arrow_drop_up arrow_drop_down

New Paradigm MDT (Shamballa MDH): een kadootje aan jezelf

In balans: energetisch op fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel niveau

Als de energie in je lichaam goed stroomt, voel je je (over het algemeen) fit en gezond. Een energiebehandeling ofwel energetische behandeling werkt ontspannend, ontgiftend en pijnstillend. Het voert zware en overtollige energie af en voegt lichte en positieve energie toe. Allerlei oorzaken, zowel fysiek, emotioneel, als mentaal kunnen ervoor zorgen dat de energie in zijn geheel stagneert of op bepaalde plekken niet goed doorstroomt. Denk maar eens aan koude voeten, hoofdpijn of vermoeidheid.

relax body mind

Wat doet het voor jou

We leven in tijden van enorme veranderingen.

Het is niet alleen verandering in de structuren van onze samenlevingen, maar ook verandering in ons bewustzijn.

We leven om LIEFDE, om die LIEFDE in ons leven te brengen. We zijn allemaal LIEFDE.

Velen zijn dit vergeten en hebben hun kracht weggegeven aan de energie van angst.

Geef je kracht niet weg aan iemand of iets!

In LIEFDE leven zijn is VRIJ zijn.

De belangrijkste uitdaging bij het integreren van deze LIEFDE is om van onszelf te houden. Dit is het moment om wakker te worden met ons multidimensionale zelf en heel te worden. HEELHEID IS LIEFDE.

Word wakker en leef je droom!


Een energetische behandeling met New Paradigm MDT (Shamballa MDH) 

 • brengt jou terug in jouw kracht en capaciteiten zodat het zelfhelende vermogen plaats kan vinden op fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel niveau. 
 • werkt ontspannend, ontgiftend, pijnstillend en voert zware en overtollige energie af en voegt lichte en positieve energie toe.
 • helpt lichamelijk: pijnstillend, doorbloedingsbevorderend, ontgiftend, ontspannend, weldadig verwarmend, betere wondheling, verstekt de immuniteit.
 • helpt emotioneel: stress, vertrouwen, levensvreugde, oplossen van blokkades, bevorder het gevoel van Liefde en mededogen.
 • helpt mentaal: stress, verbeterd het concentratievermogen, helpt bij het erkennen en loslaten van oude en verkeerde gewoontes.


New Paradigm MDT (Shamballa MDH) is héél goed te combineren met reguliere zorg, andere geneesmethoden, medische therapie of psychotherapie.

Het werkt ondersteunend, is een wonderbaarlijke ondersteuning tijdens de zwangerschap, zowel voor als na de bevalling en is een liefdevolle ondersteuning bij stervensbegeleiding, zowel voor de stervende als voor de begeleidende persoon.


New Paradigm MDT (Shamballa MDH) werkt bij o.a.:

 • stress en slapeloosheid
 • ontstekingen
 • hoofdpijn (en veel piekeren)
 • pijnklachten
 • herstel na een zware ziekte en na medicijnkuren
 • verkoudheid en griep 
 • emotionele onrust
 • vermoeidheid
 • onderhouden van een goede gezondheid en welzijn
 • reuma/fibromyalgie
 • emotionele blokkades
 • om weer goed te aarden/gronden
 • verminderen van spanning
 • komt terug in je eigen kracht
 • trauma's en verwerking van verdriet
 • zelfhealing
 • weer in balans te komen

Shamballa MDH (Multi Dimensional Healing), heet nu


New Paradigm MDT (Multi Dimensional Transformation)

In augustus 2012 veranderde de naam Shamballa Multi Dimensional Healing naar New Paradigm MDT.

Een paradigma verwijst naar de structuur van concepten, ideeën, overtuigingen en naar de manier waarop we naar onszelf, het leven en de maatschappij kijken.

Met New Paradigm zeggen we dat we ons vrijmaken van oude patronen en vastgeroeste, opgelegde ideeën.

De term ’Healing’ werd ook vervangen door ’Transformation’.  

De energie-methode heeft naast het faciliteren van heling immers een grote impact op je persoonlijke bewustzijnsgroei.


