Joyful Child - Joyful Teenager

Joyful You neemt geen kinderen meer aan voor therapie. 

Veel kinderen en tieners lopen rond met zowel grote als kleine problemen. 

Ze zijn ontstaan door wat ze hebben meegemaakt in hun leven. Dat kan zijn thuis, bij familie, bij vriendjes thuis, tijdens het buitenspelen, op school, tijdens sporten, overlijden van een dierbaar familielid...

Heel veel kinderen die bij mij komen hebben faalangst, zijn of worden gepest, ze zijn angstig, verdrietig, soms boos, soms zelfs ongelukkig. 

Gelukkig zijn kinderen en tieners heel flexibel.

Hun onbewuste mind is heel goed bereikbaar en ook nog heel makkelijk bereid om te veranderen. 

Voor kinderen werk ik vaak met hele leuke oefeningen van New NLP.

Dit is bewegen en/of spelletjes in combinatie met praten. 

Ook kunnen we hele leuke PSYCH-K® balansen doen.

Voor tieners is het ook leuk om dit alles nog eens te combineren met hypnose. 


Wat uitleg over hypnose

In hypnose verlaagt je brein activiteit waardoor je kritische mind tot rust komt. Je komt in een staat van hogere concentratie en alertheid. Dan ben je in contact met je onbewuste mind. Je hoort, ziet en voelt alles en we praten zelfs gewoon met elkaar. Jouw onbewuste is dan zo actief, dat je juist dan veranderingen kunt maken die jij wilt.

Dit onbewuste deel bepaalt voor het grootste gedeelte wat jij de hele dag doet.

Het is een ongelofelijk krachtig deel van jou.

Door dit deel aan te spreken, kun je de emoties en de beelden in balans brengen.

Want als het bewuste deel en het onbewuste deel weer optimaal samenwerken, kun je weer de juiste beslissingen nemen.

Door hypnose krijg je weer een andere kijk op je probleem en kun je het heel gemakkelijk oplossen.

Stel je het maar eens voor alsof je apps verwijderd van je mobiel die je niet meer nodig hebt en daarna ga je nieuwe apps installeren die je wel wilt hebben.

Het klinkt heel simpel en dat is het eigenlijk ook.


Joyful Teenager

Waar loopt jouw tiener mee rond? 

Heeft jouw tiener last van onzekerheid, laag zelfbeeld, geen zelfvertrouwen, faalangst, angsten, verdriet, pijn, stress of iets anders waar hij/zij mee zit?

Het lijken kleine issues voor ons, maar voor je tiener zorgen deze issues voor problemen. 

Je tiener kan bijvoorbeeld vergeetachtig, afgeleid, boos, geïrriteerd of zelfs gewelddadig worden.

Resultaten op school kunnen hierdoor omlaag gaan, maar ook andere probleempjes op school die er voor zorgen dat je tiener niet lekker in zijn/haar vel zit.

Wat wij misschien zien als 'kleine probleempjes' kunnen echter voor je tiener voelen als een heel groot probleem. 

Er kunnen gevoelens ontstaan zoals: ‘Ik kan het niet’ of ‘Ik ben niet goed genoeg’. Je tiener voelt dat hij/zij er niet helemaal bij hoort, durft zich niet aan te sluiten bij een groepje, weet zich geen houding te geven, is verlegen, durft niet een mening te uiten of is gewoon wat sociaal onhandig.

Loopt je tiener tegen terugkerende patronen aan? 

Heeft jouw tiener last van vermijdingsgedrag, is bang om stappen te zetten, of blijft steken in het oude vertrouwde (ook al voelt dat niet fijn)?

Welke verhalen blijft jouw tiener zichzelf vertellen...?

Maar ook tieners met PDS, (Prikkelbaar Darm Syndroom), die kampen met onverklaarbare buikpijn.


Het maakt niet uit hoe lang je tiener al met een probleem kampt en hoe uitzichtloos die situatie ook lijkt, laat je hem/haar er niet langer mee rondlopen. Elk thema is behandelbaar.

Deze sessies brengen verbazingwekkende verandering in het voelen, doen en denken van je tiener.

