arrow_drop_up arrow_drop_down

"Een gezond en ontspannen leven begint met een voetmassage!"

Hoe vaak krijg jij nou een voetmassage?

1x per maand, 3 keer per jaar of helemaal nooit?


Mijn eerste voetmassage was tijdens de opleiding als proefpersoon voor de demonstratie van de docent.

Ik was flabbergasted !

De hele ochtend heb ik op 2 verschillende voeten rondgelopen.

Wát een verschil. Wát een impact.

Op mijn gemasseerde voet liep ik als op vleugels. 

Alles voelde soepel en licht. Alsof ik voor het eerst weer "goed" op mijn voet stond. Een heerlijke warme voet de rest van de dag. Het werkte nog lekker door. 

Gelukkig is mijn andere voet die zelfde dag nog gemasseerd door mijn studie collega ;-)

Dat een voetmassage dát teweeg kan brengen, had ik niet verwacht. 

  Wellness voetmassage


Steeds meer mensen ontdekken de voordelen van massage

Door een voetmassage wordt je uit je dagelijkse routine gehaald, zodat je even stil kunt staan bij jezelf. 

Een voetmassage geeft ontspanning en werkt door op het hele lichaam. Het zorgt voor een goede doorbloeding en het stimuleert de energiestromen in het lichaam. Naarmate je vaker gemasseerd wordt, zul je merken dat je beter slaapt, je rustiger in het leven staat en het rust brengt in het denken.


Voetmassage is een massage die:

 • rustgevend, ontspannend, helend en vitaliserend werkt op lichaam en geest

 • de lymfecirculatie verbetert en zorgt voor betere doorbloeding (geen koude voeten meer!)

 • ontgift en meer energie geeft 

 • je immuniteit verhoogt
 • migraine en hoofdpijn vermindert
 • lusteloosheid opheft
 • slaapproblemen vermindert
 • stress vermindert
 • de gewrichten in je voeten soepel en beweeglijk houdt
 • bovenal lekkerder is dan je wellicht verwacht.

En geloof mij maar... het kietelt echt niet !

Op gang brengen van je lymfe vocht 

De voetmassage die je ontvangt,  zorgt voor circulatie van je lymfe en laat je spieren ontspannen.

Als gevolg van stress en spanning kunnen er knopen in je spieren komen. 

Om die knopen of verkrampingen uit je spieren te krijgen, zijn er verschillende mogelijkheden:


 • door druk toe te passen op de knoop in de spieren gaat er via de zenuwbanen een prikkel naar de hersenen. Deze zullen de prikkel interpreteren als extra spanning in de spier en vervolgens “toestemming” geven om de spanning los te laten.
 • door te frictioneren (wrijven) op het gespannen gebied van de spier, ontstaat er warmte die ervoor zorgt dat het harde en gespannen weefsel zachter wordt.
 • door het stimuleren van trigger-points, zullen lokale zenuwbanen eveneens het signaal geven om de samengetrokken spieren te ontspannen.

Lymfe voetmassage heeft een zeer positief effect op zowel het stimuleren van de doorbloeding, als ook het in beweging houden van het lymfesysteem. We hebben meer lymfevocht in ons lichaam dan bloed. Maar lymfe heeft geen eigen pomp en kan daardoor alleen maar circuleren met behulp van beweging of een buikademhaling. Massage is een derde manier om het lymfevocht in beweging te krijgen. Ook het bloed in voornamelijk de (haar)vaten krijgt een positieve prikkel om te gaan stromen.

Ayurvedische voetmassage.

Het eerste gevoel is net of je in aanraking komt met fijn vogelzand. Deze voetmassage die Judith geeft, heeft 'n lichte aanraking. De toppen van de zenuwen die ik voelde, waren voor mij op dat moment nodig waardoor m'n lichaam en geest ontspanden en ik in slaap viel. Jammer dat het voorbij was. Ik raad het ieder aan die met stress te maken heeft. Op de terug reis viel me op dat m'n knieën aangenaam warm waren en dacht: KIJK, het doet meer met me.

En 's nachts héérlijk geslapen.

tineke

Tineke

Vandaag heb ik na afloop van de ook al ontspannende standaard behandeling een heerlijke ayurvedische voetmassage gekregen. Wat een weldaad. Na 5 uur voelt het nog steeds alsof de massage net klaar is. En dat terwijl ik door een lekke band ook nog een stuk moest lopen! Een echte aanrader. De massage werkt zeer rustgevend en werkt lang door.

esther

Esther

Succesvolle eerste pedicure gehad. In het bijzonder de combinatie met een aandachtige voetmassage. De sfeervolle ambiance en het heerlijke kopje kruidenthee (Sisline) geven de behandeling een spiritueel tintje. Kortom voor herhaling vatbaar, mijn volgende afspraak staat reeds gepland. Judith is aandachtig, betrokken, meedenkend en professioneel.

Leontien

Leontien

Weg met de stress

Als je stress kent, weet je dat daar lichamelijke en geestelijke klachten uit voort kunnen komen. Het lichaam wordt overbelast. Eén van de eerste en belangrijke doelen van voetmassage is het verminderen van spanning in lichaam en geest. Massage verzacht gespannen spieren en vermindert ook de spanning in de rest van het lichaam. Het neemt de storingen van stress op het lichaam weg. Door massage komt je lichaam weer tot rust en de delen die door stress uit balans zijn geraakt worden weer van voldoende bloed en energie voorzien.

Voetmassage brengt je op een veilige en vriendelijke manier in balans. Tijdens een ontspannende voetmassage komen lichaam en geest volledig tot rust en wordt de energiedoorstroming in het lichaam gestimuleerd.

Na afloop voel je je ongekend ontspannen, fit en vitaal. 

Bekend met Reiki of Shamballa?

Je kunt bij Joyful You namelijk ook energetische behandelingen krijgen. 

Wat een fijne behandeling heb ik van Judith gekregen tijdens mijn zwangerschap! Na de behandeling heb ik een super voetmassage gehad. Mijn voeten hadden het echt nodig… Ik werd echt verwend. Ik ben zeer tevreden over de behandelingen en raad het zeker iedereen aan.

johanna

Johanna

Goede pedicure en fijne voetmassage

Regelmatig kom ik bij Judith langs. Ook vandaag weer een fijne behandeling met prettig ontvangst, een lekkere kop thee en een fijn gesprek. Aansluitend altijd een voetmassage, ditmaal met gheeboter en een soort massagebol. Het was superontspannend. Grappig ook dat je een voetmassage door voelt werken in je hele lijf. Bovendien heb ik nu heerlijke zachte voeten! Zeker een aanrader!

Deskundig, goede adviezen en meer dan alleen een pedicurebehandeling door de aanvullende mogelijkheden voor o.a. voetmassage en Judiths oog voor detail.

Linda

Iedere 6 weken worden mijn voeten behandeld ivm te veel eelt, kloven en een likdoorn. Professionele behandeling en zeer ontspannende massage.

Klik met Judith. Ontvangst met heerlijk kopje thee.

corien

Corien