be you - joyful you

Joyful Child - Joyful Teenager

Hypnotherapie bij kinderen is een erg doeltreffend middel

Hypnotherapie is een fijne therapie voor kinderen omdat ze nog een zeer creatieve verbeeldingskracht hebben.

De hersenen van een kind zijn zich nog aan het ontwikkelen. Hierdoor hebben kinderen geen probleem met visualisaties of bepaalde voorstellingen. Daarnaast hebben kinderen nog geen last van kritische gedachten. Ze denken bijvoorbeeld niet “werkt hypnotherapie wel”. Ze stappen er gewoon blanco in. Hypnose voelt voor een kind heel natuurlijk en past heel mooi bij de belevingswereld van kinderen. Juist daarom zijn de resultaten bij kinderen soms nog sneller te zien dan bij volwassenen.

Kinderhypnose is uitgegroeid tot een wetenschappelijk onderbouwde behandelmethode voor talrijke problemen die kinderen ervaren. 


Het leven van een kind bestaat vooral uit ontdekken, leren en uitproberen. Een zorgeloos leven, zo lijkt het wel. Toch kan een kind stress ervaren en met heel wat moeilijkheden kampen. Relationele of financiële problemen in het gezin, (te) hoge verwachtingen van de ouders, problemen op school, een noodzakelijke opname in het ziekenhuis: dit zijn slechts een aantal oorzaken die kinderen uit hun evenwicht brengen. Hypnose bij kinderen kan erg goed te werken om specifieke problemen op jonge leeftijd aan te pakken. Met hypnotherapie kun je kinderen afhelpen van angst, pijn, verdriet, bedplassen, nachtmerries, een laag zelfbeeld: er is heel veel mogelijk.


Volwassenen vinden het vaak best spannend wanneer zij bij mij komen voor een eerste sessie. Dat begrijp ik ook helemaal, want wat je ziet op TV bij showhypnose, dan kan ik me best voorstellen dat je niet weet wat je te wachten staat.

Echter is 'medische' hypnose heel anders. Hierbij is het vooral heel belangrijk dat jij als mijn cliënt, je veilig en op je gemak voelt. Met kinderen is het meestal anders. Zij vinden het ook spannend bij mij te komen, want ze hebben geen idee wie ik ben en wat ik doe. Vaak hebben papa en/of mama de afspraak geregeld en gaan ze gewoon te goeder trouw mee. De spanning die een kind voelt, is dan ook heel anders. Absoluut geen angst voor hypnose, want dat wordt vaak niet eens genoemd! Waarom niet? Daar kom ik straks op terug.

Ouders…daar zit vooral de angst en de spanning! 

En begrijp me goed....dat vind ik helemaal niet raar hoor. Toen ik de eerste keer met mijn dochter naar de hypnotherapeut ging, vond ik het ook spannend. Want, wat zou hij met mijn kind gaan doen?

en helemaal niet raar hoor! Want wat gaat die Lua dan doen met mijn kind?

Dus… de hoogste tijd om wat meer duidelijkheid te geven over hypnose en specifiek kinderhypnose. 

Kinderen verkeren tot ongeveer de leeftijd van 7 jaar in THETA-golven

De menselijke evolutie heeft gezorgd dat ons brein bijzonder veel overtuigingen in ons geheugen op slaat. De hersengolven van kinderen verschillen met die van volwassenen. ⁣


In de leeftijd van twee tot 7 jaar wordt de hersenactiviteit gekenmerkt door Thetagolven.

Dit zijn laagfrequente hersengolven die ook gebruikt worden bij een hypnose sessie zodat er makkelijker verandering tot stand kan komen.⁣ Er is weinig tot geen besef van het fysieke lichaam (ontwikkelen van motoriek, kracht en kunnen, lomp & onhandig). Hypnose is dus een natuurlijke staat van zijn. Een staat zoals je die kent tussen slaap en waken in.