Belangrijk om hier te vermelden is wel dat er alleen maar sprake kan zijn van verandering als jouw tiener dit ook zelf écht wil. Vind jij als ouder bijvoorbeeld dat je tiener ongewenst gedrag vertoont, je tiener dit zelf ook wel weet, maar dit gedrag laat zien om zijn/haar zin te krijgen, zal je tiener per definities niet willen veranderen. Je tiener zal dus ook echt zelf last moeten hebben van zijn/haar eigen gedrag om de verandering te willen én vervolgens te kunnen maken!

Joyful Child

Hypnotherapie bij kinderen is een erg doeltreffend middel

Het leven van een kind bestaat vooral uit ontdekken, leren en uitproberen. Een zorgeloos leven, zo lijkt het wel. Toch kan een kind stress ervaren en met heel wat moeilijkheden kampen. Relationele of financiële problemen in het gezin, (te) hoge verwachtingen van de ouders, problemen op school, een noodzakelijke opname in het ziekenhuis: dit zijn slechts een aantal oorzaken die kinderen uit hun evenwicht brengen. Hypnose bij kinderen kan erg goed te werken om specifieke problemen op jonge leeftijd aan te pakken. Met hypnotherapie kun je kinderen afhelpen van angst, pijn, verdriet, bedplassen, nachtmerries, een laag zelfbeeld: er is heel veel mogelijk.


Hypnotherapie is een fijne therapie voor kinderen omdat ze nog een zeer creatieve verbeeldingskracht hebben.

De hersenen van een kind zijn zich nog aan het ontwikkelen. Hierdoor hebben kinderen geen probleem met visualisaties of bepaalde voorstellingen. Daarnaast hebben kinderen nog geen last van kritische gedachten. Ze denken bijvoorbeeld niet “werkt hypnotherapie wel”. Ze stappen er gewoon blanco in. Hypnose voelt voor een kind heel natuurlijk en past heel mooi bij de belevingswereld van kinderen. Juist daarom zijn de resultaten bij kinderen soms nog sneller te zien dan bij volwassenen.

Kinderhypnose is uitgegroeid tot een wetenschappelijk onderbouwde behandelmethode voor talrijke problemen die kinderen ervaren. 

Hypnose spannend? 

Volwassenen vinden het vaak best spannend wanneer zij bij mij komen voor een eerste sessie. Dat begrijp ik ook helemaal, want wat je ziet op TV bij showhypnose, dan kan ik me best voorstellen dat je niet weet wat je te wachten staat.

Echter is 'medische' hypnose heel anders. Hierbij is het vooral heel belangrijk dat jij als mijn cliënt, je veilig en op je gemak voelt. Met kinderen is het meestal anders. Zij vinden het ook spannend bij mij te komen, want ze hebben geen idee wie ik ben en wat ik doe. Vaak hebben papa en/of mama de afspraak geregeld en gaan ze gewoon te goeder trouw mee. De spanning die een kind voelt, is dan ook heel anders. Absoluut geen angst voor hypnose, want dat wordt vaak niet eens genoemd!


Ouders…daar zit vooral de angst en de spanning! 

En begrijp me goed....dat vind ik helemaal niet raar hoor. Toen ik de eerste keer met mijn dochter naar de hypnotherapeut ging, vond ik het ook spannend. Want, wat zou hij met mijn kind gaan doen?


Maar om terug te komen op de angst van ouders....


Ik breng dus geen kind in hypnose want ze zitten al in hypnose en om deze hele simpele reden kunnen kinderen zo onvoorstelbaar makkelijk en snel transformaties maken.

Kinderen kunnen voor hun zesde met gemak drie verschillende talen tegelijkertijd leren. Kinderen kunnen onvoorstelbaar veel, puur door de staat waar ze in zitten.


Dus… kinderen kunnen ook heel snel de programma's die ze al hebben draaien veranderen, waardoor ze echt vanuit zichzelf hun leven kunnen gaan leiden. Zonder belemmerende overtuigingen, zonder angsten, etc.


Jouw kind kan dan van zijn leven, een eigen unieke kleurplaat maken!


