil en teruggetrokken meisje had ik nu weer mijn meisje terug. Ze is weer vrolijk, opgewekt, gezellig, knuffelig, behulpzaam, wil weer mee boodschappen doen, winkelen, op visite naar familie. Ik was ‘flabbergasted’.

 

En nog een nieuwe opleiding

Ik wilde alles over hypnose weten want het trok mij aan als een magneet. Dit wilde ik ook kunnen.

Er zijn zoveel cliënten die hun hart bij mij luchten, hun problemen en angsten uiten. Hen zou ik hiermee ook kunnen helpen.

In april 2016 heb ik de knoop doorgehakt. Na wat onderzoek heb ik mij opgegeven bij de beste opleider in Nederland.

Het Nederlands Hypnose Instituut van Edwin Selij. Edwin Selij is bij vele mensen geweest en heeft vele mensen bestudeerd zoals Richard Bandler, John Grinder, Igor Ledochowski, Pieter Frijters, Remco Claassen, Ben tichelaar en Tony Robbins.

 

De masterclass

Met de masterclass Virtuele Maagband heb ik mijn tweede passie gevonden.

Hoe fijn is het om mensen nu eindelijk echt te kunnen helpen met hun strijd tegen het eten en het overgewicht.

Mensen eindelijk te verlossen van alle issues die veroorzaakt hebben dat ze de controle kwijt zijn over hun eetgedrag en eetgewoontes.

 

Verandering van naam

Na lang overleggen heb ik besloten om de bedrijfsnaam te wijzigen.

De naam Joyful Feet dekte niet meer de dienstverlening. Joyful Feet verwees alleen naar de pedicure en zei niets over de hypnotherapie. Na veel denkwerk laat ik niet meer in de naam terug komen ‘wat’ ik doe, maar het ‘gevoel dat ik je geef’.

De naam die ik per 21 december 2017 ben gaan voeren, is: ‘Joyful You’

Van de ‘blije voeten’ gaan we over naar de ‘blije jij’.

 

De kers op de taart 

In 2019 heb ik besloten om toch nog maar weer eens in de schoolbanken te gaan zitten. Allereerst de psychosociale basiskennis. Deze is inmiddels 'in the pocket'. Daarna begonnen met de medische basiskennis die ik in het voorjaar van 2020 heb behaald.  

In januari 2020 ben ik tevens begonnen met de opleiding "Natuurvoedingsadviseur". Het onderwerp voeding heeft al sinds mijn puberteit mijn interesse. Niet omdat ik te dik was (eerder andersom), maar meer omdat ik het ontzettend intrigerend vind wat voeding met ons lijf doet. Een wens dus sinds lange jaren om ook hier een diploma in te behalen.

Om mijn energetische kennis nog beter te kunnen combineren met de hypnotherapie heb ik een driedaagse masterclass gedaan voor energetische hypnose. Nog meer skills, nog meer technieken, nog beter in mijn gevoel gezet, nog beter in staat om de sessie voor de cliënt nog effectiever te laten zijn.


10 jarig jubileum op 1 maart 2020

Het was een prachtige reis naar waar ik nu sta.

Begonnen van basis pedicure naar ‘bijna’ medisch pedicure. De behandelingen werden uitgebreider. Steeds meer begon ik te zien dat de voeten de spiegels van de ziel zijn. Dat niet alleen de voeten een verhaal vertellen maar dat ook steeds meer cliënten hun verhalen gingen vertellen. Vrolijke, leuke, verdrietige, aangrijpende soms dramatische verhalen.

Elke dag weer realiseerde ik mij wat een fantastisch mooi werk ik heb. Door de aanraking van de voeten kwam vaak veel los.

Er groeide een behoefte in mij om deze mensen nog meer te kunnen helpen dan alleen luisterend oor zijn.

De hypnotherapie kwam op mijn pad. Dit heb ik met beide handen aangegrepen en werd steeds enthousiaster over de uitwerking die dit had op mensen. Joyful Feet werd daarom Joyful You. Van ‘blije voeten’ naar ‘blije jij’.

Hypnotherapie betekende voor sommigen werkelijk dat ze hun leven terug kregen. Anderen gingen weer lichter door het leven en weer anderen voelden zich gewoonweg weer gelukkig en blij. Door de masterclass ‘energetische hypnose’ werden de sessies nog mooier en nog effectiever en ik werd nog enthousiaster.

En dan als je door alle dankbaarheid weer open staat voor alles op je pad, dan gebeuren er mooi dingen.

Eva rondt haar opleiding af en is bezig met haar ondernemingsplan. Onderdeel hierin is om een logo te ontwerpen.

Zij kwam met een prachtig idee maar wist niet hoe ze het moest maken op de computer. Laat dit nou mijn specialiteit zijn en zo zijn we samen aan de slag en hebben haar idee omgezet naar een heel mooi ontwerp. Zonder dat ze het wist, had ze voor iets gekozen dat niet alleen heel mooi past bij wat zij doet, maar ook past bij wat ik doe.

