arrow_drop_up arrow_drop_down

"Natuurgericht Vaktherapeut"

volgens de 5 natuurgerichte principes

Als Natuurgericht Vaktherapeut benader ik jou op een holistische wijze aan de hand van de vijf natuurgerichte principes  De diagnose en behandelmethode wordt pas vastgesteld als ieder van deze vijf principes in onderstaande volgorde zijn doorlopen. Hierbij wordt er vanuit gegaan dat energie de basis is voor het functioneren van het menselijk lichaam. Zonder energie, kunnen de overige vier principes niet functioneren. Voor alle principes geldt een duidelijke prioriteitsrangschikking; een principe kan niet functioneren indien de werking van het voorgaande principe niet optimaal is.

Energie

Alles in en om ons heen bestaat uit energie. Zo is er grofstoffelijke energie die zich bevindt in materie, zoals bijvoorbeeld ons lichaam. Daarnaast heb je ook fijn stoffelijke energie die zich bevindt in alles wat 'niet zichtbaar' is, denk bijvoorbeeld aan de 'lege ruimte' om ons heen, onze chakra's en ons auraveld.

De energiestromen in en om ons lichaam zijn noodzakelijk om te kunnen functioneren. Het energetisch systeem, zoals de chakra's en de meridianen, kan bij een tekort aan energie namelijk niet optimaal werken. Hierdoor ontvangt het zenuwstelsel onvoldoende informatie en kunnen de organen en weefsels ontregeld raken. Indien een blokkade de energiestroom afsluit, kunnen dan ook emotionele en fysieke klachten ontstaan. Het heeft daarom prioriteit om de geblokkeerde energie weer in beweging te brengen en/of energie toe te voeren. Zonder energie kan er namelijk geen genezing plaatsvinden.

De (lymfe) voetmassage die ik geef is een intuïtieve energetische massage. Energetische massage is een onderdeel van de Traditionele Chinese Geneeskunde. De energiebanen (meridianen) in je lichaam, sturen levensenergie door ons lichaam en staan in verbinding met onze organen. Daarnaast hebben zij een grote invloed op onze emoties en gedachten. Door een intuïtieve, energetische massage worden meridianen gevoed en gaat alles in je lichaam beter stromen: je bloedsomloop, je energie, je emoties en gedachten.

Prikkeloverdracht

De stroming van energie vindt plaats in alle lagen van ons lichaam. Het zenuwstelsel is één van deze lagen en wordt ook wel het communicatienetwerk van het lichaam genoemd. Via de hersenen wordt er namelijk door overdracht van impulsen (prikkels) gecommuniceerd met de rest van het lichaam. Als deze prikkeloverdracht goed functioneert, worden de signalen aan alle delen van het lichaam duidelijk doorgegeven en kunnen energieblokkades worden opgespoord. Zonder een goede geleiding kunnen functies van het menselijk lichaam stagneren. Met een onderbeen- en voetmassage worden de meridianen en reflexzones gestimuleerd en kunnen stagnaties in het communicatienetwerk van je lichaam worden opgeheven. 

Drainage

In deze hectische maatschappij worden ons lichaam en geest regelmatig belast met gifstoffen in geestelijke of stoffelijke vorm. Doordat ons lichaam hier dagelijks mee wordt verontreinigd, is er veel energie nodig om deze gifstoffen af te voeren. Indien de gifstoffen niet kunnen worden afgevoerd, kan dit invloed hebben op het communicatienetwerk van het lichaam waardoor het genezingsproces kan vertragen. Het is daarom van belang om onszelf regelmatig te reinigen van geestelijke en stoffelijke ballast. Bij de onderbeen- en voetmassage die ik geef, wordt eveneens het lymfesysteem gestimuleerd zodat afvalstoffen sneller afgevoerd kunnen worden. Door deze massage te combineren met een energetische behandeling en energetische oliën, worden eventuele blokkades elders in je lichaam opgeheven, zodat alles weer beter gaat stromen in je communicatienetwerk van je lichaam. 

Voeding

Een goede voeding is nodig om het lichaam te voorzien van voedingsstoffen die we nodig hebben om optimaal te functioneren. Als het lichaam onjuiste voeding krijgt, kan dat leiden tot ziekte. Deze onjuiste voeding kan bestaan uit simpelweg ongezonde voeding, maar ook uit (gezonde) voeding die eerst wellicht goed voelde maar op een bepaald moment niet meer. We noemen dit ook wel de verdraagzaamheid van deze stoffelijke vorm van voeding. De verdraagzaamheid kan invloed hebben op het functioneren van ons menselijk lichaam en op onze psyche. Tijdens het intakegesprek zal ik vragen stellen over je fysieke voeding en je indien nodig daar aanvullende adviezen in geven. 


Naast de fysieke vorm van voeding is er ook een geestelijke vorm van voeding. Zo worden we door onze omgeving dagelijks gevoed door bijvoorbeeld uitdagingen, verwachtingen en overtuigingen. Geestelijke voeding kan echter ook vergiftigend werken, denk bijvoorbeeld aan oordelen en verwachtingen van anderen. Door je bewust te worden van belemmerende geestelijke voeding en deze op een andere manier te benaderen, zal er sneller genezing plaatsvinden. Met behulp van hypnotherapie kunnen we deze belemmerende gedachten of gedragingen opsporen en transformeren. Een onderbeen - en voetmassage gecombineerd met een energiebehandeling kan heel veel rust en balans geven en een echte geestelijke voeding zijn. Tot slot kan een schoonheidsbehandeling ook een geestelijke voeding zijn, gewoonweg omdat je jezelf een moment echt voor jezelf gunt en je even kunt onderdompelen in een heerlijke "hoofdleegmakende" behandeling. 

Levenskunst

Fysieke, emotionele, mentale, spirituele en energetische aspecten van een mens zijn met elkaar verbonden en beïnvloeden elkaar. Het is daarom belangrijk om naast de fysieke gesteldheid, ook naar de emoties en gedragspatronen te kijken. Door bewust te worden van bepaalde belemmerende patronen die mogelijk het helingsproces beïnvloeden, kun je deze denk- en gedragspatronen veranderen. Als laatste stap is het dus belangrijk op zoek te gaan naar deze patronen en te kijken hoe deze op een gezonde manier doorbroken en losgelaten kunnen worden.

Met behulp van hypnotherapie kunnen we belemmerende gedachten en/of gedragingen opsporen en transformeren naar voor jou gewenste gedachten en/of gedrag. Emoties die je in de weg zitten, kunnen we daarmee loslaten. Een hypnose sessie combineer ik altijd met een energetische behandeling zodat je hele communicatienetwerk in je lichaam weer kan stromen. Daarnaast gebruik ik energetische oliën om het gehele proces te ondersteunen.