Ik werk vanuit liefde

Ik werk vanuit liefde

En wat is dat dan? Vanuit liefde werken?

Veel van ons brengen een groot deel van ons leven op ons werk door. Ons werk is gericht op het produceren van producten, het verkopen van producten, het leveren van diensten en vooral omzet maken. Hoe anders zou onze maatschappij eruit zien als we zouden werken om onze maatschappij te dienen zonder geld te verdienen? We zouden kunnen samenwerken, onze wereld mooier kunnen maken en verbeteren. We zouden weer één kunnen worden met de natuur met liefde vóór de natuur. Helaas is dat voor nu nog een utopie.

Maar hoe zit jij in je werk? Zie je het als een verplichting? Of werk jij vanuit liefde?

Hierin zit toch best een groot verschil. Niet alleen voor jezelf, maar ook voor je familieleden, je vrienden, je collega’s en je klanten. Zij vóelen hoe jij in het leven en in je werk staat. Zij vóelen of je doet wat je doet vanuit liefde of vanuit verplichting.

Alles om ons heen is materie en alle materie reageert op liefde. Door te werken vanuit liefde verandert je leefomgeving maar ook je werkvloer. Dit komt omdat deze liefdevolle energie waar jij dan mee werkt, heel veel positieve energie uitstraalt. Dit werkt aanstekelijk op de mensen om je heen. De sfeer zal daarmee voelbaar veranderen. Zelfs vervelende collega’s zullen anders op jou gaan reageren.

Misschien ken je het rijstexperiment? Zo niet, klik dan eens op deze link en test het zelf. Ik heb dit ook zelf getest en de uitkomst is zeer bijzonder. Het experiment is eenvoudig. Kook rijst, laat deze afkoelen en verdeel deze over twee potten. De ene pot krijgt een etiket met het woord ‘liefde’ en de andere pot een etiket met het woord ‘haat’. Zet ze niet te dicht bij elkaar, maar ongeveer een meter uit elkaar. De ’liefde pot’ spreek je vervolgens dagelijks met liefde toe, de andere pot krijgt dagelijks een aantal uitbranders. Het verschil tussen de rijst in beide potten wordt binnen enkele dagen zichtbaar. Overtuig je zelf maar.

Met dit experiment nog in mijn gedachten, ben ik er meer dan ooit van overtuigd dat alle materie liefde kan opnemen. Ook is er besef dat je met het tegenovergestelde van liefde veel kwaad aan kunt richten. Je kunt letterlijk mensen kapot maken.

Makkelijker door het leven

Door te kiezen om vanuit liefde je werk te doen, zul je ervaren dat alles veel gemakkelijker gaat. Door deze liefdevolle mindset verander je van binnenuit en zul je gaan ervaren dat de liefde gaat stromen. En weet je… liefde werkt heel aanstekelijk. Je zult merken dat mensen om je heen anders op je gaan reageren. Mensen zullen jouw aanwezigheid gaan opzoeken omdat je liefde uitstraalt. En met deze liefde die jij uitstraalt, werk je mee aan een liefdevolle wereld. Het maakt dan ook helemaal niet uit wat voor werk je doet. Of je nu een leidinggevende positie hebt, of je staat op de vuilniswagen. Als jij kiest voor liefde, kies je voor een mooiere wereld. Liefde maakt alles mooier, het maakt gelukkiger, liefde verbindt en het houdt je gezond.

Blijf bij jezelf, blijf bij de liefde

Een mooie bijkomstigheid in tijden van Corona: Liefde verhoogt ook je immuunsysteem. We leven op dit moment in een angst makende wereld. Alle nieuwsberichten zijn gericht op angst. Laat je niet vangen door deze angst. Angst maakt ziek. Blijf bij jezelf, blijf bij de liefde. Als we met zijn allen bij deze liefde blijven, dan kunnen we ook een virus als Corona verslaan.