Voor tieners is dat alweer een beetje anders. Tieners komen vanaf hun 7 tot ongeveer hun 12e levensjaar in de kritische factor. Met tieners kun je dan ook al heel goed met hypnose werken. 

Vinden jij en je tiener het alsnog spannend? 

Luister dan gewoon eens heel ontspannen thuis naar 1 van mijn gratis audio's. Dan voel je wat het is, weet je dat het heel ontspannend en relaxt is en je compleet nog steeds in controle bent. 

Als jouw kind of tiener zelf de wil heeft om te willen veranderen, boek dan gerust de sessies. 

joyful child - joyful teenager

Joyful Child, 6-12 jaar

Door hypnotische verhaaltjes, speciale oefeningen en spelletjes, kan je kind zijn of haar problemen achter zich laten. Heel simpel maar heel effectief.

De eerste sessie is altijd samen met de moeder. De moeder heeft een grote impact op wat zijn onbewust overdraagt aan haar kind. 

De investering voor deze 3 sessies is €499

joyful child - joyful teenager

Joyful Teenager, 13-19 jaar

Kinderen vanaf 13 jaar zijn oud genoeg om succesvol een hypnose te ondergaan, echter houd ik dan wel rekening houdend met de belevingswereld van je tiener. Daarnaast heb ik nog meer andere fijne methodes die je tiener helpen om belemmerende overtuigingen achter zicht te kunnen laten.

De investering voor deze 3 sessies is €625

Hi, mijn naam is Judith

Mijn naam is `Judith van Royen-Ottes . De #1 Soulpreneur expert van Nederland, de bezielster van Joyful You en de leukste mindset coach van het noorden. Ik ben energetisch hypnotherapeut, Touch of Matrix therapeut, PSYCH-K® facilitator en life & burn-out coach.


Het is mijn missie om meer bewustzijn, liefde, flow en innerpower te creëren in deze wereld.  Ik wil je graag laten voelen wat echt belangrijk is… JIJzelf. Ik wil je die diepe liefdevolle connectie met jezelf en met de mensen om je heen weer laten ervaren. Terug naar jouw essentie, jouw authenticiteit, jouw volle potentieel. 

Met alles wat ik heb geleerd, mijn paranormale gaven en mijn ervaringen, ben ik graag jouw coach, mindset mentor en teacher om jou te inspireren om het beste uit jezelf en je leven te halen. 


Ik ben humoristisch, altijd vrolijk, een beetje gek en toch heel normaal, lekker aards en ook wel spiritueel, maar met beide voeten op de grond.

Alhoewel... ik haal graag even de voeten van de grond om te dansen, want ik hou van trance en dus ook van Armin van Buuren... 😂

Judith van Royen-Ottes

Ik doe niet aan symptoombestrijding en ik ga niet uren met jou kind of tiener praten over de problemen.

Ik help ze om al hun bagage los te kunnen laten. Waardevolle snelwerkende sessies die jouw tiener vol vertrouwen in het leven laat staan, ze een verbazingwekkende verandering ervaren in voelen, doen en denken en ze blij, vol zelfvertrouwen hun eigen pad kunnen gaan.

De onzichtbare connectie tussen moeder en kind

De natuurlijke band die bestaat tussen een moeder en haar kind, is van groot belang voor een opgroeiend kind. Een kind dat zich veilig kan hechten aan een ouder, krijgt een positief zelfbeeld en kan sociaal- en emotioneel groeien. In de praktijk is gebleken dat goede zorg niet voldoende is. Baby´s en kinderen die goed verzorgd worden, maar noodgedwongen hun moederliefde moeten missen, groeien minder hard en kunnen het op het emotionele vlak zwaar hebben.

De natuurlijke band tussen een moeder en haar kind is moeilijk in woorden te vatten. Misschien moet je het zelf voelen, zelf ervaren hoe het is als je warm wordt wanneer je naar je kind kijkt, hoe het voelt wanneer je als een leeuwin je kind wil beschermen. Dan kun je misschien geloven dat een moeder plots een oerkracht voelt en een zwaar rotsblok kan optillen om haar kind te redden. Of ineens voelt dat haar kind, dat zich kilometers ver weg bevindt, het moeilijk heeft en haar nodig heeft.


