WandelWol® antidruk-wol

dé oplossing voor blaren en voet-ongemak

Joyful You - Official dealer van Wandelwol

Wandelwol is puur natuur. Daar houd ik van. 

Een heel eenvoudig maar zeer doeltreffend product om jouw voeten optimaal te laten functioneren bij al je dagelijkse bezigheden. Pijnvrij dat kunnen doen wat je graag wilt doen. 


Dus om jouw pad ook pijnloos te kunnen vervolgen, kun je bij mij deze heerlijke Wandelwol kopen. 

Wat maakt WandelWol zo bijzonder?

Het antidruk-product van WandelWol bestaat uit een melange van 100% schapenwol. De wol heeft geen chemische toevoegingen of bewerkingen.

De wol is zacht, bevat lanoline (het wolvet) en geeft je het gevoel op wolken te lopen.

WandelWol is biologisch afbreekbaar omdat WandelWol van natuurlijke afkomst is. WandelWol antidruk-producten absorberen transpiratievocht en ventileren.

WandelWol zorgt voor lekkere warme voeten in de winter en heeft een verkoelend effect in de zomer. De antidruk-wol verzacht ontstane blaren en voorkomt blaarvorming.

De wol werkt druk-ontlastend en is een behoud voor teennagels en voeten.

Puur natuur van Hollandse schapen

wandel wol - Joyful You

100% Natuurlijk

Zonder chemische toevoegingen of bewerkingen.
wandel wol - Joyful You

Zachte wol met lanoline

Geeft je het gevoel op wolken te lopen.
wandel wol - Joyful You

Biologisch afbreekbaar

Het materiaal is van natuurlijke afkomst. 

Werkt druk ontlastend

Behoud voor teennagels en voeten.

Vochtregulatie

Absorbeert transpiratievocht en ventileert.

Warmte regulerend

Warmt in de winter en verkoelt in de zomer. 

Voor wie ?

Voor de dames op hoge hakken

Op hoge hakken lopen zorgt veelal voor een branderig gevoel onder de voorvoet. Met WandelWol verlicht je dit probleem. Daarnaast zorgt lopen op hoge hakken veelal voor een likdoorns op de kleine teen of tussen de tenen. Laat dan wel eerst je likdoorn verwijderen door een pedicure en bescherm de plek daarna met WandelWol.
sporters en wandelwol

Voor de sporters

Hardlopen kan op lange afstanden voor ongemak zorgen. Echter niet alleen hardlopen maar ook vele andere sporten zoals voetbal, basketbal, en sporten waarbij veel van je voeten gevraagd worden, kunnen hinder ondervinden van drukplekken, blaren, likdoorns, een branderige voorvoet, of traumanagels. Met WandelWol kun je al deze problemen aanpakken of voorkomen.

Voor de wandelaars

Wandelen is een heerlijke manier om te bewegen, van de natuur en de omgeving te genieten. Sommige wandelaars leggen heel wat kilometers af. Voeten kunnen daarbij gaan opzetten, branderig aanvoelen, maar ook kunnen blaren, likdoors en traumanagels ontstaan. Ook hiervoor is het altijd handig om dit soort problemen te voorkomen met WandelWol, maar het mag ook zeker niet ontbreken in je rugzak voor onderweg.

Voor mensen met voet-ongemakken

Bij voetongemak moet je denken aan bijvoorbeeld weinig vetpolster onder de voet. Een probleem wat veelal bij ouderen voorkomt. Een ander voet-ongemak is koude voeten. Wol is heel isolerend, vochtregulerend en toch ventilerend. Een ander ongemak is wintertenen of hielspoor. Beiden zeer pijnlijk. Ook voor dit soort problemen is WandelWol goed inzetbaar. De WandelWol werkt niet genezend maar juist verzachtend. Het werkt druk-ontlastend en huid herstellend. 

Vragen en antwoorden

Hoe vaak kun je WandelWol gebruiken?

 

In principe is een plukje WandelWol op of onder de voet eenmalig te gebruiken. Als je er een hele dag op hebt gelopen is de lanoline opgenomen door de huid en verliest WandelWol ook zijn anti-druk. een stukje tussen de tenen kan eventueel wel een keer vaker worden gebruikt, maar dat zul je zelf moeten uittesten wat voor jou werkt. WandelWol is een gevoelsproduct. 