Haar ontwerp was zoveel mooier en passender bij wat ik nu doe, dat ik besloten heb om voor mijn 10 jarig jubileum mijn logo aan te passen. Ik heb haar ontwerp aangepast aan mijn kleuren. Een prachtige paarse lotus verwijzend naar het 7e chakra, een groene steel, verwijzend naar jou levenspad.

Voor degenen die de symboliek niet kennen van de lotus:

De lotusbloem staat voor puurheid en zuiverheid, maar omdat zij heel lang kan bloeien, staat de bloem ook symbool voor leven. De bloem bloeit het hele jaar. Wanneer de zaden rijp zijn, buigt de bloem naar voren en zorgt er op deze manier voor dat de zaadjes in het water vallen. De zaadjes nestelen zich in de modderige bodem van het water en er ontstaan er weer nieuwe prachtige lotusbloemen. Ondanks dat de lotusbloem groeit in moerasachtige wateren blijft er NOOIT water of modder aan de blaadjes hangen.

Deze hele cyclus van de lotusbloem; van zaadje tot het ontstaan van een prachtige bloem staat voor innerlijke groei en het pad naar verlichting. De bloem leeft in het licht, maar de wortels zullen altijd in het duister blijven. Duisternis staat in dit verhaal voor het verleden. Je verleden zal er altijd zijn, maar de bloem boven het water zal je laten zien dat ondanks het verleden er ook lichtpuntjes zijn die het leven weer mooi kunnen en zullen maken. Want ook jij kunt bloeien.

Een prachtige symboliek voor hypnotherapie.

Want je kunt je verleden niet veranderen, maar met hypnotherapie kun je je gevoelens over je verleden wel veranderen zodat je weer kunt bloeien en kunt genieten van je leven in het hier en nu.

De voeten zullen de brug blijven naar de hypnotherapie. Met de ‘pedicure voor body en mind’ kan ik het laatste stukje twijfel bij je weg nemen of hypnotherapie voor jou het juiste pad is. Misschien ook niet en ook dat is oké, want het is jouw pad.

Maar ben je alleen op zoek naar een voetbehandeling met ultieme ontspanning dan is dit ook een heerlijke behandeling en uniek in zijn soort.


En nu?

Ik ga nog steeds naar de pedicure. Deze dag is gewoon een feestje. Daar geniet ik nog steeds van.

Dat is mijn momentje voor mijzelf. Maar ook zo nu en dan even onder hypnose bij een collega is heerlijk, bevrijdend en rustgevend. Het leven om ons heen staat niet stil. En hoe fijn is het om zo nu en dan eens los te laten wat losgelaten mag worden. Een soort APK voor jezelf. 

Door de opleiding hypnotherapeut is er veel veranderd zowel privé als in mijn werk. Ik heb zoveel meer rust, balans en voel mee ook veel gelukkiger. Dit heeft ook zijn weerga in mijn gezin.


Nog steeds komen er nieuwe dingen op mijn pad zoals uitbreidingen, verbeteringen, cursussen en workshops.

Ik geniet van mijn honger naar meer leren. Ik ben nog lang niet klaar. Houd me dus in de gaten 😉

"Ik hoop dat ik jou ook eens mag ontmoeten, zodat ik óók jou kan laten ervaren wat het is om weer écht blij te zijn met jezelf en gelukkig de wereld weer instapt ."

Wat klanten van mij vinden

Vakkundig en enthousiaste pedicure

Ook bij je eerste bezoek voel je je prettig en welkom. Judith is enthousiast over haar vak, weet waarover ze praat en zorgt daarnaast voor een heerlijk uurtje ontspanning!

marianne

Marianne

Judith is een bron van inspiratie voor mij. Je zou mijn lifestylecoach genoemd moeten worden.

Joyful You is een heerlijke plek om tot jezelf te komen. Je krijgt er een warm onthaal, persoonlijk contact en een professionele behandeling in een huiselijke setting. Of het nu om mijn voeten gaat of om een hypnose sessie, ik ga altijd ontspannen en voldaan de deur weer uit.

Door

Door

Ze weet waar ze mee bezig is, altijd gezellig! En heerlijk zachte voetjes als ze klaar is.

Zeker een aanrader om heen te gaan.

Marion

Marion

Voor het eerst bij Joyful You geweest voor een goede en deskundige behandeling. Goede adviezen gekregen en voorzien van mooi gelakte nagels en een aardige attentie weer huiswaarts gekeerd. Judith is een deskundige spontane vrouw met een ruime belangstelling en een gezellige prater. Gelijk weer een nieuwe afspraak gemaakt. Deskundig. Weet waar ze over praat.

bianca

Bianca

Ik was bang om naar een pedicure te gaan, maar heb bij jou Judith het vertrouwen gekregen dat een voeten behandeling erg prettig is. Dank hiervoor. Ontspannen en hartelijke sfeer.

Ineke