Page content

article content

7 tips om je voeten warm te houden

Heb jij altijd warme voeten?

Veel mensen hebben eerder last van koude voeten. Wil jij ook lekkere warme voeten?
Ik heb de volgende tips voor je.

  1. Kies de juiste schoenen. 
De bloedsomloop is een unieke centrale verwarming voor het lichaam. Het voorziet je lichaam van warmte. Als je strakke schoenen draagt, kan dit afgesneden worden.
  2. Let op wat je eet.
 Vitamine K is belangrijk, het helpt om de cardiale spieren te versterken in je hart en de bloedvaten. Het verbetert ook de circulatie rond je lichaam, met inbegrip van de voeten. Gember, vis, peterselie, sla, lente-uitjes, abrikozen en selderij zijn allemaal goede bronnen van vitamine K.
  3. Beweeg
. Regelmatige lichaamsbeweging, of het nu een stevige wandeling, fietsen of lopen is, het houdt het hart gezond, sterk en efficiënter om het bloed rond het lichaam te pompen.
  4. Gebruik een voetenbadje. 
Als je heel koude voeten hebt, is het belangrijk deze niet te snel op te warmen. Een hete waterkruik of aanleunen tegen een radiator zijn niet aan te raden, want zo kan je eindigen met wintertenen. De meest effectieve manier is om je voeten in warm water of in een voetenbadje te steken. Dit zal je voeten geleidelijk opwarmen.
  5. Drink veel water. 
Een droge huid slaagt er niet in om een goede vochtbalans te handhaven. De warmte kan zo niet behouden blijven.
  6. Draag natuurlijke sokken. 
Goedkope, synthetische vezels zijn zo nauw met elkaar verweven dat er geen lucht tussen kan. Natuurlijke wol en katoenen sokken hebben meer textuur vezels en zijn minder strak gebonden, dus regelen ze beter de warmtetoevoer rond de voeten.
  7. Hydrateren. 
Verzorg je voeten met een goede crème zoals Dermoleen van HFL. Deze helpt om vocht vast te houden in de huid. Gebruik ook de Fresh Legs van HFL om de bloedsomloop te bevorderen. Hierdoor worden afvalstoffen sneller afgevoerd en komt er meer zuurstof in de gewrichten en de spieren.
 Hiermee slaag je erin warmte te behouden in benen en voeten

Comment Section

0 reacties op “7 tips om je voeten warm te houden

Plaats een reactie


*


Judith van Royen
Holistisch leven en werken is voor mij een levensovertuiging. De holistische visie gaat er van uit dat alles onlosmakelijk met elkaar is verbonden. Het één oefent invloed uit op het andere. Lichaam en geest wordt gezien als één geheel. Alles heeft invloed op onze energie huishouding: de planeten, de zonneactiviteit, ons eet- en leefgedrag, woon- en werkomgeving, gedachten, elektrosmog enzovoort. 
We hebben een zichtbaar en onzichtbaar netwerk en energieveld waar fijne levensenergie doorheen stroomt, die ervoor zorgt dat we ons vitaal en helder voelen.