feminine focus
Nieuws
Judith van Royen-Ottes
Nieuws
03/18/2024
4 min
0

Het verhaal van de paardenbloem

03/18/2024
4 min
0

De paardenbloem is een blije en wijze bloem met een air van ontwapenende rebelse ondeugendheid over zich. Een bloem die vooral wil springen en dansen in de wei en haar zaadjes van wijsheid en groeikansen zorgeloos mee waaiend met de wind wil verspreiden. Een bloem die de boodschap brengt dat het allemaal niet zo zwaar hoeft te zijn maar lekker licht en luchtig als vrolijke vliegende pluisjes in de lucht. En ondertussen helpt ze je op haar eigenwijze speelse manier te kijken naar de diepere issues die wellicht spelen voor je, zodat je ze aan kunt kijken en ze kunt transformeren. Een bloem van overvloed met zoveel zaadjes van luchtige wijsheid, op te lossen schaduw stukken en mogelijkheden die je alleen maar uit de lucht hoeft te plukken en hoeft te planten om ze tot wasdom te laten komen en te kunnen oogsten.

De paardenbloem is een rebelse bloem die het heerlijk vindt om onverwachts en op het eerste gezicht ongewenst op te duiken in je net onderhouden grasveld of strak betegelde terras. Ze is de welbekende luis in de pels, maar dan wel eentje met een goed gevoel voor humor en een goede intentie. Want de paardebloem wil namelijk niks liever dan je wakker schudden om je te inspireren jouw mooiste en meest vrije leven te leiden. En daarvoor is het af en toe nodig om de stukken waar je liever niet mee geconfronteerd wil worden aan te kijken. Net als de ongewenste paardenbloem in je mooie onbevlekte tapijt van schijn schoonheid en veiligheid. Dit doet ze echter met liefde en een air van humor en lichtheid, waardoor ze je kan helpen om de moed op te vatten te kijken naar wat jij nog op te lossen hebt. Humor kan er namelijk voor zorgen dat alles wat lichter en minder overweldigend lijkt. Van daaruit helpt ze je graag te groeien naar een rijker en vrijer leven. Wees dus blij en dankbaar voor de paardenbloemen in je gazon en sta haar toe haar zonnige gele licht te laten schijnen op dat wat je liever onder het tapijt had laten liggen, maar wat daar uiteindelijk zal gaan rotten en je basis verzuurt en ondermijnt.

De diepe penwortel van de paardenbloem helpt je de diepere stukken onder de grond vandaan te prikken en licht en luchtigheid te brengen. Deze frisse wind onder je tapijt zal in eerste instantie wellicht een hoop stof en vuiligheid doen opwaaien, maar zal vervolgens alles schoon, fris en vol positieve energie achterlaten.

Laat je ideeën als lichte zaadjes waaien en landen, zonder angst en controledrang en in de wetenschap dat het universum wel weet waar en wanneer ze moeten landen om jouw het beste te helpen. De paardebloem moedigt je aan met haar gele optimisme. Vanbinnen is ze sappig en voedend. Ze voedt je ook graag met haar blaadjes die een beetje bitter van smaak zijn met de intentie je wakker te schudden. Haar bladeren en levenssap zijn hele gezonde voedingsbronnen, goed voor de spijsvertering en bloedzuiverend. Weer een teken dus om je systeem te zuiveren van dat wat jou niet meer dient of in de weg staat aan schaduw stukken en destructieve overtuigingen.

Een bloem die je uit je automatische piloot haalt en je dingen weer op laat merken (die ene gele bloem in je nette groene grasveld). Niet altijd even handig of fijn op momenten, maar wees blij als ze er is want ze helpt je uit je comfort zone te stappen met verve en plezier. Ze laat je zien waar je niet naar durft te kijken met een vleug van humor en luchtigheid. Voel je irritatie of frustratie over al die paardenbloemen in je veld? Probeer te zien wat ze je wil spiegelen en welke zaadjes jij mag laten ontkiemen in plaats van haar als onkruid te zien en vroegtijdig te verdelgen. Ze brengt luchtigheid en losheid tijdens het opschonen van jouw op het oog perfecte oppervlakte, wat misschien onderhuids wel verzuurd is en afgestompt of cynisch is geworden. Laat de paardebloemen je weer helpen de humor van de zaken in te zien en te vliegen als lichte zaadpluisjes in de vrije lucht. Een paar eigenwijze paardebloemen op je pad zijn soms hard nodig om alles in het juiste perspectief te blijven zien en om over de onvolmaaktheid van jezelf en situaties te blijven lachen en ze te waarderen als groei en bloei kansen. En als je de zaadjes van de paardebloem vervolgens uit kunt blazen en neer kunt laten komen dan heb je straks een veld vol zonnige vrolijke bloemen in plaats van een saaie groene vlakte.

Feminine Focus boodschap van de Paardebloem:

De paardebloem brengt je de mogelijkheid en de moed om te groeien en bloeien richting jouw ware essentie door de schaduw stukken en uitdagingen die zij belicht aan te kijken en te transformeren. En met haar bijna spottende humor wil ze je zeggen dat je alles niet zo serieus hoeft te nemen in het leven. Dat het leven in feite een groot spel is met uitdagingen om aan te gaan en zo naar het volgende level te komen.

Laat je de paardebloem niet in haar waarde door haar als onkruid te beschouwen en te verwijderen voordat zij tot wasdom kan komen dan ontneem je jezelf de kans om jouw schaduw stukken te transformeren en de rijkdom aan wijsheid en creatiekracht die in de zaadjes van de paardebloem verborgen liggen uit te laten waaien, om zo nieuwe groeimogelijkheden voor jou te creëren. En als je de paardebloem wel haar gang laat gaan en haar wijsheid en boodschap te harte neemt dan heb je straks in plaats van een op het oog misschien perfect maar saai en ongezond gazon, een prachtige en creatieve bloemenzee in je mentale en emotionele tuin waarvan je mag leren, van mag genieten en vrolijk en vrü doorheen mag huppelen, wetend dat zij er altijd voor je is omje met humor en luchtigheid bij te staan door elke uitdaging of schaduw stuk heen.

Met dank aan Kirsten Jense - Gonnect Your Life.net

Reacties
Categorieën