Als ongeboren kind leg je al een verbinding met je moeder, je vader, je broertjes en zusjes en je bent zelfs verbonden met je voorouders. Maar ook als je groter wordt, ga je een relatie aan met vrienden, partners, collega’s en werkgevers. De verbindingen die je onbewust aanmaakt met een ander, noem je energetische banden. Deze banden zijn onzichtbaar en zijn een natuurlijk proces wat bij het leven hoort. Wanneer je belemmerende banden hebt, ben je je daar vaak niet bewust van. Een manier om ervan bewust te worden is kijken naar terugkerende klachten en gevoelens in je leven die onder andere zorgen voor; onmacht, pijn, paniek, slapeloosheid, verdriet, (chronische) vermoeidheid, depressie, somberheid, frustratie en eenzaamheid. Een thema uit een vorig leven kan je nog in de greep houden of bestoken met negatieve energie.
Thema’s die hier vaak aan ten grondslag liggen zijn; ruzie, macht en onmacht, misbruik, boosheid, seksueel misbruik, onveiligheid, agressie, kwaadheid, intimidatie, manipulatie, vechtscheiding.


Energetisch ben jij als moeder dus verbonden met je kind. Weet ook dat een kind haarfijn aanvoelt hoe moeder zich voelt. Wees je ervan bewust dat je als moeder onbewust deze energie overdraagt aan je kind. 


Een paar kleine voorbeelden:

Ben jij een gestresste moeder, verbaas je dan niet over een druk kind. 

Maak jij je altijd zorgen en ben je vaak aan het piekeren, verbaas je dan niet als je kind slecht slaapt.

Ben jij voor veel dingen bang, verbaas je dan niet dat je kind ook voor veel dingen bang is (ook al probeer jij die angsten te verbergen) 


Dit wetende is het vaak meer dan belangrijk dat je als moeder ook je ballast los moet laten.

Wat jij als moeder namelijk bij jezelf verandert, zal mee veranderen bij je kind.

Schroom dus ook niet om voor jezelf een afspraak te maken. 

Verbonden door onzichtbare draden

Het verhaal gaat over een vrouw die op zoek is, op zoek naar zingeving in haar leven. Ze pakt een draad vast en vliegt de wereld rond, ze belandt in het bos en ziet daar een klein kindje. Ze besluit om ervoor te zorgen, om mama te zijn. Als het kindje groter wordt, leert het zelfstandig spelen, vrienden maken en de wereld ontdekken. Het kind laat de moeder los, maar ze blijven altijd met elkaar verbonden door een onzichtbaar draadje in het hart.

Kinderen verkeren tot ongeveer de leeftijd van 7 jaar in THETA-golven

De menselijke evolutie heeft gezorgd dat ons brein bijzonder veel overtuigingen in ons geheugen op slaat. De hersengolven van kinderen verschillen met die van volwassenen. ⁣


In de leeftijd van twee tot 7 jaar wordt de hersenactiviteit gekenmerkt door Thetagolven.

Dit zijn laagfrequente hersengolven die ook gebruikt worden bij een hypnose sessie zodat er makkelijker verandering tot stand kan komen.⁣ Er is weinig tot geen besef van het fysieke lichaam (ontwikkelen van motoriek, kracht en kunnen, lomp & onhandig). Hypnose is dus een natuurlijke staat van zijn. Een staat zoals je die kent tussen slaap en waken in.

(jij kan dit interpreteren als; niet bij de les zijn, niet luisteren zoals jij dat wilt, afwezig)⁣


Wanneer je als volwassene in mijn praktijk komt dan breng ik je in de Theta staat.

De suggesties die belangrijk zijn voor jouw transformatie komen dan ook echt aan. In deze staat ben je dan ook ontvankelijk hiervoor en ben je in staat om de dan zo belangrijke transformaties die nodig zijn maken.


Wanneer ik werk met (jonge) kinderen is het in Theta staat brengen helemaal niet nodig, want daar zitten ze namelijk al in.

Het is niet voor niets dat dit zo is want een kind moet ontzettend veel dingen leren. Kinderen gebruiken niet hun bewuste staat om iets te creëren maar hun onderbewuste om alle informatie als het ware te downloaden. 