(jij kan dit interpreteren als; niet bij de les zijn, niet luisteren zoals jij dat wilt, afwezig)⁣

Wees bewust van je communicatie naar een kind

Als je je bewust bent van de werking van ons brein en dan vooral de staat waarin in een kind verkeert, dan besef je je waarschijnlijk hoeveel er mis kan gaan. 

Boodschappen die een kind te horen krijgt als: ‘jij bent dom’, ‘jij bent druk’, ‘jij bent niet goed’, 'jij bent niet lief', 'jij bent lelijk', 'jij bent te dik'... worden als feiten opgeslagen in het onbewuste geheugen.

Op deze manier is zelfafwijzing geboren. Het vormt onze belemmerende overtuigingen die ons verdere leven gaan bepalen.


Communicatie naar onze kinderen is dus extreem belangrijk! ⁣


Wetenschappers waaronder Bruce Lipton, Candace Pert en Joe dispenza beweren dat onze cellen intelligent zijn.

Ze vormen een soort van collectieve stem in ons systeem. Onze volledige fysiologie, emoties, gedachten en gedragingen voegen zich naar onze onbewuste overtuigingen. Ons onbewuste is niet onze vijand, het is meer een databestand die produceert wat het geleerd heeft in de vorm van opgeslagen programma’s. Soms heb je dus even een reboot of upgrade nodig. ⁣Tenslotte maken we maar 5% bewust mee, kun je nagaan hoe belangrijk het is om overtuigingen te veranderen op onbewust niveau. ⁣


Een hele leuke oefening is om met je kind te gaan praten of iets te veranderen wanneer je kind in zijn spel zit. Ook kun je dan heel goed positieve affirmaties uitspreken. Je kind hoeft niet de volledige aandacht op jou of het te veranderen te richten, maar kan in het spel dit onbewust opslaan.⁣

Het wonder dat hypnose heet

Wanneer je als volwassene in mijn praktijk komt dan breng ik je in de Theta staat.

De suggesties die belangrijk zijn voor jouw transformatie komen dan ook echt aan. In deze staat ben je dan ook ontvankelijk hiervoor en ben je in staat om de dan zo belangrijke transformaties die nodig zijn maken.


Wanneer ik werk met (jonge) kinderen is het in Theta staat brengen helemaal niet nodig, want daar zitten ze namelijk al in.

Het is niet voor niets dat dit zo is want een kind moet ontzettend veel dingen leren. Kinderen gebruiken niet hun bewuste staat om iets te creëren maar hun onderbewuste om alle informatie als het ware te downloaden. 

Dus wat de eerste 7 jaar gedownload wordt aan informatie is de basis. Dit is de periode waarin we alles leren.

Praktische dingen maar zeer zeker ook hoe je naar jezelf kijkt, naar de mensen in je nabije omgeving, maar ook naar de wereld en de mensen hierin.  Welke normen en waarden je hebt, hoe je omgaat met vrienden, met liefde, met familie enz.

Dit is de tijd waarin we onszelf gaan identificeren met wie we zijn.

Uiteindelijk komt het erop neer dat 'wat ons verteld wordt, is wat we worden'.


Krijgen kinderen steeds te horen/voelen hoe geweldig ze zijn, dan wordt dit opgeslagen in het programma.

Krijgen kinderen steeds te horen/voelen hoeveel er niet goed aan ze is, dan wordt dit opgeslagen in het programma. 

Je kunt het onbewuste programma zien als een opgenomen liedje en deze speelt steeds af. Het onbewuste programma staat op repeat. je kunt je voorstellen dat bepaalde programma´s voor heel veel problemen kunnen zorgen.


Velen van ons volwassenen hebben een programma draaien wat ons niet brengt waar we het liefste heen willen. Programma's die ons wellicht niet goed genoeg laten voelen, ons onzeker laten voelen.

Programma's die ons dagelijkse leven belemmeren in het Hier en Nu.