Hoeveel WandelWol heb je nodig?

 

Een zakje WandelWol van 10 gram is voldoende om het uit te proberen, voor kleine druklokaties, likdoorn tussen de tenen vrij te leggen, een pijnlijk plek/blaar aan de kleine teen of voor incidenteel de grote teen.

Een zakje van 20 gram is handig bij grotere drukvrij te leggen plek op de voet, ontlasten van een blaar bij de hiel(en), grote tenen drukvrij leggen etc.

Een zakje van 40 gram is dus handig wanneer je bijvoorbeeld de Nijmeegse Vierdaagse of een andere flinke wandeling van enkele dagen gaat maken. Ook handig om bij je te hebben als voorraad. WandelWol is een gevoelsproduct. Na enige tijd zult u zelf in de gaten krijgen welke hoeveelheid voor u te gebruiken is op de plek waar u uw blaar, drukplek of blaar heeft zitten.

Is WandelWol alleen voor wandelaars?

 

Uiteraard niet. WandelWol is er voor iedere voet. Of je nu een bouwvakker bent of een hardloper, een voetballer of een basketballer, een shopper of administratief medewerkster, verkoopster in een winkel. Iedereen die pijnklachten heeft door druk of wrijving heeft baat bij WandelWol als tijdelijke drukontlasting.

Mits er geen contra-indicaties zijn. Te denken valt aan gevoelloosheid, doorbloedingsproblemen etc.

Dan moet je eerst advies in winnen bij je huisarts of de specialist waar je in behandeling bent.

Help! Ik heb een blaar! Ben ik nu te laat met de WandelWol?

 

Nee hoor. Je kunt WandelWol ook gebruiken bij een dichte blaar. WandelWol ontlast en werkt absorberend. De blaar zal afnemen wanneer WandelWol enige tijd wordt ingezet. Ook gebruiken na enkele dagen van vaststelling totdat de blaar geheel is verdwenen. Heb je vaker last van een blaar? Gebruik WandelWol dan preventief en ga niet wachten totdat je een blaar krijgt.

Mag je WandelWol ook op een open wond gebruiken?

 

NEE!

Een open wond dient dan te worden behandeld door een arts of EHBO-post.

WandelWol kan niet instaan voor de gevolgen na gebruik van WandelWol op een open wond en wil hier dan ook niet verantwoordelijk voor zijn.

 

Heeft WandelWol ook bijwerkingen?

 

Bijwerkingen zijn er alleen als er een allergie is voor lanoline; wolvet. Dit is namelijk van nature aanwezig in de WandelWol. Je kunt dit met een klein stukje WandelWol testen in de holte van je elleboog gedurende 24 uur.

Zie je geen reactie? Dan ben je niet allergisch voor lanoline en kun je het met een gerust hart gebruiken.

Dé oplossing voor blaren en voet-ongemak

WandelWol antidruk-wol is ontstaan in de voetzorgpraktijk van Medisch Pedicure Nanda van Spijker uit Nieuwleusen, Overijssel. In eerste instantie was het plan om WandelWol antidruk-wol toe te passen bij de cliënten met voetklachten in haar eigen praktijk en de consument daaromheen. Maar al gauw bleek  de werking zo succesvol dat andere pedicures dit ook wilden gebruiken in de praktijk. Zo werd WandelWol antidruk-wol een begrip bij (medisch) pedicures door heel Nederland en België. Dat WandelWol antidruk-wol bij de pedicure is beland is eigenlijk niet meer dan een logische stap. Zorg aan de voeten staat laag in de lijst van lichaamsverzorging. Tandarts, kapper en de schoonheidsspecialist  is voor velen gangbaar, maar je voeten verzorgen? Toch moet deze zorg niet onderschat worden. Voetverzorging moet bovenal als preventieve zorg gezien worden en daarbij is het een ontspannende behandeling. Voor de voeten en het hoofd.

Wandelwol antidruk-wol levert een bijdrage om de dag, sport of wandeling probleemloos te doorlopen.