New Paradigm MDT is veel meer een levensfilosofie, een methode die je ondersteunt om in balans te komen, zowel op fysiek, mentaal, emotioneel en energetisch niveau.


De essentie van New Paradigm Multi-Dimensionale Transformatie is liefde zonder voorwaarden en respect voor alle levensvormen. We erkennen de goddelijke energie die het hele universum met alle levensvormen heeft geschapen en dat we een intrinsiek onderdeel zijn van diezelfde schepping.

Reiki en Shamballa: Beide is energie en toch zijn ze niet hetzelfde

Reiki is de Japanse term voor universele levensenergie. Reiki werd samengesteld door de Japanse boeddhistische monnik, Dr. Usui, uit oude symbolen die hij in Sanskrietteksten vond, afgerond met enkele boeddhistische symbolen. Reiki was waar mensen in het begin van de 20e eeuw klaar voor waren, en het blijft een prachtige liefdevolle helende energie.

We zijn nu klaar voor zoveel meer!


De energieën van Shamballa MDH, nu hernoemd naar New Paradigm MDT groeien en breiden samen met de aarde uit, hun trillingen stijgen samen met die van haar.

De niet-Atlantische symbolen van Reiki groeien niet, maar blijven in hun oude vibratie, die destijds zeer geavanceerd was maar tegenwoordig is overtroffen. We zijn klaar om verder te gaan, met dankbaarheid.

Dit wil niet zeggen dat Reiki-energieën niet langer werken, of dat er enige twijfel over het Reiki-systeem wordt geworpen, absoluut niet.

Maar Reiki is niet het New Paradigm MDT en het New Paradigm MDT is geen Reiki.


New Paradigm (Shamballa) gaat verder, dieper. 

De energie waarmee gewerkt wordt is helende levensenergie afkomstig van het alleraardse tot en met het hoogst Goddelijke. New Paradigm (Shamballa) Healing is net als Reiki een manier van energie doorgeven.

Anders dan bij Reiki is deze energie krachtiger.


New Paradigm (Shamballa) werkt Multi Dimensionaal, wat een genezingsproces doet versnellen. New Paradigm (Shamballa) is een krachtigere vorm van healing. De New Paradigm (Shamballa) energie is vele malen sterker dan de Reiki energie.

Je kunt Reiki vergelijken met een 5 Watt lamp en New Paradigm (Shamballa) met een 5000 Watt lamp.Shamballa - Reiki

Wat houdt een energetische behandeling in?

Het mag duidelijk zijn dat een energetische behandeling geenszins een doktersbezoek  of een medische behandeling vervangt en enkel deel uitmaakt van complementaire en holistische zorg.


Een energetische behandeling  richt zich naar je zelfhelende vermogen. Iedereen is immers in staat zichzelf weer ‘heel’ te maken, op fysiek, emotioneel, mentaal, spiritueel en energetisch niveau.

Blokkades in je energie-systeem staan die heelwording vaak in de weg.

Een behandeling met New Paradigm (Shamballa) energie is een warme, verlichtende ervaring die rust, helderheid, energie en plezier geeft. Klachten op fysiek, emotioneel, mentaal, spiritueel en energetisch niveau, zoals bijvoorbeeld angsten of pijnklachten, kunnen sterk verminderen of soms zelfs oplossen.


Ik ben dus geen ‘genezer’ of geef ook geen eigen energie weg.

Bij een energetische behandeling fungeer ik als kanaal voor hoogfrequente helende en transformerende energieën. Dit gebeurt via mijn handen en mijn intentie. Ik stuur de energieën niet ‘gericht’, maar laat de energie bij je binnenkomen, daar waar nodig is, voor jouw hoogste goed.


Tijdens de behandeling krijg je een heel ontspannen gevoel; sommige mensen vallen er een beetje bij in slaap.

De energie van de healing met de New Paradigm MDT (Shamballa MDH) energie, kun je voelen door lichte tintelingen, warmte, kou of ontspanning in je lichaam. Sommigen cliënten voelen meer als een ander tijdens de behandeling.