Weet dat er mogelijkheden zijn om deze programma’s te veranderen, te transformeren in programma’s die wel voor ons gaan werken. Weet dat als een kind nu een onhandig programma heeft, je er nu wat aan kan doen. Hoe eerder, hoe beter.


Eigenlijk is dit het werk dat ik dagelijks doe in mijn praktijk. Samen met mijn cliënt de belemmerende programma's te transformeren in prachtige programma's die wel handig zijn, die je wel gelukkig laten voelen, die er wel voor zorgen dat je kan doen wat je graag wilt doen.

Programma's die misschien wel 10, 20, 30 of 40 jaar draaien.

Het maakt niet uit hoe lang of hoe kort de programma's al draaien, het kan gewoon! 

Dat maakt mijn werk zo geweldig.

Dat zorgt ervoor dat ik dagelijks met plezier mijn bed uitkom, met plezier mijn praktijk in loop.

Wetende dat als de cliënt het echt wil, er absoluut een transformatie gaat plaatsvinden.

Hypnose eng? 

Maar om terug te komen op de angst van ouders....


Ik breng dus geen kind in hypnose want ze zitten al in hypnose en om deze hele simpele reden kunnen kinderen zo onvoorstelbaar makkelijk en snel transformaties maken.


Kinderen kunnen voor hun zesde met gemak drie verschillende talen tegelijkertijd leren.

Kinderen kunnen onvoorstelbaar veel, puur door de staat waar ze in zitten.


Dus… kinderen kunnen ook heel snel de programma's die ze al hebben draaien veranderen, waardoor ze echt vanuit zichzelf hun leven kunnen gaan leiden.

Zonder belemmerende overtuigingen, zonder angsten, etc.


Jouw kind kan dan van zijn leven, een eigen unieke kleurplaat maken!

Joyful Child of Joyful Teenager

joyful child

Joyful Child

Heeft jouw kind last van onzekerheid, laag zelfbeeld, PDS of iets anders waar hij/zij mee zit?

Kleine probleempjes op school die er voor zorgen dat je kind niet lekker in zijn vel zit. Deze kleine probleempjes kunnen echter voor je kind voelen als een heel groot probleem. Je kind voelt dat hij/zij er niet helemaal bij hoort, durft zich niet aan te sluiten bij een groepje, weet zich geen houding te geven, is verlegen, durft niet een mening te uiten of is gewoon wat sociaal onhandig. Maar ook kinderen met PDS, Prikkelbaar Darm Syndroom, die kampen met onverklaarbare buikpijn.

Door hypnotische verhaaltjes, speciale oefeningen en spelletjes, kan je kind zijn of haar problemen achter zich laten. Heel simpel maar heel effectief.

2 sessies

6-12 jaar, sessie € 99,00 (60 minuten)

joyful teenager

Joyful Teenager

Heeft jouw tiener last van onzekerheid, laag zelfbeeld, geen zelfvertrouwen, faalangst, stress voor toetsen/examens, PDS of iets anders waar hij/zij mee zit?

Het lijken kleine issues voor ons, maar voor je kind zorgen deze issues op school voor problemen. 

Loopt je tiener tegen terugkerende patronen aan? 

Heeft jouw tiener last van vermijdingsgedrag, is bang om stappen te zetten, of blijft steken in het oude vertrouwde (ook al voelt dat niet fijn)? Welke verhalen blijft jouw tiener zichzelf vertellen...?

Het maakt niet uit hoe lang je tiener al met een probleem kampt en hoe uitzichtloos die situatie ook lijkt, laat je tiener er niet langer mee rondlopen. Elk thema is behandelbaar.

Deze sessies brengen verbazingwekkende verandering in het denken, doen en voelen van je tiener. Sessies die ervoor zorgen dat je tiener lekker de 'shit' achter zich kan laten om weer lichter door het leven te gaan. 

2 à 3 sessies

13-19 jaar, sessie € 125,00 (75 minuten)

arrow_drop_up arrow_drop_down