Dus wat de eerste 7 jaar gedownload wordt aan informatie is de basis. Dit is de periode waarin we alles leren.

Praktische dingen maar zeer zeker ook hoe je naar jezelf kijkt, naar de mensen in je nabije omgeving, maar ook naar de wereld en de mensen hierin.  Welke normen en waarden je hebt, hoe je omgaat met vrienden, met liefde, met familie enz.

Dit is de tijd waarin we onszelf gaan identificeren met wie we zijn.

Uiteindelijk komt het erop neer dat 'wat ons verteld wordt, is wat we worden'.


Krijgen kinderen steeds te horen/voelen hoe geweldig ze zijn, dan wordt dit opgeslagen in het programma.

Krijgen kinderen steeds te horen/voelen hoeveel er niet goed aan ze is, dan wordt dit opgeslagen in het programma. 

Je kunt het onbewuste programma zien als een opgenomen liedje en deze speelt steeds af. Het onbewuste programma staat op repeat. je kunt je voorstellen dat bepaalde programma´s voor heel veel problemen kunnen zorgen.


Velen van ons volwassenen hebben een programma draaien wat ons niet brengt waar we het liefste heen willen. Programma's die ons wellicht niet goed genoeg laten voelen, ons onzeker laten voelen.

Programma's die ons dagelijkse leven belemmeren in het Hier en Nu.

Weet dat er mogelijkheden zijn om deze programma’s te veranderen, te transformeren in programma’s die wel voor ons gaan werken. Weet dat als een kind nu een onhandig programma heeft, je er nu wat aan kan doen. Hoe eerder, hoe beter.


Eigenlijk is dit het werk dat ik dagelijks doe in mijn praktijk. Samen met mijn cliënt de belemmerende programma's te transformeren in prachtige programma's die wel handig zijn, die je wel gelukkig laten voelen, die er wel voor zorgen dat je kan doen wat je graag wilt doen.

Programma's die misschien wel 10, 20, 30 of 40 jaar draaien.

Het maakt niet uit hoe lang of hoe kort de programma's al draaien, het kan gewoon! 

Dat maakt mijn werk zo geweldig.

Dat zorgt ervoor dat ik dagelijks met plezier mijn bed uitkom, met plezier mijn praktijk in loop.

Wetende dat als de cliënt het echt wil, er absoluut een transformatie gaat plaatsvinden.

Wees bewust van je communicatie naar een kind

Als je je bewust bent van de werking van ons brein en dan vooral de staat waarin in een kind verkeert, dan besef je je waarschijnlijk hoeveel er mis kan gaan. 

Boodschappen die een kind te horen krijgt als: ‘jij bent dom’, ‘jij bent druk’, ‘jij bent niet goed’, 'jij bent niet lief', 'jij bent lelijk', 'jij bent te dik'... worden als feiten opgeslagen in het onbewuste geheugen.

Op deze manier is zelfafwijzing geboren. Het vormt onze belemmerende overtuigingen die ons verdere leven gaan bepalen.


Communicatie naar onze kinderen is dus extreem belangrijk! ⁣


Wetenschappers waaronder Bruce Lipton, Candace Pert en Joe dispenza beweren dat onze cellen intelligent zijn.

Ze vormen een soort van collectieve stem in ons systeem. Onze volledige fysiologie, emoties, gedachten en gedragingen voegen zich naar onze onbewuste overtuigingen. Ons onbewuste is niet onze vijand, het is meer een databestand die produceert wat het geleerd heeft in de vorm van opgeslagen programma’s. Soms heb je dus even een reboot of upgrade nodig. ⁣Tenslotte maken we maar 5% bewust mee, kun je nagaan hoe belangrijk het is om overtuigingen te veranderen op onbewust niveau. ⁣


Een hele leuke oefening is om met je kind te gaan praten of iets te veranderen wanneer je kind in zijn spel zit. Ook kun je dan heel goed positieve affirmaties uitspreken. Je kind hoeft niet de volledige aandacht op jou of het te veranderen te richten, maar kan in het spel dit onbewust opslaan.⁣