Dit komt doordat de een gevoeliger is als de ander. Afhankelijk wat ik bij jou voel, maak ik ook wel als extra toevoeging gebruik van kristallen, muziek, een aura-spray of een Energy bar. Dit maakt de energetische behandeling helemaal compleet. 

Na de behandeling drinken we even een glaasje water en praten nog even na.


Een New Paradigm MDT (Shamballa MDH) behandeling geeft wat er op dat moment nodig is en is daarom geschikt voor iedereen. Bedenk echter dat een klacht niet zomaar van de ene op de andere dag is begonnen. Dat betekent vaak ook dat het lastig is om de klachten tijdens één behandeling weg te nemen.

Een energetische behandeling op afstand

Ook kan New Paradigm MDT (Shamballa MDH) op afstand worden gegeven.

Hiervoor spreken we van te voeren een dag, tijdstip en betaling af.

Op de afgesproken dag en tijd stuur ik je een berichtje wanneer ik ga beginnen.

Hiervoor ontvang ik graag een foto van jou waar je alleen op staat. Dat kan een selfie zijn die je maakt vlak voordat we gaan beginnen met de behandeling.

Na de afstandsbehandeling stuur ik jou een verslag over wat ik heb door gekregen.

Ook hoor ik graag hoe je de behandeling hebt gevonden.


Jij zorgt ervoor dat je niet gestoord word door telefoon, email, deurbel of medebewoners. Je neemt een fijne positie in, dat kan zittend of liggend zijn, dat maakt niet uit. Je voelt vanzelf wanneer de behandeling start en weer afgelopen is.

Plan de rest van de dag niet te veel in. Het is verstandig om na een behandeling ruim voldoende water te drinken, zodat de afvalstoffen die tijdens een behandeling vrijkomen sneller afgevoerd kunnen worden.

New paradigm mdt

Geregistreerd

Sinds 17 juni 2007 sta ik geregistreerd bij de Shamballa Foundation for MDH als gecertificeerd Shamballa-MD Healer. Inmiddels heeft de Foundation een naamswijziging gehad en heet nu New Paradigm MDT. 

Je kunt kiezen uit 3 heerlijke energetische behandelingen

hypno energetische behandeling

Hypno-energetische behandeling

Een bijzondere ervaring. Een combinatie van een energetische lichaamsbehandeling met een vleugje hypnose. Een bijzondere reis met een ultiem diepe ontspanning voor lichaam en geest die je waarschijnlijk nog nooit eerder hebt ervaren. 

Klachten op fysiek, emotioneel, mentaal, spiritueel en energetisch niveau, zoals bijvoorbeeld angsten of pijnklachten, kunnen sterk verminderen of soms zelfs oplossen.

€ 95,-

energetische lichaamsbehandeling

Energetische lichaamsbehandeling

Een behandeling met New Paradigm (Shamballa) energie is een warme, verlichtende ervaring die rust, helderheid, energie en plezier geeft. Door de harmoniserende werking van New Paradigm (Shamballa) wordt het zelfhelende vermogen van het lichaam geactiveerd/geoptimaliseerd.

Klachten op fysiek, emotioneel, mentaal, spiritueel en energetisch niveau, zoals bijvoorbeeld angsten of pijnklachten, kunnen sterk verminderen of soms zelfs oplossen.

€ 75,-

energetische behandeling op afstand

Energetische behandeling op afstand

Een behandeling met New Paradigm (Shamballa) energie is een warme, verlichtende ervaring die rust, helderheid, energie en plezier geeft. Door de harmoniserende werking van New Paradigm (Shamballa) wordt het zelfhelende vermogen van het lichaam geactiveerd/geoptimaliseerd.

Klachten op fysiek, emotioneel, mentaal, spiritueel en energetisch niveau, zoals bijvoorbeeld angsten of pijnklachten, kunnen sterk verminderen of soms zelfs oplossen.

€ 35,-

Je kunt ook gelijk online je afspraak inplannen

Meer weten over een energiebehandeling?

Vraag een vrijblijvend gesprek aan.